keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Raksaviikko 25, Putkilabyrintti ja kissanlaatikko

17-23.10.2016


Aika se huristaa niin kovaa vauhtia, että piti kalenterista tarkistaa missäs nyt mennään. Päivät, viikot ja kuukaudet vaihtuvat, kohta on joulu!

Raksalla ollaan ihmetelty ilmanvaihtoputkiviidakkoa ja minun eniten hokema lause on IV-asentajalle ollut "Mahdollisimman korkealle, mahdollisimman vähän alaslaskuja! Jääkö tuo näkyviin?" Mahtava asiakas olen. Voitte kuvitella kuinka on käännetty ja väännetty, että mahdollisimman vähän huonekorkeus muuttuu. Olen niin kovin tykästynyt Kannustalon 280cm alakerran huonekorkeuteen.


On kuulkaa menoilmaa ja sitten sitä tuloilmaa. Liesarikin löytyy. Eristesukkaa putken päälle ja vaimenninta jos jonkinlaista. Kyllä sitä sitten kelpaa!Ovien asennus aloitettiin sillä seuraamuksella, että aikamme ähkittyä soittoa Kannustalolle, että "Ei tämä perkele mahdu tähän reikään". Rauhoitteleva vastaus tuli "oletteko sahanneet sen elementin alalaudan pois?" Hiljaisuus. 

VINKKI: Ovien asentamisen kanssa kannattaa lukea ohjeet. Siis kummatkin. Ovi - että talotehtaan.


Ja kuinka onnellinen sitä voikaan olla ovesta!? Ensimmäinen ulko-ovi paikoillaan. Jee! Aloitimme kodinhoitohuoneen ovesta. Painavin kaikista.Ja niinhän siinä sitten kävi, että eräänä päivänä raksalta kotiin lähtiessä nurkissa pyörinyt kissa, Leo, joka oli ollut koko päivän meidän seurana, auton taustapeilistä katsoessa kömpi pihalla olevaan pahvilaatikkoon sisälle suojaan. Auto seis, laatikko ja kissa takaterassille styroksipinon päälle. Teemun kanssa seuraavana päivänä haettiin kirppikseltä viltti ja täkki ja nikkaroitiin Leolle oma tuplaeristetty yksiö.

Leolle haettiin omat pupana- ja vesikupit ja pupanaa. Leolla oli kova nälkä. Laatikosta tuli heti hitti ja kissa nukkuukin sielä valtaosan ajasta. Takaterassi on lasitettu ja se on suljettu pressulla. Leolle on jätetty yksi kulma auki kulkemista varten ja heti tyyppi hoksasi reitin. Hienoa! Ensimmäinen asukas muuttanut taloon!


Vuorasimme yksiön myös sisältä styroksilla. Laatikko on noin 50x50x100cm.Raksalla käydään joka päivä lisäämässä vettä ja pupanaa, pitämässä seuraa ja siinä samalla koitetaan rakentaa kotia.Vastalahjaksi me saamme hiiriä ja pikkulintuja. 


Meillä on myös kissan namia....Leo pitää niistä kovasti. Se oli myös tiirikoinut tiensä namipurkkiin. Ryökäle!


Meidän lähellä on pyörinyt hirvimetsällä olevia ryhmiä. Meidän tontti on toiminut myös peurojen ja alla olevan hirviperheen pakopaikkana. Hieman epäselvä kuva. mutta siinä on kolme hirveä, iso uros hirvi sekä emä ja sen vasa. Tässä tovi toisiamme tuijoteltiin. Täällä saavat olla rauhassa.Kummitustalo.


- Heidi

2 kommenttia:

 1. Voi Leo! Onko teillä mitään tietoa hänen taustastaan? Kiva, että pidätte toisesta huolta. Ja hirvet tontilla tarkoittavat kutsua hirviseuran peijaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan naapureista ei kissaa myöntänyt omakseen tai tiennyt kenen se on.
   Eräs hirviporukka kysyi vuosi sitten lupaa laittaa ruokintapaikka meidän tontille, mutta kohteliaasti kieltäydyttiin siitä. Me ei haluttu,että meidän tontilla ammuskellaan, ettei käy vahinkoa. Ja mä itse tykkään seurata kaikkia eläimiä ja niiden puuhia:D

   Poista