perjantai 13. toukokuuta 2016

Villa Julma: The Great Hall

...eli arkikielessä eteinen. Eteinen on ensimmäinen asia jonka näkee kun astuu taloon sisälle. Se määrittää siis hyvin pitkälle ensivaikutelman jonka ihminen saa talosta. Olipa talo muuten hieno kuin linna ja muuten tiptop, mutta jos taloon joutuu rämpimään naulakoiden,kenkäkasojen tai muun roinan läpi sitä tuskin uskoo päätyvänsä Narniaan.

No niin siis. Meille ei tule liukuovikaappeja, ei erillisiä kenkätelineitä. Ja alla olevasta pohjapiirrustuksesta poiketen, meille tulee yksi vaatekaappi eteiseen, ovelta katsottuna oikealle. Sinne sitten saa ne kengät myös.  Vasemmalle puolelle tullee kultainen nojatuoli ja seinälle kuusipeuran pää.
Rauhalassamme amerikkalaiseen tyyliin tullaan suoraan eteiseen. Ei ole tuulikaappeja, kylmäkuisteja tai muita ahtaita kopperoita.


Aivan alusta asti minulla on ollut selkeä visio eteisestä. Lattia shakkiruudullista, mustaa ja valkoista, jatkuen keittiön puolelle. Aluksi pohdin laatta vaihtoehtoa eteiseen ja keittiöön, mutta se tuntui kovin kylmältä ja kolkolta vaihtoehdolta. Olisiko kokolattiamatto....njääh. Etsintä jatkui ja tuottikin tulosta. Materiaaliksi valikoitui Forbo floorin marmoleum click. Väreinä Raven ja Moon.

Kuva:forbo floorToinen täysin selvä valinta oli eteisen seinien kuosi. Leopardi. Nykyisessä asunnossamme on eteisessä yksi seinä leopardikuviota ja seuraavaan on pakko saada enemmän. Harkitsimme jopa samaa tapettia jota seinällä on nyt, mutta tilattuamme kasan pilkullisia näytteitä valkoitui joukosta hieman aidompi, keltaisempi täpläkuosi.

Kuva:wallcover

Tämä on tuleva täplä, Albany Big Cat.


Minua kovasti houkuttaisi tehdä sellainen ns. "puolipaneli" toteutettuna koristelistoilla. Puolipaneli saisi olla musta.

Alla olevat kuvat ovat Pinterestistä antamassa vähän käsitystä millaista tyyliä haen. En siis paneleilla aikonut tätä toteuttaa....

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest

Kuva:pinterest


Eteisen valaisinta pohdin pitkään. Sen tarvitsee olla näyttävä, mutta se ei saa olla tiellä, joten perus kattokruunut pois suljettiin. Sitten se oikea löytyi..... Lamp Gustaf glamour plafondi 65 cm halkaisijalla on näyttävä, mutta ei roiku liian matalalla.
Kuva:Kodin1


Eteisestä pääsee portaita pitkin yläkertaan ja portaita ja niiden valaistusta pohdittiin pitkää. Valaistus tullaan hoitamaan parilla seinälampetilla. Aneta Johanna oli tyyliin sopiva.Tosin luulen, että varjostin vaihtuu.... Rappusten takaseinälle joka nousee kakkoskerroksen kattoon saakka tulee kollaasi erilaisista kalloista ja tauluista. Siitä oma postauksensa.

Kuva:taloon.com


Portaamme tulee olemaan puiset, umpiportaat joiden alle tulee pieni komero. Alusta alkaen oli selvä, että tiputtaisimme talopaketista pois Westwoodin portaat niiden meidän makuun liian modernin ulkonäön takia. Toisekseen hinnoitteli Westwood itsensä ulos viimeistään siinä vaiheessa, kun haluttu väri muuttui mustaksi.

Kyselimme tarjousta muutaasta paikasta ja tutkin kaidepinna- ja tolppamalleja internetin syövereistä tunti tolkulla. Viimein törmäsin Tähtiportaaseen ja heiltä sainkin varteenotettavan tarjouksen portaista. Heillä tolpat ja pinnat olivat tarpeeksi koristeelliset meidän makuumme. Toinen varteen otettava porrasfirma on Hoviporras, tarjousta odotellessa.

Alla Tähtiportaiden kaidepinna - ja tolppamalli. Kuva:tähtiporras.Minä niin haluaisin sellaisen leopardiporrasmaton joita Ameriikan maalla käytetään. Suomessa käytävämatot tuntuvat olevan joko beigejä tai sitten sellaisia 90-luvun väri- ja kuvioläjäyksiä. Eli jos joku tietää kaupan josta leoparditäplämattoa saa,niin saa vinkata!


Eteisen yhteydessä oleva vessa menee samalla teemalla kuin eteinen, mustaa, kultaa ja leopardia. Seinät siis samaa täplällistä tapettia, musta "puolipaneli", musta wc-istuin. pyyherenkaat askartelen itse, Granan antiikkimessinkinen hana ja järisyttävän hienoa lasimosaiikkia. Suihkut ja keittiön hana on Tapwellilta, mutta heiltä ei vanhahtavan näköisiin hanoihin ollut saatavana bidetä. Luin myös kokemuksia heidän bidellisistä allashanoista ja bide sai pitkää miinusta paineen puuttumisen takia. Joten valitsin toiseksi parhaan vaihtoehdon tässä kohtaa.

Eli kaikki kolme taloon tulevaa vessojen allashanaa ovat kaikki samanlaisia Granoja. Samoin kaikki kolme vessanpönttöä ovat samanlaisia K-Raudasta hankittuja mustia istuimia. Mustia pönttöjä on todella vähän kaupan ja seinään ripustettavaa emme halunneet, Tosin markkinoilla oli sellaisiakin tasan yksi ja hintaa tonnin....Lasimosaiikki, kullan eri sävyjä!

Peilikin on olemassa, massiivinen, kultainen, barokki-tyylisillä kehyksillä, mutta kuvaa en tähän hätään siitä löytänyt. Kirppislöytö.


Blogi on saanut uusia lukijoita, tervetuloa kaikille! Toivottavasti viihdytte Villa Julman matkassa!

- Heidi

2 kommenttia:

 1. Villa Julmasta tulee huikea!
  Hienoa, että todellakin teette taloa itsellenne ja vain itsellenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on "kerran elämässä" tilaisuus ja kun on omasta kodista kyse niin kompromisseja en suostu tekemään :)

   Poista