lauantai 2. heinäkuuta 2016

Villa Julma: Galleriaseinä Holy Wood

Olen näiden ns.galleriaseinien kanssa hyvissa ajoin aloittanut suunnittelun. Suurin ja painavin syy on, että jos meillä sattuu joku kuva pääsemään raameihin, niin ne raamit eivät ole kevyet hengettömät.

Vallitsevana trendinä seinille ripustettavissa kuvissa taitaa olla graafisuus ja mustavalkoisuus. Tässä mennään meillä taas hieman eri lailla. Ja ensimmäisen galleria seinän nimesinkin sen pääelementin mukaan Holy Woodiksi.

Tämä galleriaseinä sijaitsee portaissa. Alla pohjapiirros, jossa tähdellä merkattu kyseinen seinä.Portaikon seinä jatkuu korkeana toisen kerroksen kattoon asti. Välillä vaihtuu tapetti. Alakertaa hallinnoi pantterikuvio...


Ja yläkerrassa se vaihtuu kultaiseksi ornamenttikuvioksi....
Näiden kahden tapetin rajan ajattelin peittää koristeellisella mustalla peitelistalla. Portaat ovat mustat ja valoa portaikkoon tuo Anetan Johanna seinävalaisimet.

Kuva:taloon.com
Mennään ajassa parikymmentä vuotta taakse päin, kun huoneeni seinälle ilmestyi ensimmäinen Marilyn Mansonin posteri. Se oli menoa. Ihmiset ympärilläni tuppasivat sanomaan sitä "vaiheeksi". "Se on vaan tämä vaihe." Tämän "vaiheen" alle hienosti laitettiin myös leopardikuvio, kallot ja luut, musta väri jne. Toivottiin salaa, että kyllä se maku muuttuu ja vaaleat seesteiset värit valtaavat sielunmaisemani ja vääntäytyisin edes jollain tavalla sopivaksi pohjoismaiseen pelkistettyyn anteeksi pyytävään muottiin. Hankkisin aaltomaljakon ja siihen tulppaaneita.

Ei tullut aaltomaljakkoa eikä greigeä väriä edellisiin asuntoihin, eikä taatusti tule siihen loppuelämän kotiinkaan. Leoparditäplät ovat vain levinneet, talomme maalaamme mustaksi ja se Marilyn Manson saa arvoisensa raamit.

Joten itse asiaan sitten..... Ensin laadin suunnitelman.
Seinälle päätyy siis suuriosa blogissakin esitellyistä kalloista.

Juliste joka raameihin pääsee on Holy Wood kiertueelta hankittu tarot-kortti kollaasi. Tarot kortit sai kerätä erikseen, minulla on ne kaikki. Tämä juliste on odottanut oikeita kehyksiä pitkään, mitkä tahansa ei ole kelvanneet...
Pari kertaa olen kehystämöistä kysynyt oikein hienoja ja prameita kehyksiä, mutta ne ovat jääneet mielestäni aina liian tylsiksi ja niiden hinta on kavunnut niin suureksi, että kauppoja ei ole koskaan tullut.
Peilejä sen sijaan tehdään suurina ja koristeellisina. Olen aikaisemminkin jo käyttänyt peilin kehyksiä taulun kehyksinä. Niin myös nyt. Löytyi ne sopivat kehykset ja ei kun lasiliikkeestä tilaamaan oikean kokoinen taululasi. Nämä kehykset ovat suuret 90cm x 120cm.
Sellainen seinä tulossa. Hymy niille, jotka luulivat tämän vaiheen menneen ohi. En malta odottaa, että pääsisin jo purkamaan uuteen kotiin varastojen kätköissä olevat aarteet.

- Heidi


2 kommenttia:

  1. Todella hienon näköistä, minäkään en malta odottaa että tästä tulee toteutettuna kuvia. Ja todentotta, jännästi kehykset ovat nykytrendissä tosi eleettömiä, mutta peileissä onkin sitten massiivisia ja koristeellisia kehyksiä. Tämä varmasti lämmittää myös Julmalan mieltä :)

    VastaaPoista
  2. Nyt onkin ollut hyvä hamstrata peilejä! Muutama saattaa päästä toimittamaan ihan peilin virkaakin :) itse en millään malta odottaa, että pääsisin tekemään ns.sisähommia. Edes vähän. Meidän on pakko laittaa ulkoa valmiiksi, jotta saadaan katto päälle. odottavan aika on niin pitkä. Onneksi hyvin suunniteltu on sitten puoliksi tehty :)

    VastaaPoista