perjantai 20. lokakuuta 2017

Villa Julman laatat

Laatat. Osa valikoitui helposti ja osa ei niinkään. Laattoja meillä käytettään kahdessa kylpyhuoneessa, kahdessa vessassa, kodinhoitohuoneessa,keittiössä ja teknisessä tilassa. Seinälaatat valikoituivat helposti. Olin jo aikaisemmassa kylppärirempassa käyttänyt Laattapisteen suunnitteluvarttia ja laattoja ja ollut tyytyväinen. Sinne suuntasin taas ensimmäiseksi ideakirjani kanssa. Mustaa ja kultaista.

Yläkerran kylpyhuoneen laatoiksi valikoitui:

EB BOIRA NEGRO 15X45 laatan reunat ovat hieman viistetyt, mutta ei kuitenkaan perus fasettilaatta, Laattapiste

APE INSPIR GOLD PEARL 1,2x25, Kaakelikeskus

TTC ART OCTAGON 97.7X97.7MM, Laattapiste

Yläkerrassa on vielä pieni vessa, kahden makuuhuoneen välissä. Tämä toimii vieraiden vessana. Jotta saan suostuteltua siskoni yökylään, kuuntelin toiveen, että olisi yksi paikka joka ei olisi täysin musta. Olisi kuulemma kivempi laittaa tukka, jos näkisikin.... Nooh,toive on kuultu. Seinät laatoitettiin Bauhausin mustalla mosaiikki laatalla. Laatoituksen yläreuna jätettiin tuollaiseksi eläväreunaiseksi. Lattiassa on sama mustavalkoinen octagon laatta mikä on yläkerran kylppärissäkin. Pienen vessan seinä laatoitetaan noin 120 cm korkealle ja loppu tapetoidaan.


Kuva:Bauhaus

Kuva:Bauhaus
TTC ART OCTAGON 97.7X97.7MM, Laattapiste
Ja sitten alakertaan,jossa keittiön välitilaan tulee eläväpintainen musta 15cm x 15cm laatta Kaakelikeskukselta.

AA MALLORCA NEGRO 15x15, Kaakelikeskus

Alakerra vessaan ei tule muuten laattaa, kuin lattiaan ja käsienpesualtaan taakse. Ns. välitilanlaataksi tulee Ez Metal Oxido kultaisen sävyinen mosaiikki. Samaa mosaiikkiä käytämme myös kodinhoitohuoneen välitilassa.
Kodinhoitohuneen seinät laatoitetaan noin 120cm korkeudelle mustalla fasettilaatalla jota meillä oli jäänyt yli edellisen asunnon kylppärin remontoinnista. Laatoituksen yläreunan viimeistelimme K-raudasta löytyneellä boordilaatalla.

Fasettilaatta. Kuva:K-Rauta
Boordilista Listello Cottage London Kuva:K-Rauta

Alakerran kylpyhuoneen seiniin tulee suuri 30cm x 60cm musta salmiakkikuvoionen laatta Kapitone.


TH KAPITONE BLACK 30X60, Laattapiste.

Laskimme kylppärin seinälaattojen menekin alakanttiin ja musta Kapitone laatta riitti vain kolmelle seinällä. Laattapisteen valikoimista laatta oli ehtinyt jo myös poistua. Saunan ja kylppärin seinälle valikoimme saman kokoisen 30x60 cm kiiltävän mustan laatan K-raudasta. Sinänsä onni onnettomuudessa, koska sileäpintainen laatta sopi tuohon mielestäni paremmin kuin kuviopintainen Kapitone. Sileän laatan kiiltävä pinta peilaa kuvion muilta seiniltä.


Seinälaatta Cello Elegante 30x60. Kuva:K-Rauta

Suihkujen väliin tulee shampoohylly joka päälystetään kultaisella mosaiikillä. Samaa mosaiikkia käytetään myös kylpyhuoneen ja saunan välisessä seinässä raitana. Seinä on puoliksi lasia.

INTER MALLA LUXURY GOLD 30X30, Kaakelikeskus

Saunaan kiukaan taakse halusimme jotain erilaista, ei sitä samaa kivijäljitelmää jota on joka paikassa. Olikin hankalampi keksiä, että mitä ja millai. Kulta tai musta. Kunnes Laattapisteelle uutuutena tuli Gala. Gala on luonnossa kullan ja kuparin yhdistelmä. Kiukaan taakse se tulee juuri noin kalanruotoladonnalla.

 Laattapiste


Laattapiste

Viime metreillä kuitenkin päätimme, että kiukaan taakse emme laita laattaa, vaan koko sauna on mustaa panelia. Nappi valinta!

Vaikein asia koko laattahommassa oli valita se 10x10 cm musta lattialaatta. Mallipaloja pyörittelin varmaan kolme kuukautta ennen kuin sain valittua sen laatan, joka meillä tulee kaikkialle muualle kuin yläkertaan. Totuus näissä lattialaatoissa on, että oma käsitteeni mustasta on hyvin erilainen kuin muilla. Ei ole kuin musta,ei mustassa ole sävyjä. No jokatapauksessa. Kaikki lattialaatat taittoivat johonkin väriin, joko ruskeaan tai sitten harmaaseen. Meille valikoitui K-Raudasta ihan perus 10x10cm Sirene laatta joka on hieman karheapintainen. Me olemme kummatkin hyvin taipuvaisia liukastelemaan ja toi karheus sopi meille vallan mainiosti. Luotan myös siihen, että esim. kattoansa myöten musta alakerran kylppäri ja sauna tekevät silmälle kepposen ja muuntavat tämänkin täysin mustaksi. 
Sirene, K-Rauta.
Sirene oli suhteellisen edullinen joka kompensoi kultaisien mosaiikkien korkeampaa hintaa. Laattojen kanssakaan emme halunneet tehdä kompromisseja, koska näitä seiniä katsellaan pitkään. Koko talo rakennetaan niin ettei missään kohtaa tule sitä tunnetta, että "voi kun ei tehtykkään tai olisi sittenkin pitänyt".

Tässä siis laatat. Kaikki saumaukset ovat mustia.

- Heidi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti