lauantai 14. lokakuuta 2017

Raksaviikot 74 ja 75, Ensimmäiset väliovet

25.9-8.10.2017


Vuorokauteen pitäisi saada jostain lisää tunteja. Minuuteilla tässä tapauksessa ei enään tee mitään. Ympärillä ihmiset saavat mystisen flunssan ja kertovat että nyt voi kotona sairastaessa sitten katsoa telkkusarjamaratooneja. Minä en edes tiedä monesko kausi game of thronesia on käynnissä. Itse ahmin dosettitolkulla vitamiiniä sun muita pillereitä joiden pitäisi kehossa tehdä omia hokkuspokkuksia ja pitää kiertävät taudit poissa. Kaikille niille tiedoksi jotka rakentamista suunnittelevat tai aloittelevat; Talo-vie-kaiken-ajan. Tämä koskee tietenkin niitä, jotka talonsa kasaavat omin kätösin, ei timpurivoimalla (vaikka raskasta sekin on). Kannattaa siis hyvissä ajoin tiedostaa se, että rakentaessa uutta kotia et nykyisessä kodissasi kerkeä imuroimaan kuin harvakseltaan, astiat vaihtuvat kertiksiin ja pyykit tajuaa pestä vasta sitten, kun kaikki puhtaat ovat jo käytetty. Kaikki tapahtumat kuten synttärit, peli-illat ja bileet aiheuttavat stressin, koska itse olet suunnitellut hiovasi kodinhoitohuoneen seinät juuri silloin. Kun joku kysyy mitä sinulle kuuluu, olet vain hiljaa. Et ole miettinyt omaa kuulumistasi vuoteen. Näin se menee. Jos parisuhteesi on myrskyisä ja mielipide eroja on kovasti olemassa niin rakentaminen suurella todennäköisyydellä rikkoo teidät. Minulla on onni, koska minulla on Teemu. Kenenkään muun kanssa maailmassa en tällaista tekisi. Kaiken väsymyksen ja stressin keskellä nautin tästä todella paljon. Saadaan olla yhdessä ja puuhata.

Välillä tuntuu, että valmista tulee koko ajan ja hetken päästä tuntuu, että tämä ei valmistu ollenkaan.

Mitä viimeiset kaksi viikkoa ovat pitneet sisällään: 
  • Yläkerran pikkuvessan mosaiikkilaatta on 95% paikoillaan. Loput laatat liimataan, jotta reuna jää siistiksi.
  • Teknisentilan lattia on laatoitettu
  • Teknisentilan seinät, poislukien alin rivi, on laatoitettu
  • Eteisen komeron seinä tapetoitu
  • Yläkerran pikkuvessa tapetoitu loppuun
  • Akvaariohuoneen seinä tapetoitu loppuun.
  • Ensimmäiset väliovet asennettu 


Yläkerran pikkuvessa on ollut kohteenamme useampaan otteeseen ja sieltä se valmistuu. Nyt vuorossa oli käsienpesualtaan taakse tuleva mosaiikki. Mosaiikissa on todella hieno muoto ja laatta jääkin ylhäältä ja sivuilta ns.raakareunalle. Tämän takia laastille tulee keksiä vaihtoehtoinen kiinnitysmuoto, jotta laattojen reuna pysyy mahdollisimman siistinä. Laatan pitäisi asettua siististi valkoisen krokotiilinnahkatapetin päälle. Saas nähdä niin......

Note to self: Varo leikattuja laatanreunoja, ne ovat teräviä. Saavat aikaiseksi ilkeitä haavoja.


Portaiden alle rakensime väliseinät jotka nyt ovat tapetoitu. Ulkoa ja sisältä.


Lattiälämmityksen jakotukki sai myös täplät ylleen.


Pieni kolmio näperrettiin myös.


Samalla kun alakerrassa annoimme  teknisentilan kuivahtaa, yläkerrassa asensimme väliovia.

Ja ne ovat niin hienot!Alakerrassa seinä toisensa perään valmistui ja enään puuttuu alin rivi,saumaus ja silikonit.Teknisentilan laatoituksen kanssa opimme paljon, jonka jälkeen onkin helpompi lähteä tekemään muita laatoituksia.


Jännästi valovääntää kuvissa laatat mutkalle.Suoria rivejä ovat, tarkistin itse laaserilla :)


Vaikka tekninentila materiaaleiltaan toteutettiin pienellä budjetilla, tuli siitä omasta mielestäni hieno. Siinä on jotain hyvin steriiliä joka tuo mieleeni kauhuleffojen sairaalat tai teurastamot... Ainii, saumat ja silikonit tulevat mustalla.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti