lauantai 30. heinäkuuta 2016

Raksaviikko 12, Bitumi

18-24.7.2016

Raksaviikolla 12 aloitettiin bitumin kanssa taistelu, kun säät vihdoin antoivat periksi ja aurinko paistoi. Ei muuten ollut lempipuuhaa se bitumin laittaminen. Luulisi, että tuosta vaan noin, kuin mattoa levittäisi. Ei kuulkaas mennyt niin. Parvekkeen koko on 550cm c 250cm ja siinä on kuusi kaidetolppaa pystyssä.

Bitumin piti olla kaksikertaista jotta saadaan vettä vastaan tarpeeksi hyvä suoja. Meille oltiin suositeltu Kerabitin Dual-bitumia ja sellaista sitte hankittiin.


Kerabit Dualissa on kaksi raitaa, tuo harmaa päällikerros ja mustaliimainen pohjakerros. Tuossa alla olevassa kuvassa pohjakerros on suojattuna vaaleansinisellä muovilla. Sitten näitä aletaan latoa päällekkäin, ensin pohjakerros ja sen päälle päällikerros. Tällä tavalla bitumi menee hyvin päällekkäin ja on vesitiivis.


Vielä olisi vähän matkaa....


Tolpan kohdat ovat heikoimmat tällaisessa parvekkeessa. Vastaavan mestarimme kanssa keskusteltuani  asiasta, kävi ilmi,että tapoja välttää vettä¨on yhtä monta kuin on rakentajaakin. Osa teetättää tolpille peltikaulurin, osa tekee kaulurin bitumista. Itse ajattelin tehdä bitumista ja käyttää bitumikittiä saumoissa. Jos sitten tekee vielä mieli tilata sellaiset peltikaulurit voi ne tilata samaan aikaan ovien peltien kanssa.


Bitumi saatiinkin valmiiksi kaulureita lukuunottamatta. Enään jäljellä olisi etuparveke.....mutta sillä ei ole niin kiire.


Itselleni viikko oli ensimmäinen kesälomaviikko ja päivisin puuhastelin valmiiksi lattiakoolauksia ja tein koolaukset valmiiksi 2-kerroksen ikkunalyhtyjen välisille seinäosuuksille. Odottelevat leijonalevyjä ja villoja. Villoja emme laita taas ennen kuin katto on päällä, jos aluskate sattuisi vuotamaan jostain kohtaa. Katon asennuken tilasimme kahden viikon päähän. - Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti