torstai 24. marraskuuta 2016

Villa Julma: Ihmeiden kabinetti

1800-luvun New York, Coney Island. Huvipuistoja, friikkisirkuksia ja ihmeiden kabinetteja pullollaan maailman ihmeitä. Osa aitoja osa ei. Oma tunnelmansa ja maailmansa.  


Kuva:pinterest
Rakastan huvipuistoja, karuselleja, valoja ja sitä fiilistä. Pakko koittaa jollain tavalla saada tuotua myös palanen tätä maailmaa kotiin.


Kuvat:pinterest

Itse olen kova keräilemään kaikkea kummallista, täytettyjä eläimiä ja kalloja, luita jne. Sen sijaan, että kokoelma olisi ripoteltu ympäri taloa, halusin niille paikan jossa niitä voi ihmetellä ihan rauhassa. Paikan joka on pelkästään pyhitetty näille kummallisille asioille. Mukaan ei tarvitse mahtua kuin nojatuoli. Oma ihmeiden kabinetti.

Aloitin suunnittelun tapetin valinnasta. Tapetin tuli olla hyvin teemaan sopiva,mutta ei järjettömän kallis, koska seinät täyttyisivät kummallisuuksista. Rakkauteni eläinkuoseja kohtaan ei tunnulaantuvan joten nyt mukaan astui krokotiili- ja käärmekuviot. Suomuja siis. Alla tapettivaihtoehdot.

Vallilan Kroko kuvio, ruskea
Graham&Brown Krokokuvio, musta
Krokokuviot olivat kaikki hienoja, mutta käärmekuosi vei voiton. Tapettia tulee seinille joissa on ovi terassille sekä ikkunaseinälle. Ainoa ns.ehjä seinä tulee täyteen hyllyä,kaappia,vitriiniä ja taulua. Kollaasiseinä.
Albany wallpaper snake skin

Tuohon tulee vielä ovi (puuttuu pohjakuvasta) jotta olohuoneen puoleinen seinä näyttäisi vanhalta näyteikkunalta, pineltä putiikilta. Ovessa tulee olla ikkuna.

kuva.jeld wen

Yllä olevan kuvan mukainen, mustana. Haluan joko poistaa ikkunasta ristikon ja teettä lasiin tarran tai maalata oven yläpuolelle kyltin alla olevalla fontilla. Ihan suomeksi. Ihmeiden Kabinetti.


Kuva.pinterest

Cabinet. Huone akvaarion takana.
Alla muutama idea kuva sisustukseen. Kummallisuuksien lisäksi koitan saada kasvit viihtymään huoneessa. Eli vihreyttäkin.

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest

Kuva.pinterest
Haaveilen omasta karusellihevosesta. Todella hienoja ovat. Ehkä joku päivä sellainen tulee reissuilla vastaan. Tai sitten tarvitsisi etsiä tarpeeksi taitava puuseppä...

Kuva.pinterest


Kuva.pinterest
Kuva.pinterest
Kuva.pinterest
Kuva.pinterest
Olohuoneen ja kabinetin tulee jakamaan suuri akvaario, jonka läpi toiseen huoneeseen voi nähdä. Tämä mahdollistaa myös akvaarion ihastelun eri puolilta. Pitkäaikainen haaveeni siis toteutuu. Minulla on kersana viimeksi ollut akvaario ja ne ovat aina minua kiinnostaneet. Alla muutama inspiraatio kuva pinteresistä.

Kuva.pinterestKuva.pinterest


Lopputuleman pitäisi olla kahden ylhäällä olevan kuvan välistä. Meriakvaario. The Black Pearl`s Cabinet. Tämä rakentuu paikoilleen hiljalleen. Kunhan seinän ja lasitankin saisin aluksi niin muu jää hetkeksi odottamaan. Ehkä. Olen malttamaton!

Kuva.pinterestKuva.pinterestkuva: Pinterest

Huoneesta tulee varmasti oma lempipaikkani, paikka jossa esineet kertovat tarinaansa, jos vain pysähtyy kuuntelemaan. Paikka jossa voi haaveilla, unelmoida ja nauttia olostaan. Lukea ja juoda teetä sekä seurata oman pikku riutan elämää.

Frankenstein Alive..Alive... by Bernie Wrightson. Kuva:pinterest

-Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti