tiistai 18. lokakuuta 2016

Raksaviikko 23, hiomista ja levyjumppaa

3-9.10.2016

Viikolla meillä kävi Schiedelin edustaja katsomassa saako meidän taloon heidän teräspiippuaan, mustana. Karsastan jostain syystä sellaista harkoista muurattua mötköä, vaikkakin sen kuulemma voi maalata tai pinnoittaa haluamallaan materiaalilla. Niin ja siis saahan meille teräspiipun Schiedelin Premeter Smoothin.

Kuva: Schiedel


Takaksi meille on valikoitumassa Tiilerin musta pönttöuuni Aino Aronia messingin värisellä luukulla. Niin kuin alla olevassa kuvassa.

Kuva: Tiileri

Eli takka-asiat nytkähtivät eteen päin. Nyt selvityksen alle jäi vaan piipun asentaja. Käsittääkseni tuollainen valmispiippu on helppo itsekkin kasata, mutta varmuuden vuoksi sen saa tehdä joku toinen. Ettei talo pala.

Betonilattia oli kuivunut sen verran, että lattia saatiin hiottua, seinien reunoilta leikattiin pois ylimääräiset solumuovit ja lattia imuroitiin pariin kertaan.
Teemu kävi vuokraamassa lattianhiomakoneen. Aluksi oli lievää stressiä ilmassa, kun youtubesta olimme katsoneet videoita joissa hiomakone tepaisee raksaajaparan mukaansa tehden reikää seinään. Stressaaminen oli turhaa, Teemu oli kuin syntynyt hiomakoneen kylkeen. Ei kuulemma ollut hankalaa...Koneella homma hoituikin nopeasti, käsin rahinalla, Teemu kävi läpi ne kohdat mihin koneella ei päässyt.

VINKKI: Ostakaa raksalle kunnon imuri, ei sellaista halvinta kiinanihmettä joka ensimmäisellä kosketuksellaan betonipölyn kanssa vetää viimeisen henkäyksensä.

VINKKI: Betoniliimapöly lähtee lattiasta parhaiten irti katuharjalla. Toinen harjaa lattiaa edellä ja toinen tulee imurilla perässä.

Vihdoin pääsimme kantamaan kipsilevyt sisälle. Jännä miten sitä ajatteli, että tuosta vaan nopeasti nostellaan sisälle....Koko päivähän siinä meni. Tosin aikaa kului aluksi levyjen alle tulevien lavojen tekoon. Levykasat painavat paljon eivätkä ne saa olla suraan betonin kanssa kosketuksessa. Ne eivät myöskään saa repsottaa miten sattuu. Yhtä levynippua lukuunottamatta kaikki levyt ovat nyt sisällä.
- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti