maanantai 9. toukokuuta 2016

Raksaviikko 1, perustukset

2-8.5.2016

Vihdoin! Nyt saa aloittaa laskemisen, kun maasta lähdetään ylöspäin. Ihan mahtava fiilis! Rakennuslupakin meni läpi vääntämisen ja yhden erittäin raivoavan puhelun jälkeen, jonka allekirjoittanut oksensi linjoja pitkin rakennusvalvontaan. Rakentamisen aloittamista ei todellakaan ole tehty helpoksi. Onneksi meillä on valittuna järjettömän hyvä tiimi tekemään mustaa kaunotartamme. Tiimi on niin hyvä, että ovat kaikki paremmin perillä kaikesta kuin mitä itse olen. Itse olen pihalla kuin lumiukko tai ainakin välillä tuntuu siltä.


Maanantaina oli sokkelimuotit Lammin-tassuista paikallaan. Paniikki iski! Kuinka pieni se oikein on?! Normaali reaktio kuulemma. Suurempi järkytys kuulemma on kun on sokkeli muurattu. Varmaan hengittelen paperipussiin silloin.


Tiistaina paikalle kaahasi betoniauto ja antura oli valmis. Keskiviikkona alkoi harkkojen muuraus.


Torstaina ja perjantaina harkkojen muuraus jatkui ja ne saatiinkon muurattua oikeaan korkoon.

Lauantaille meille jäi anturamuotin siistiminen samaan korkoon anturan kanssa ja kaikkien ohjauspuiden purkainen. Ja sadevesiputkien, pihkaivon ja tarkistuskaivojen materiaalien haku. Peräkärry täysi 6m putkea, jännitti hieman. Allekirjoittanut sai myös kevyemmät kesätennarit. Turvatennarit.


Edestäpäin. Etuovelle terassi ja oikealla käynti kodinhoitohuoneeseen.

Sokkelia.
Talon paikkalla on ollut tontillamme lievä notko ja tämä huomioitiin perustussuunnitelmassa. Halusimme, että talo on näyttävä ja ryhdikäs, ei mikään maastoon hukkuva hobittikolo. Talon sokkeli on kookas jotta taloa saatiin hieman ylöspäin.
Sunnuntaina kävimme sahaamassa rumpuputkesta sopivan mittaisia tarkistuskaivoja ja ruuvaamassa niihin hatut. Reiät salaojaputkille teemme niiden asennuksen yhteydessä parin viikon päästä, kun saamme kaivurin tontille.


Pihatie

Pihatie toiseen suuntaan.
Tarkistuskaivoja.Tilanne tällä hetkellä.


Tällä viikolla tapahtunutta:
- anturan valaminen
- sokkelin muuraus
- rakennuslupa meni vihdoin läpi
- turvatennarit
- rusketusraidat (auringon polttama naama ja selkä)

- Heidi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti