sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

The Musta.

Blogiyhteistyö: TeknosTalollamme oli alunperin kolme värivaihtoehtoa: vaaleanpunainen, sitruunankeltainen ja musta. Aika nopeasti vaaleanpunainen ja keltainen karsiutuivat pois. Olisi tullut liian englanninlakumainen mustan katon ja mustien ikkunoiden kanssa. Musta siis. Kaikki rakastavat mustaa väriä, mutta samalla pelkäävät sitä. Mustaa pidetään synkkänä ja pimeänä. Musta on oma lempivärini. Ihmiset ovat mustan suhteen hyvinkin epävarmoja ja miettivät liikaa muiden reaktioita. " Eikö se ole vähän synkkä" "Sen joutuu maalaamaan useammin" ja "Miten toi aurinkokin siihen sitte tarttuu" "Eikö se ole turhan jyrkkä väri". Nämäkö ovat ne argumentit mustaa vastaan? Näidenkö pohjalta talo pitäisi jättää pliisuksi harmaaksi tai maalata punaiseksi ja smyygi laudat valkoiseksi? Olla kuin muut. Ja olla kuin ei olisikaan. Hiljaa harmaana.

Tällä talolla on sielu ja selkäranka. Se rakennetaan rakkaudella ja se rakennetaan kodiksi. Tästä kodista tullaan olemaan ylpeitä ja se puetaan Mustaan.

Talomaalin valinta, etsintä ja testaus oli prosessi. Kierreltiin kaarreltiin autolla pitkin pitäjää ihmettelemässä mustia taloja. Taloja löytyi, mutta ei mustia taloja. Antrasiitti huijaa olevansa musta. Mustassa ei ole sävyjä. On vain musta.

Piipahdimme puutarhamessuilla alkuvuodesta ja siellä päädyimme Teknoksen pisteelle jossa oli seinä maalattu mustalla. Pisteellä esittelijänä ollut mies alkoi kertomaan maalista. Se oli uutuus. Nordica Matt, tehdasmusta. Puhuimme mustista maaleista tovin kunnes jatkoimme matkaa.

Nordica Matt jäi kuitenkin mieleeni hautumaan ja kun talo oli pystyssä tuli itselle pakonomainen tarve etsiä se oikea musta. Muistin Teknoksen ja lähdin kyselemään rautakaupasta testipurkkia. Se mihin törmäsin maalinhaku reissullani oli pöyristyttävää. Päädyin kotio tyhjin käsin. Mikään kaupunkini rauta/maalikaupoista ei ollut edes kuullut tästä maalista. Kaikki olivat sävyttämässä mustaa valkoisesta pohjamaalista. Yhdessä kaupassa sain maalimyyjän kanssa kinastelun aikaiseksi, koska hänen mukaansa olin väärässä, kysymääni tuotetta ei ole olemassakaan. Laajensin etsintääni pääkaupunkiseudulle Helsinki, Vantaa ja Espoo, sama homma kukaan ei tiennyt ja kaikki tarjoutuivat sävyttämään minulle mustan. 

Loppujen lopuksi kaivelimme luottorautakaupan myyjän kanssa Teknoksen numeron johon myyjä soitti. 10 minuutia myöhemmin oli näytepurkki matkalla.

Tottakai testasin myös kilpailijan lippulaiva talomaalin Tikkurilan puolihimmeän Ultra Classicin sävytettymä mustaksi 0202 sävyllä. Testauksesta kirjoitin tässä.  Yksimielisesti Teknos voitti.

Nordica Matt maaliin oli helppo päätyä. Sen musta sävy on oikeasti musta ja se on erittäin laadukas talomaali. Sen pinta hylkii likaa ja pitää värinsä pitkään. Maalin auringon kesto on myös korkea. Maalina Nordica Matt-maalia suosittelivat myös maalikaupan myyjät.


Tästä linkistä Teknoksen sivuille.


Nyt tarvitsee saada ulkoverhous valmiiksi ja poutaiset ilmat.


Yhteistyössä:
- Heidi

2 kommenttia:

  1. Virtasen maalitehtaan neljän öljyn musta on myös oikeasti musta eikä sävytetä mistään. Todettu erittäin hyväksi, peittäväksi ja kestäväksi maaliksi. Hinta tosin ei ole se edullisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin aika myytyjä tuon Teknoksen maalin kanssa. Maalattu pinta on todella arvokkaan näköinen, kun se kuivuu mataksi. Maali myös kuivuu nopeasti joka on näillä keleillä ollut plussaa.

      Poista