keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Raksaviikko 2, Mustavuori

9-15.5.2016

Raksaviikko numero 2 on kulunut verkkaisemmissa tunnelmissa, kuin edeltäjänsä. Viikon aikana oli pari missiota: Tontin lohkominen ja tarvittavien johtojen ja putkien vienti sokkelin läpi ennen sen valamista.

 Meillä maalämmön, ilmastoinnin, sähkön, vesikaivon, likaveden ja putket hoitaa yksi ja sama firma. Kysyimme toki tarjouksia muiltakin toimijilta pilkkomalla pakettia pienemmäksi, mutta osa vastasi niin suurella viiveellä tarjouspyyntöihin, että kerkesin jo unohtamaan kyseisen firman ja osa ei vastannut ollenkaan.

Jokatapauksessa, valitsemamme firma on pieni paikallinen ja vastaavan mestarimme suosittelema. Tähän asti heidän kanssa kaikki on sujunut vallan mallikkaasti. Tällä viikolla he vetivät kaikki tarvittavat letkut ja putket sokkelin sisälle ensiviikolla tapahtuvan sokkelivalun alta.

Kas näin....Tontti saatiin lohkottuakin torstaina ja nimeksi sille tuli Mustavuori. Lohkomistapahtuma oli vallan mukava, aurinko paistoi ja naapureiden ja maanmittauslaitoksen edustajan kanssa kierrettiin rajoja ja naureskeltiin. Naapureiden kanssa meitä lykästi ja he ovatkin mukava pariskunta.

Hieman jännitystä viikkoon toi Kannustaloilta tullut posti alkuviikosta, työpohjasta ja perustusten mittapiirroksista oli jääneet jäykistävät väliseinät merkkaamatta. Noh, onni onnettomuudessa ja se ei sokkeliin vaikuta vaan lattia valuun....jota emme onneksi ole kerenneet tekemään.

Seuraavana päivänä tuli toinen posti. Rakennuslupaan piti merkata alakerran vessaan tulevan kulma-allas. No se oli tiedossa. Vessan suhteen en joustanut pöntön paikassa tai seiniä siirtämällä. Kulma-altaaseen joustin....Mutta siis samalla, kun talotehtaan arkkitehti oli kuvaa rukannut oli hän homannut, että portaitten ylä- ja alapää ei kohtaa. Että kone on piirtänyt aukot väärään kohtaan. No siitä alkoi soittorumpa. Seiniä ei tasan siirretä. Onneksi asia saatiin ratkaistua siirtämällä yhden porrasaskelman paikkaa...

Alla vanha pohjapiirros...Alla uusi korjattu.Rappuset ja alakerran vessa siis muutuivat hiukan.Muuta ihmeellistä ei viikkoon mahtunut.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti