lauantai 1. joulukuuta 2018

Baroque Graveyard D.I.Y: Deadpool-valotaulu

Muutama sana näin alkuun; olen erittäin tarkka kaikkien seinälle ripustettavien ja esille laitettavien valokuvien suhteen. En missään nimessä ripusta ympäri taloa valokuvasuurennoksia perheestä tai lemmikeistä. Silmät tarkkana tuijotan sisustuslehtien, blogien, pinterestin jne. kuvia kuvista ihmisten seinällä. Koti kertoo paljon asujastaan. Kuvat/taide seinillä persoonasta, hänen historiastaan, haaveistaan ja haluistaan. Seinille valittu taide on äkkiä paljon henkilökohtaisempaa kuin piironkien, yöpöytien ja hyllyjen päälle asetetut valokuvat ja esineet. Seinillä olevat asiat mietitään hyvinkin tarkasti, koska niitä katsellaan pidempiä aikoja. Ja niin. Sitten on vielä ne ruuvin reiät jotka tarvii jokaista taulua vaarten tehdä. Jokainen taloa rakentanut/ remontoinut tietää tuskan kun vihdoin valmiiseen seinään porataan reikä taululle....

Viimeisen 10- vuoden aikana on minua vastaan on tullut neljä julistetta, jotka ansaitsevat erikoiskohtelun. Jokainen näistä koskettaa ja varmasti kertoo minusta enemmän kuin sata sanaa. Näistä ensimmäisenä esittely vuorossa on;

DeadpoolDeadpool heräsi minulle henkiin vasta elokuvien myötä. Ryan Reynolds sai hahmoon puhallettua sielun niin hyvin, että elokuvafriikkinä jäin tuijottamaan suu auki valkokangasta pitkään vielä lopputekstejen  jälkeen. Deadpool ja sen jatko-osa kiilasivat hienosti kirkkaaksi johtotähdeksi, mitä lempielokuviin tulee. Mainittakoon kuitenkin vielä, että Deadpoolia vastassa oli Teksasin moottorisahamurhat ja Painajainen ennen joulua.

Kun Deadpool 2:n leffajulisteet julkistettiin paloi yllä oleva kuva verkkokalvoilleni pysyvästi aiheuttaen jonkinlaisen manian; tuo on saatava! Mitkätahansa valmiit vaihtokehysrimpulat eivät tietenkään käyneet vaan tämä ansaitsi jotain häkellyttävää...


Tarvikkeet:

 • Juliste jonka haluat prameisiin raameihin
 • Taulunkehyslistaa (jokainen omalla tyylillään ja kuvan vaatimalla arvokkuudella)
 • Taululasi 2mm
 • Mustaa jesaria
 • Mustaa sähköteippiä
 • Sprayliimaa
 • Taustalevy, kovalevy
 • Rimaa 20mmx50mm
 • Mustaa maalia
 • Led-nauhaa
 • Eri mittaisia ruuveja
 • Kulmarautoja
 • Topseja
Somisteet:

 • Kirjainvalotaulu
 • Ammusten hylsyjä
 • Sesonkitavaraa

Aluksi mielessäni oli virheetön taideteos, kuin Mona Lisa Louvressa konsanaan. Kuljetusliike oli onnistunut aiheuttamaan muutaman vaurion hyvin pakattuun julisteeseeni, muuttui idea hieman. Hyvä niin koska lopputulos on Deadpoolille passelimpi. Toki ongelmathan eivät päättyneet siihen...

Vaihe 1: Hanki julisteelle pohja johon sen kiinnität. Itse hankin valkoisen kovalevyn.

Vaihe 2: Koita jollain saada julisteesi liimattua kovalevyyn. Tässä kohtaa itseltäni meinasi revetä suoni päästä. Itselläni oli käytössä Mastonin Sprayliima, joka osouttautui täysin fiaskoksi. Mukaan sotkin Scotch liimapuikkoa tuloksetta. Mielessäni suljin pois kaikki nestemäiset liimat, koska ne saavat paperin kuprulle hyvinkin helposti, puhumattakaan tahroista joita tulee etuluolelle liiman mentyä paperista läpi.

Tuossa se odottelee sitä pelastavaa ideaa sillä välin kun allekirjoittanut puhisee raivosta ympärillä.


Kunnes!! Kyse ei todellakaan ole Mona Lisasta vaan Deadpoolista! Millä tämä supersankari korjaisi tilanteen; jesarilla! Niinpä tietysti. Mustaa jesaria kuvan ympäri tarkasti reunoille. Ei haittaa vaikka muutama kupla jää julisteen alle, kun liima ei ota tarttuakseen. Tuleepa luonnetta. 


Vaihe 3: Kehykset. Toki voit käyttää mieluisia valmiita ratkaisuja, jolloin voit ohittaa kaikki ohjeet. Kuitenkin pala Louvrea tähän taloon piti saada ;) Eli hanki mieleistäsi kehyslistaa. Omani on aikoinaan hamstrattu Puuilosta. Tämä passaa tähän täydellisesti. Lista oli vielä jotain jännää muovisekoitetta joka vähän suli, kun sitä sirkkelillä laitettiin jiirittäen, mutta sekään ei haitannut. Tämä on vaan sitä hautuumaata barokkiin.!


Sitten mallattiin, että tuli oikean kokoiset.


Vaihe 4: Valokehys. Halusin ehdottomasti valaista tämän kaunokaisen, mutta perinteinen tauluvalo ei tähän sopinut. Googletin  muutaman idean käyttäen hakusana "poster lightbox". Sieltä se idea lähti.

 • Hanki rimaa joka on omaan tarpeeseesi oikean kokoista. Muista huomioida oman valonlähteesi korkeus, että se mahtuu kunnolla rimojesi sisään. Oma rimani on 20x50mm. • Tee rimakehikostasi julistettasi vähän suurempi ja huomio, että kehyslistasta tehdyn kehyksen tulee peittää sekä tämä rimakehikko ja siihen kiinni tuleva valo.Lovea kehikkoon sähkölle menevä ura. Itse kiinnitin johdon vielä jesarilla paikoilleen. 


 • Maalaa kehikon ulkoreuna haluamallasi värillä. Minä maalasin mustalla. Saman voit toistaa kehikon sisäpintaan. Itse käytin sisäpintaan mustaa jesaria. • Vahvista kulmat tarvittaessa kulmaraudoilla. Itse jätin kulmaraudat ronskisti esille.


Vaihe 5: Kiinnitä valo/rimakehykseen taulunkehykset.


Kas näin.


 • Vaihe 6: Kiinnitä taululasi paikoilleen. Kehyslistoissa on ( ainakin yleensä) lasille tehty uritus. Lasin voi joko kiinnittää paikoilleen esim. silikonilla tai jos on näin kärsimätön luonne, niin mustalla jesarilla. Jesaria käyttäessäsi muista olla huolellinen, ettei jesari paista rumasti taulun oikealta puolelta.
Kas näin. Koko näkyviin jäävä osa on käsitelty mustalla jesarilla. Kiinnitä valitsemasi valo tässä vaiheessa valokehykseen sisäpintaan. Itse halusin lämpimän värisen ledinauhan. Ikea on myy tällaista, Ledberg led-nauhaa, jonka voi katkaista oikean mittaiseksi.


Vaihe 7: Pese taululasi sisältä ettei sinne jää kaikki töhnä ja sormenjäljet

Vaihe 8: Kiinnitä juliste taustoineen kiinni kehykseen. Itse käytin mustaa jesaria.Ripusta taulu seinälle ja kytke töpseli seinään. Tadaa!!


Itse kiinnitin tauluun kiinni vielä Ikeasta hankkimani mustan tauluhyllyn. Hylly oli tarpeeseeni hieman liian pitkä joten lyhenssin sen sopivaksi. Ja hylly siis kiinni taulun takaosaan, ei seinään. Tämä mahdollistaa taulun ripustamisen seinään yhdellä ruuvilla ja hyllyn poiston jos siitä ei sitten pidäkkään. Hyllyn ideana on, että siihen saa tehtyä pieniä asetelmia. Nyt siinä on ammusten hylsyjä ja pätkä vanhasta panosvyöstäni.Epätäydelisen täydellinen! Tästä tuli juuri niin hieno kun ajattelinkin. Tuohon keittiön seinälle sopii vallan mainiosti! Hymyilemättä en voi kävellä ohi. 
Holy Shitballs!

- Heidi


Ja mitä helvettiä tein niillä topseilla?! Tuin taululasin oikeaan asentoon. Kirjattakoon ylös, että kehyslistan lasiurissa saattaa olla heittoa....tai sitten raamien tekijän jiiritystaidoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti