maanantai 14. elokuuta 2017

Raksaviikko 67, Checkmate!

07-13.08.2017

Viikko vierähti vikkelästi ja eteenpäin mentiin taas lattioiden osalta, kun keittiön ja eteisen mustavalkoinen, shakkiruudullinen lattia asennettiin.  Lattia on Forbon marmoleum click lattia väreinä Moon ja Raven. Lattian alle asennettiin Proventin lattian alusmateriaali. 
Marmoleum click oli helppo ja nopea asentaa. Lattiamateriaaliin päädyimme sen hyvän kestävyyden, asennettavuuden ja lämpöisyyden takia. Oli alusta asti selvää, että näitä kahta tilaa hallitsee shakkiruudullinen lattia ja Forbo oli mukana alusta asti. Tosin pohdin myös lattian laatoittamista, mutta jotenkin miellän laattalattiat vain ns. kosteisiin tiloihin. Odotan lattioilta aika paljon. Ja lämpöisyys on yksi niistä. Vaikka lattialämmityksen takia meilläkin laattalattiat ovat lämpöisiä, mutta yleisfiilis niistä on kylmä. 


Lattia oli todella helppo ja nopea asentaa ja ulkonäköön olen todella tyytyväinen.


Lattian jälkeen huomio kiinnittyi kettiöön. Keittiö on meillä ollut valmiina hankittuna jo ennen talon tulemista tontille. Nyt jännätään, että kaikki palat menevät paikoilleen ilman erillistä näperrystä ja vääntämistä. Keittiö meille tuli Ikeasta ja on kolmas Ikea-keittiö jonka asennan. Miksi keittiö hankittiin sitten niin aikaisin? Ikeaan pamahti keittiöviikot jonka aikana jokaista 1000 euroa kohden sai 100 euron lahjakortin. Meidän kettiö on iso ja samaan syssyyn otettiin myös kalustteet kodinhoitohuoneeseen. Säästö oli hyvä. Tuon keittiöviikon jälkeen yhtä hyvää tarjousta ei ole ollut Ikeassa keittiöviikoilla.

Tottakai keittiötä asentaessamme olin varma, että olin unohtanut hankkia metallikiskot joille kaapit nostellaan roikkumaan......ei muuta kuin auton keula kohti Ikeaa ja matkaan. Puolessa välissä matkaa muistin syövereistä nousi tieto, että kiskot ovat hankittu ja varastoitu sohvan alle.....No kun kulmilla oltiin niin pakko oli pikavisiitti tehdä. Harmi :D Uutta rakennettiin kovasti ja ihan ajan kanssa tarvitsee mennä ihmettelemään seuraavaksi. Otin uusista huoneista muutaman kuvan, koska niissä oli tunnelma kohdallaan...Sopisiko nämä meille terassille......hmm...


Ihanaa vihreää!

Kultaisia uusia vetimiä.


Ja kotona ei muuta kuin kasaamaan ja asentamaan. 
Sunnuntaina meillä kävi paljon vieraita talolla, joka oli mukavaa. Illalla saimme vielä ensimmäiset kolme kaappia paikoilleen. Seuraavan viikon aikana keittiö pitäisi olla asennettuna jotta pöytätasot voisi mitata ja tilata.


- Heidi

2 kommenttia:

  1. Moikka, oon jo kauan seuraillut talonne vaiheita, mutta nyt on pakko tulla kehumaan. Teillä on tulossa aivan mahtava talo, on ihana seurata kuinka rohkeasti ja vapaasti teette juuri sellaisen kuin haluatte. Mielettömiä valintoja, vahva visio ja tyylitaju teillä! Vaikka oma talo on rakenteilla "valkoista valkoisella" -asenteella, niin tuun aina innolla katsomaan, että mitä ne on nyt keksineet ja laittaneet. :-) Talostanne tulee upea!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olipa ihana palaute <3 Itse tykkään paljon seurata muiden rakentamista/sisustamista, vaikka oma tyylini poikkeaakin vähän...kaikesta :) Käynpäs katsomassa miltä teillä näyttää ->

    VastaaPoista