torstai 11. elokuuta 2016

Raksaviikko 14, Uretaanivaahtoa ja mustaa maalia

1-7.8.2016


Viikon aikana saatiin aikaiseksi vaikka mitä. Takapuolen yläosan koristelaudat, erästä kattolistaa lukuunottamatta, ovat paikoillaan. Kummatkin lyhtyikkunat ovat mustat ja etupuolen räystäslaudat,poskilaudat jne. alkavat olla valmiit. Teemu on näiden kanssa ahertanut aina töidensä ohessa,itselläni on korkeanpaikankammo joka antaa periksi mennä maalipensselin kanssa Teemun perässä sitä mukaa kun valmista tulee. Itse olen siis keskittynyt enemmän levyttämään tuulensuojalevyllä viimeisiä seiniä umpeenja värittämään taloa mustaksi.Koolaukset valmiit tuulensuojalevyille.

Levyt paikoillaan.

Pienten makuuhuoneiden pääty.

Meidän makuuhuoneen pääty.
Seinät kun sain valmiiksi levytettyä, tulisi villoitus. Mutta, lisäsin levyille ylimääräiset tuet ja tiivistin kaikki saumakohdat vielä uretaanilla. Uretaani on metkaa ainetta. Noin viidennen pullon jälkeen melkein ymmärsin miten pulloa tulisi käyttää. Melkein. Noh, pääasia on että vaahtoa on varmasti joka kolossa ja saumassa. Sen lisäksi sitä on lattioilla, seinässä ja tukassa.... Onneksi nämä vaahtokarkkiseinät tai ghostbustersektoplasmaseinät ( niin kuin minä niitä nimitän) jäävät piiloon villojen alle. En tosin ymmärrä miksi "näin kasaat oman talosi"-ohjeessa ei ollut mainintaa noista levyjen tuista tai tuosta uretaanilla tiivistämisestä. Omasta mielestäni levyt tarvitsivat erilliset tuet ja tuon uretaanin.

Ihan itse tein!

Kaikki seinät ummessa.
Sitten pääsin maalaamaan sitä taloa mustaksi. Jokaisella pensselin vedolla olin tyytyväisempi, kun sinisenharmaa pohja meni piiloon ja pääsin eroon valkoisista ikkunanpielistä.

Ensimmäinen ikkunalyhty maalattuna.


Katolle pääsi ikkunalyhdyn vierestä niin helposti, että pakko sinne oli kavuta katsomaan maisemia vaikka hirvittikin niin paljon. Tässä me. Ja kun tajusin....

...kuinka korkealla olimme...


...tuli paniikki ja pakottava tarve päästä alas.
Niinpä Teemu ikuisti kameralla maisemat muistiin ja lähestyvät myrskypilvet myös.Alla muutama kuva räystäs/koriselautojen laitosta.....

Näitä korkealla olevia kohtia emme lähteneet jiirittämään. Valmiissa elementissä olleita räystäslautoja ei edes voinut jiiritellä. Kaikki samalla lailla siis ja vesikourut näihin tulee eteen kuitenkin.


Parvekkeen bitumit ja viimeiset vuorilaudat paikoillaan. Tolpat viimeistellään sitten kun on aikaa samoin parvekkeen kaiteet ja lattia.Sudenkorentojen ja perhosten lisäksi on meitä käynyt moikkaamassa seuraavat suuret hyönteiset...Kauriita, sisiliskoja, sammakoita, hiiriä, myyriä ja jotain jo rotan kokoista vipeltää pihalla. Hiirillä oli välillä käynnissä taistelu koska puupinoista ja lehtien alta kuului vikinää...
Kummitustarinoita osa1, kun meistä aika jättää on meidät sidottu talossa ja tilalla kummittelemaan. Seinien sisään on laitettu pala meitä.......jos siis uskoo moiseen. ( Oikeasti tämä tapahtui vahingossa Teemun saatua uretaania hiuksiinsa. Itse vaan veistelin tupsun irti ja teippasin seinään) Kaikilla kauhuleffadiggareilla lähti nyt mielikuvitus juoksemaan.... EieieieieiEiii!

tupsu ja toinen.

Tältä etupuoli näytti viikon loputtua. Yläosan poski- ja räystäslaudat paikoilaan.
 - Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti