keskiviikko 2. elokuuta 2017

Villa Julma: Pistorasiat

Pistorasiat. Niin. Ne jotka täytyy valita huolella ja jotka ovat piste iin päälle. Haastava ja ei kuitenkaan haastava tehtävä. Helppoa oli valita Schneiderin Renova mustana. Helppoa ja ne olivat mustat. Haastavan päätöksestä teki niiden hinta joka mustan värin ja ulkonäkönsä takia kohosi yli kaksinkertaiseksi perusvalkoiseen neliölootaan nähden. Minun on helppo ymmärtää miksi niitä hieman jo auringonpolttaman näköisiä valkoisia rasioita käytetään niin paljon. Ymmärrän hinnan takia hirmuisen hyvin, MUTTA "Pistorasiat. Niin. Ne jotka täytyy valita huolella ja jotka ovat piste iin päälle."

Valkoiset rasiat olisivat olleet halvimmat. Nämä varmaan ovat myös yleisimmät, koska monille ei ole väliä rasioiden ulkonäöllä.

Antrasiitti, joka EI ole musta, olisi ollut halvempi. Tähän on moni sortunut. Mustassa seinässä, mustien kalusteiden kanssa antrasiitti huutaa kuin kusi lumihangessa. Antrasiitti EI ole musta.

Kannustalon kartano-malliston mansardikattoinen Rauhala. Kerran elämässä rakennettava KOTI. Suu tiukkana viivana hyväksyin sähköurakointiarjouksen.....niillä mustilla Renovilla. Sähköurakoitsija ymmärsi hyvin ja lohdutti, että tyylillisesti nappivalinta.

Tietenkään lattialämmityksen säätönappuloita, tähän ei kuulemma se Renovan musta nappula nyt käynyt, saa vain ja ainoastaan valkoisena neliölootana...Niitä tulisi viisi kappaletta. Lievä puna alkoi taas nousta allekirjoittaneen poskille ja mahaa vääntämään, mutta sähkäri selvästi luki tulevaa ja kertoi kuinka helppoa ne on maalata mustalla. Osittain vitsinä varmaan. Rauhoituin ja lisäsin yhden kohdan lisää Tehtävä-listalle.

Näillä siis mennään Schneiderin Renova mustana.


             
Meille ei tule älytaloa jonka valaistusta voi ohjata puhelimella. Kattoomme ei ole askarreltu ledilistoja tai upotettu spotteja. Meillä katon valtaavat rosetit ja kattokruunut sekä suuret kristalliplafondit. Meille ei tule koko talon kattavaa audiojärjestelmää ja videotykkiä. Ei kaiuttimia saunaan tai TV:tä makuuhuoneeseen. Pesukoneemme, kahvinkeittimemme, kiukaamme ja valokytkimemme toimivat tavallisesti, manuaalisesti.  Jääkaappimme ei valmista jääpaloja tai kylmää juomavettä. 


                                                           

                                                                           - Heidi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti