maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kalman kankeutta

Täytettyjen eläimien kokelmani kasvoi viime viikolla järjettömän hienoille yksilöillä. Pitkään olen kettua ja hirveä hinkunut ja viime viikolla eteeni sellaiset tulivat.. Kaikki kalmat tulivat ihmisiltä jotka halusivat näistä luopua muuton takia.

Ensimmäisenä kettu. Viekas kaunis kettu. Pienenä yksi lempi TV-ohjelmistani oli Kaukametsän pakolaiset. Huomasinkin, että kokoelmassani alkaa olemaan paljon sarja tähtiä; mäyrä, fasaani ja nyt kettu. Kettu eritoten nosti muistot tuosta sarjasta.

Hirvi on suuri eläin. Kuinka suuri se oikeasti on selvisi minulle, kun sovittelimme sarvekasta jättiläistä takakonttiin. Kääntämällä ja taas kääntämälle se mahtui kuin mahtuikin. Suuri se on. Ja painava.

Ja bonuksena löytyi hieman harvinaisempi sarvipää nimittäin kuusipeura. Kuusipeuran trofeeta en kertaakaan ole aikaisemmin nähnyt ja nyt sellainen kotiutui meille. Mahtavien sarvien kanssa.
Kaikki putsasin pölyistä, kampasin karvat ja putsasin sarvet. Hirvi ja kuusipeura saavat hieman massiivisemmat taustalevyt, kunhan kerkeän. 

Tässä näkee kaverusten koko eron.

Ja koko kolmikko.

- Heidi

4 kommenttia:

 1. No voi hitsi!
  Ketun huolisin riemulla jos olisi tilaa. Ja kauriin.
  Jokin aika sitten katselin New Yorkissa tosi halpaa kauriin trofeeta (tai kahta), mutta ajattelin, että voi tulla ongelmia joko ja tai matkalaukun/tullin kanssa, joten sinne jäi. Mutta toin sentään suurehkon lepakon vitriinissä sekä kiekurat antiloopin sarvet :) Hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ihastelin pari vuotta sitten Lontoossa antiloopin trofeeta ja se oli suuri. Jälkeenpäin harmitti etten sitä ostanut. Voin vai kuvitella kuinka hienot kiekurat sarvet on! Itselläni on kanssa hedelmälepakko täytettynä. Sen posti kiikutti Englannista. Käsittääkseni tullin kanssa ei pitäisi olla ongelmaa trofeiden kanssa, jos laji ei kuulu CITES-luvan vaativiin ja silloinkaan ei ole ongelmaa jos lupalappu tulee trofeen mukana.

   Poista
 2. Komiat on😊.Onni👍kun löysit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden löytämisessä oli kyllä mukana hyvää tuuria :D

   Poista