perjantai 29. syyskuuta 2017

Raksaviikot 72 ja 73, Edistystä....

11-24.9.2017

Heippa taas! Viime postauksesta on kulunut taas sen kaksi viikkoa. Kahden viikon aikana on saatu tehtyä:

 • Seinien vedeneristys tekniseen tilaan
 • Valtaosa teknisen tilan seinistä laatoitettua
 • Kitattua kodinhoitohuoneen katto ja seinät
 • Kitattu keittiön ilmastoinnin kotelon pätkä
 • Tehtyä lattialämmityksen jakotukeille kotelot ja kitattua ne
 • Eteisen komeron väliseinä kitattu
 • Yläkerran pikkuvessan lattia laatoitettu


Olemme keskittäneet valtaosan energiastamme tekniseen tilaan ja kodinhoitahuoneeseen. Tekninen tila on haastava pieni koppi joka on täynnä johtoa ja putkea. Jotta kaikki löytäisivät oman paikkansa niin seinät ja lattia tulisi urakoida valmiiksi. Kaiken johtohelvetin keskellä tämä tapahtuu kahdessa osassa, jotta tavarat saa välillä siirrettyä pois tieltä.

Seiniä ei teknisessä tilassa olisi tarvinut vedeneristää kuin lattiasta 10 cm ylöspäin ja välttämättä jokaista ruuvin kantaa ei olisi tarvinut kitata piiloon vedeneristeen alle, mutta minä tein varmuuden vuoksi kaikki mahdollisen mitä voi tehdä, ettei pisarakaan mene mistään läpi. Jokainen levysauma,nurkkasauma ja ruuvien paikka on vahvistettu vielä kuitukankaalla.Osa putkista ohjattiin pois tieltä olohuoneen puolelle.


Teknisentilan seinälaataksi tuli 20x20 halvin perusvalkoinen laatta. Hieman oli laatoissa eroja, mutta tässä tilassa sillä ei niin ole väliä, koska seinät täyttyvät talotekniikasta kuitenkin. Erittäin passeli huone harjoitella seinien laatoitusta....Ja ensimmäisen seinän jälkeen toinen seinä oli jo pikkusen helpompi:)Ja sitten vastakkaisten seinien kimppuun. Seinä on runsaalla kädellä vedeneristetty kahteen kertaan ja seuraavaksi pitäisi etsiä kohta jossa seinän kerkeisi laatoittaa.


Eteiseen rakennettiin portaiden alle tulevan komeron seinä ja se on kitattuna. Odottelee vain aikaa hionnalle ja pohjamaalille. Sen jälkeen saisi viimeiset leopardin pilkut paikoilleen.


Tuo irrallinen kotelo on lattialämmön jakotukin kotelo joka on tarkoitus tapetoida.Keittiön liesarin putken kotelon kittaamista


Kodinhoitohuone on meillä toiminut ns.varastotilana ja nyt kaikki piti tyhjentää pois tieltä ja aloittaa tämänkin tilan työstäminen valmiiksi. Seinille tulee tapettia ja laattaa. Hieman tämän huoneen suhteen muuttui suunnitelmat...


Eteisestä näkymä kumpankin suuntaan....
Keittiöön...


Kodinhoitohuoneeseen...


Alkuperäinen suunnitelma kodinhoitohuoneeseen oli maalata alaosa mustaksi ja tapetoida kultaisella tapetilla yläosa. Tapetti pysyy samana, mutta alaosa laatoitetaan. Laataksi on valikoitunut musta fasetti 10*20cm ja sen yläreunaa rajaamaan alla olevasta kuvasta musta boordilaatta London 5*30cm.


Oikealle seinustalle tulee kaapit ja pesukone. Tuonne perälle olisi tarkoitus nikkaroida kissapiste piilotettuine hiekkalaatikkoineen ja raapimapuineen. Joskus tulevaisuudessa tuosta päätyikkunasta tulee uloskäynti kissalaan, jossa kaksi sisäkissaamme voivat nauttia ulkoilmasta.


Väliovet saapuivat ja onpa ne nätit!


Pikkuvessan laatat paikoillaan. Enään käsienpesualtaan taakse vähän mosaiikkia ja loput tapetit seinille ja se on valmis.....kalusteita ja listoja vaille valmis!
Vielä vähän pitäisi jaksaa...


Syksyinen lampi...


Lehtiä tippuu lampeen runsaasti eli puiden kaatotalkoot tiedossa jossain vaiheessa.


Ja toinen pitkä seinä teknisestä tilasta laatoitettuna...siinä meni sunnuntai ilta leppoisasti.Parin seuraavan viikon sisällä tekninen tila pitäisi olla siinä kunnossa, että sinne saa kaiken tekniikan asennettua ja taloon sähkön ja veden kulkemaan. Niin ja lattialämmityksen! Joten ei kai siinä, hihat kääritään ylös ja tekemään....


- Heidi

2 kommenttia:

 1. Hurjasti on teillä edistytty parissa viikossa. On kyllä juhlan paikka, kun saatte sähköt ja vedet sinne - se on iso virstanpylväs! Mahtavat maisemat tuolla teidän pihalla. Teillä taitaa olla tontti sellaisella paikalla, että saatte olla omassa rauhassa, ja rakentaa ilman, että naapurit valittaa:) pihaakaan ei varmaan tarvitse hirveästi laittaa kasvien suhteen, kun näyttää niin huikean vehreältä jo nyt. Meillä tontti on entinen parkkipaikka ja talo 8m naapurin seinästä, joten maisemat on hieman erinäköiset.. kaikki kasvit on pitänyt istuttaa; tontilla ei ollut yhtään mitään. Kivaa täälläkin on asustaa, mutta aika erilaista tietysti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me raivattiin talolle paikka metsän keskelle. Takapihan lampi ruopattiin viimekesänä. Meillä on toisella puolella tonttia vielä yksi kosteikko/lampi, mutta saas nähdä jätetäänkö se ihan luonnon tilaan. Lähin naapuri on 300 metrin päässä, joten saamme olla hyvin rauhassa :) Kokonaisuudessa tonttimme koko on reilut 3 hehtaaria. Jos sitä ensikesänä pääsisi pihan kimppuun sitten. Suunnitelmat on suuret senkin kanssa:)

   Poista