sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kevätmessuilla

Kevätmessut olivat juuri sitä mitä tähän kevääseen toivoin. Kukkasipuleita, pihaideoita, rauta-aitaa ja vähän sitä drop-allastakin ihasteltiin.

Uima-altaa,ulkoporealtaat ja paljut taitavat kuulua aika monen rakentajan ja omakotitaloasujan toivelistalle. Meillä on onnekas tilanne ja tontillamme on kaksi lampea, joista toisen ruoppaamme ja kaivamme uimasyvyyteen....sitte joskus. Tonttimme on myös järven läheisyydessä, Vanajaan on noin 200 metriä. Uima-allasta siis emme kaipaa, mutta paljusta haaveilemme kyllä. Ja tynnyrisaunasta pienen lampemme rantaan. 

Olen sillä silmällä katsellut paljuja ja joku niiden ulkonäössä on aina tökkinyt vastaan. Mökille kyllä sellainen kylpytynnyri sopisi, mutta että omaan pihaan? Vaikka maalle muutetaan niin pihamiljööstäni haluan tyylikkään englantilaisenpuutarhan yhdistettynä Missisipin puuvillaplantaasien idylliin. Perinteinen palju siis ei oikein tähän visioon sopinut.
Vahingossa, jonkun blogin kautta törmäsin Drop-altaaseen. Siitä lähtien se on aina noussut mieleen kun puhumme paljuvaihtoehdoista. Drop. Kevätmessuilla oli esillä myös dropin uusi väri harmaa. Vaikka itse olen aina tummien värien ystävä ollut, on harmaa ehdottomalla EI-listallani. Niin myös nyt. Jos sitä ei mustana saa niin harmaaseen en taivu. Valkoinen on vallan tyylikäs myös. Ja onhan sen kansi musta. Ja valtaosan ajasta kansihan siinä on päällä.

Kuva:Drop
Kukkasipulit ja taimet jätin tällä erää ostamati, koska tontillamme ei ole vielä paikkaa kukille....tai siis melkein jätin. Muutama violetti jättilaukan sipuli lähti mukaan, koska tarjous oli niistä niin hyvä. 

Viherseinä, johonkin tällainen on saatava mahtumaan. Edes pieni seinä.
Tällaisen alla olevan jäkälästä ja kihokeista kootun seinän voisi tehdä ulos johonkin suojaisaan paikkaa.
Hyönteishotelli. Mikä ihana idea. Pelkästään tuo ulkonäkö on niin herkullinen, että muistilistalle menee tämäkin.
Ihana kasvihuoeen sisustus. Saas nähdä millaisen saan itse aikakaiseksi. Vanhoja ikkunoita on meillä jemmassa isompaakin kasvihuonetta varten joten varmaan sinne tälläinen fiilistelynurkkakin mahtuu...


Pieni leijonasuihkulähde. Hieno! Hinta tosin oli messutarjouksineen suhteellisen suolainen.Syreeni. Kaikkien aikojen suosikkipensaani. Rakastan niiden tuoksua ja menneiden aikojen havinaa. Syreenit ja kivimuurit, pakko saada.Taas on ideoita pää täynnä ja varmasti ensivuonna mukaan näiltä messuilta lähtee enemmän niitä kukkasipuleita.

                                                                        - Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti