keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Raksaviikko 21, Väliinputooja

19-25.9.2016

Piti olla lattiavalu. Piti. Syystä tai toisesta se siirtyi seuraavalle viikolle. Harmittaa, koska meiltä se oli tiukka rykäisy saada kaikki valmiiksi mitä piti ennen valua. Toisaalta viikko oli hieman rauhallisempi ja saatiin vetää happea hetki. Harmittaa silti.

Eräs episodi saatiin päätökseen kuluneen viikon aikana, nimittäin katto. Tai ainakin Ruukin osalta. Katto viimeisteltiin ja muutama lista vaihdettiin. Seuraavaksi katon kimppuun käy peltiseppä, joka  tulee Kannustalon puolesta korjaamaan lyhtyikkunoiden "kainalot".

Ennen: Jyrkän alalappeen reunapelti ei mennyt ylälappeen reunapellin alle, vaan
oli katkaistu n.30cm liian lyhyeksi.


Nyt: Korjattu ettei vesi valu reunapellin sisälle ja näyttää todella hienolta.


Alkaa olla myös ajankohtaista pitää runkokatselmus. Ainoa ongelma on ollut kunnan rakennusvalvonta. Meinaan rakennusluvan mukana toimittamamme rakennekuvat ja -ohjeet ovat olleet "hukassa" heillä liki 4 kuukautta. Aikaisemmin ei ole hoppu ollut, mutta nyt kun seiniä ruvetaan laittamaan kiinni, väliseinät nousee, välipohja pitäisi saada valmiiksi ja katto muovitettua ja koolattua, jotta saadaan puhallusvilla tilattua, jotta päästään eteenpäin. Että näin.

Päiviämme piristämään metsästä käveli Leo. Leo on luultavasti tyttökissa. Parina peräkkäisenä päivänä se vietti raksalla aikaa kanssamme kehräten ja jutellen. Kumpaisenakin päivänä se myös pyydysti pikkulinnun ja ylpeänä esitteli sitä meille, Me emme tiedä onko Leon koti jossain lähellä vai onko Leolla kotia ollenkaan. Ihan lähinaapurin kissa se ei ole. Maalla kissat saavat olla vapaana ja saattavat vaellella pitempiäkin matkoja. Kissat saattavat myös itsenäisesti vaihtaa kotia, tai näin olen kuullut. Meille Leo on tervetullut.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti