lauantai 5. marraskuuta 2016

Raksaviikko 26, Yläkerran villoitusta

24-30.10.2016


Tällä viikolla saimme kaikki alakerran ovet asennettua. Etuoven tilalle löysimme raksaoven 30 eurolla tori.fi:stä. Ei mene musta hieno ovemme naarmulle, kun siitä kuljetaan ja kannetaan tavaraa.

Takaterassille vievät ovet paikoillaan.


Leo on viihtynyt hyvin. Sateella se nukkuu kopassaan eikä nokkaansa ulos pistä. Kissat.Pikkulinnut luulevat taloamme suureksi linnunpöntöksi ja hyvinkin röyhkeästi lentävät sisälle. Parat joutuvat parempiin suihin. On siis kova hoppu laittaa lävet umpeen ja asentaa yläpohjaan vähän hiiriverkkoa, jotta linnut eikä ampiaiset pääse aivan niin helpolla pesiään villoihin tekemään.

Linnuille laitoin pihan ruokinta pisteeseen siemeniä ja pähkinöitä, josko Leon pupanat eivät niitä houkuttelisi niin paljoa. Käy muuten aika ankeasti, niin kuin alla olevalle tintille...


Hiirille, myyrille ja pääsäisillekkin tiedoksi: Peto on muuttanut Villa Julmaan.


Sain yläkerran ulkoseinät villotettua, loput tulevat puhallusvillalla. Aika tuhdisti tulee täytettä seiniin. Ensin tuo 45cm ja sitten höyrynsulun päälle, koolauksien väliin vielä 5 cm eli 50cm eristettä tulee olemaan tässä kohtaa. Eipä sitten palella. 


Teemun kanssa hetki mietittiin millä saadaan yläkerran ulko-ovet nostettua ylös. Ovat meinaan sitten p#%&eleen painavia. Ketjuvinssi. Sillä sujui yllättävänkin helposti nosto kerroksien välissä. Ja varmasti sille on käyttöä myös tulevaisuudessa.

Siellä se nousee.

Talotehtaalla ikkunoiden eteen nidottujen höyrynsulkumuovien alta paljastui ikävä yllätys, kun huomasimme, että yksi ikkuna on rikki. Ei auttanut kuin laittaa Kannustalojen suuntaan viestiä. Vihdosta viimein saimme pidettyä runkokatselmuksenkin...Hienosti meni läpi. Nyt voi rauhassa laittaa paikat umpeen, että saatisiin taloon lämpöä.

- Heidi

2 kommenttia:

 1. Jotenkin hämmentävää kuinka kiinnostunut olen jonkun täysin vieraan ihmisen kodin rakentumisesta :D Kai tämä on vaan sitten niin piristävä poikkeus kun joka tuutista tuppaa pelkistettyä ja skandinaavisen vaaleaa, kukin tyylillään toki, mutta kiva löytää jotain mikä omaakin inspiraatiota kutittelee. Kiva siis että oot lähteny tätä taltioimaan julkisesti! Mielenkiinnolla seuraten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silloin kun rakentaminen oli vielä suunnittelu vaiheessa tuli sellainen fiilis, että kaikki epäilivät kaikkia ideoitani. Viimeistään silloin tuntui, että ihmisillä meni yli ymmärryksen, kun kävi ilmi, että musta talo tulee. Ja, että kaikki kalmat matkaa edelleen mukana. Osittain tämän takia halusinkin jakaa tämän projektin, koska varmasti on muitakin jotka hieman erilailla kotiaan laittavat. Täällä saan innoissani kertoa kuinka magee on täysin leopardikuvioinen eteinen...
   Itsekkin olen huomannut kuinka sitä jää intensiivisesti seuraamaan muiden projekteja :D

   Poista