lauantai 22. lokakuuta 2016

Raksaviikko 24, Kuka pelkää pimeää?

10-16.10.2016


Illat pimenevät nopeasti ja aikaisin. Olen huomannut itsestäni kuinka jännitys kasvaa itsessäni sitä mukaan kun ulkona hämärtyy. Jokainen räsähdys tai kylmän ilman tuulahdus saa kylmät väreet aikaiseksi. Pimeys maalla on kovin erilaista kuin pimeys kaupungissa. Kaupungissa ei oikein koskaan ole pimeää. Ja eihän jännitystä mieleeni luo metsän eläimet vaan mielikuvitukseni. Olen aina pitänyt kauhusta, kunnon selkäpiitä karmivasta kauhusta. Kummituksista, vampyyreistä, ihmissusista ja eritoten zombeista. Joten sisällä käännän valaisimet valaisemaan jokaisen nurkan ja musiikin pauhaamaan jotta mieli ei ala tekemään kepposia ja uskottelemaan, että ikkunan takana on kirvesmurhaaja. Totuttelu kysymys, totun tähän kyllä.

Mutta siis, meillä viimeviikon hääräili putkari tekemässä viemäreitä joka vauhditti välipohjassa limittäin menevien höyrynsulkumuovien asennusta. Tähän oli ohjeessa kaksi tapaa a) tiivistää nyrjädystukien eteen tuleva finfoamlevy uretaanilla paikoilleen, vetää ala- ja yläkerran höyrynsulkumuovit 10 cm nyrjähdystuen yli, tiivistää nämäkin uretaanilla paikoilleen ja katkaista ylimääräiset pois....Tätä tekniikkaa testasin kesällä ja oli aivan hanurista.
b) teippaa ala- ja yläkerran höyrynsulkumuovit limittäin kerrosten väliin, tiivistä huolellisesti höyrynsulkuteipillä. Huomattavasti mielekkäämpi tapa tämä.

Aikani uretaanilla sotkettuani kaivon "Näin tiivistät talosi vaipan-ohjeen" esille ja varmistelin vielä, että tekniikan vaihto on sallittua kesken puuhan ja ei kun teippaamaan. Sitä mukaa kun "vaippaa" sain pakettiin, tuli viemäriputkea perässä.

Finfoamit paikoillaan ja uretaania..

Ja teipin kanssa tehtynä. Siistiä ja omasta mielestäni luotettavampi kuin uretaani.


Leo. 


Teemu sai serkkuni avuksi ovien siirtämiseen. Nekin kannettiin valmiiksi sisälle jos ne vaikka saataisiin asennttua paikoilleen  ensiviikon viikonlopun aikana. Jostain pitäisi koittaa metsästää pääoven tilalle raksaovi, ettei se saa turhaa osumaa rakentamisen aikana.


Viikonloppuna kävimme porrasaukon kimppuun ja saimmekin sen valmiiksi. Nyt mahtuu tuhdimpikin ihminen kapuamaan ylös.


Ovet odottelemassa.


Lattialämmityksen jakotukki.

Ylkerran viemärit koteloidaan nätisti keittiön kaappien päälle.Palkkikenkien kiinnitystä.

Näkymä kattoon asti.
Seuraavalla viikolla saa yläkerta puuttuvat villansa, jotta seiniä saadaan umpeen. Pihalle tuli kuorma väliseinäharkkoja joten puuhaa riittää. Saas nähdä miten muuraus lähtee ensikertalaisilta sujumaan.


- Heidi

2 kommenttia:

  1. Pimeys on kyllä mystinen, saa heti mielikuvituksen liikkeelle.. Tsemppiä muuraukseen! Teillä näyttää jo niin edistyneeltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä muurauksen aloittaminen tuppaa vähän venymään, aina tulee vastaan joku muu asia joka tarvii tehdä ensiksi...

      Poista