keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Raksaviikko 28, Ja taas hiiriverkkoa...

7-13.11.2016

Tiedättekö,minusta tuntuu välillä, että meidän talo on suuri lintuloukku. Ensin harmittelin sitä, kun onnettomat lensivät päin ikkunoita. Eivät varmastikkaan olleet tottuneet taloon keskellä metsää... Sitten ryökäleet tajusivat, että talohan tuossa, jonka seurauksena kuolonloukku muuttui suureksi linnunpöntöksi tinttien päättäessä muuttaa sisälle. Tämähän ei tietenkää minulle käynyt ja viimeinen pisara tinttien röyhkeydelle oli niiden yritys tyhjentää Leon pupanakuppi. Kissallekkaan se ei käynyt ja hyvä niin. Tintit tajusivat..... Kunnes eräänä päivänä huomasin niiden lentelevän puuttuvien räystäslautojen raoista sisälle. Nyt kyllä!


Ei muuta kuin Teemu orsille kiikkumaan hiiriverkon kanssa ja asentamaan kaikkiin yläpohjaan johtaviin aukkoihin verkkoa. Haa! Koittakaapsas nyt!!

Vinkki: Suosittelen kaikkia pistämään hiiriverkkoa ,normaalisti asennettavan talon helman lisäksi, myös yläpohjaan, jotta sinne ei aikojen saatossa pääse pesiään tekemän tintit tai muut. 

Teemun kiipeillessä aloitin itse höyrynsulkumuovien asennuksen. Muovituksen lomassa huomasin, että eihän jokapaikassa ole tuleville katto- ja seinäkoolaksille mitään kiinnityskkohtaa. Eli koolauksille tarvitsi tehdä omat koolauket ennen muovien nitomista. Tätä ei painetussa ohjeessa lukenut...tai sitten en sitä sieltä tajunnut/löytänyt. Onneksi itselleni on tullut jo tavaksi vähän sovitella sitä seuraavaa vaihetta ennen kuin jatkan edellistä metriä pidemmälle. Hyvä niin!
Seinien muoto alkaa muodostua muovien myötä. Itse villotin nuo pystyt osuudet, jyrkkään osuuteen tulee ontelopuhalluksena puhallusvilla. Me olemme Teemun kanssa vallankin tarkkoja muovi kanssa. Muovit menee limittäin ja pienimmätkin reiät koitamme tarkasti paikata. Moni jättää kuulemma esim niitin reiät paikkaamatta, me paikataan kaikki jotka huomaamme.

Höyrynsulkumuovien laiton luin taas niihin työvaiheisiin jotka sujuvat kuin tanssi, mutta hidasta nyhräämistähän tämä taas on. Mielummin teemme huolella ja kerralla hyvin , vaikka aikaa menee hieman suunniteltua enemmän. Parempi näin kuin kiireessä tehdä ja myöhemmin huomata joku virhe  ja joutua sitten korjaamaan. Valmiiksi se tulee kuitenkin. Hieman painetta osaltaan puuhastamiseen laittaa talvi. Pikku hiljaa alkaa kylmenemään ja tarkoitus onkin saada puhallusvillat ympärille ja lämmittimet päälle, ettei mökistä tule pakastearkkua....

Jätevesistäkin on vihdoin suunnitelma ja se pitäisi vielä tämän vuoden puolella kaivaa maahankin. Jännittävää! Me kun muutamme hajaasutusalueelle niin lähimmät vesi- ja viemäriverkostot ovat kaukana. Jätevesien hoitoon valikoitui Jitan Jita I+III paketti.


  - HeidiEi kommentteja:

Lähetä kommentti