perjantai 16. marraskuuta 2018

Harhakuvia #1

Tässä on uudessa kodissa asuttu nyt noin neljä kuukautta. Mitä ajatuksia talo on herättänyt? Mitä ollaan saatu aikaan ja mitä pitäisi vielä tehdä. Mitä meille kuuluu?

Itse luen paljon rakennusblogeja, tykkään vakoilla miten ihmiset sisustavat uusia neliöitään ja millaisia ratkaisuja ulkoseinien sisältä löytyykään. Palaan aina samojen blogien ääreen, vaikka rakentaminen on tullut päätökseen ja rakentajat ovat muuttaneet taloihinsa. Tarina ei kuitenkaa lopu siihen kun uuden oven saa ensimmäistä kertaa kiinni takanaan. Miten meilläon mennyt:

Harhakuva #1, muutto

Minulla oli muuttamisesta omanlaisensa haavekuva, kuinka ensimmäisen talossa nukutun yön jälkeen , hipsuttelen paljain jaloin alakertaan juomaan kahvia, vielä kun kaikki muut nukkuvat. Seuraan ikkunasta heräilevää luontoa ja nautin auringon säteistä. Hymyilen siisteissä pinoissa oleville muuttolaatikoille....

Totuus olikin hyvin erilainen. Muutto tapahtui kyllä. Minä tosin en muuttanut muuta kuin itseni, koska selkäni meni rikki. Ensimmäinen aamu uudessa kodissa meni lääketokkurassa, nököttäessä keittiön pöydän äärellä. 
Muuttolaatikot eivät todellakaan olleet siistejä tai siisteillä pinoilla. Tavaroitani kannettiin sisään kolmesta eri lokaatiosta ja kaikki eivät vieläkään ole saapuneet. Jatkuva pahvilaatikko/jätesäkki tulva koetteli hermoja. Miten tavaraa onkin voinut kertyä näin paljon!?

Harhakuva #2, siisteys

Kaikki olisi heti siistiä. Kaikki olisi heti purettuna ja paikoillaa. Minä saisin kävellä ympäri kartanoani ja ottaa hienoja sisustuskuvia. Vaihtaa leikkokukkia maljakoihin.

*syvä huokaus* Laatikoita on edelleen purkamatta.  Tulevan akvaarioni kohdalla säilytetään laatikollista maalia, rälläkkää ja LP-levyjä. Olisi pitännyt olla fiksu ja rakentaa samalla sitä autotallia. 


"Miksi helvetissä tätä kissanhiekkaa on joka paikassa!? "Koska kissat. Minulla oli nerokas idea piilottaa kissanhiekka-astia komeroon rappusten alle. Tuossa se on. Eteisessä heti oven vieressä. Koska komerossa säilytetään ulkovaloja ja talomaaleja. "Olisi pitänyt rakentaa se autotalli samalla"


Vaateripustimen paikkaa toimittaa meillä kuusipeura. Koska naulakon paikalla on kissanhiekkaloota ja pikkupöytä.
"Miksi tässä eteisessä on aina näin paskasta?" Yksinkertaista. Siinä on ulko-ovi josta ravataan ulos ja sisään. Siinä on kissanhiekkaloota ja vaikka tuhlaan jäätävän määrän rahaa kuukaudessa mikrohiekkoihin, joiden ominaisuudet ovat laboratorioissa hiottu huippuunsa, on sitä aina tuossa lattialla. Vaikka lootan kyljessä lukee, että "less track". Kupsutan itse lootan kimpussa enemmän kuin kissat, koska mahdollinen hajuhaitta ahdistaa minua suuresti. Lootan kyljessä lukee " Fast acting odour control" Huijausta. Silti kannan kotiin kilohinnaltaan ylihinnoiteltua mikrohiekkaa jota ei voi hävittää kompostiin. Näin sanoo internet. 

Olisi pitänyt rakentaa se autotalli.

Kompastun kenkiin. Suunnitelmani mukaan tässä on aina siistiä, miksi kompastun kenkiin. Koska ne on helppo jättää tuohon lojumaan! Voi perse! Siitä lähti käyntiin puolison ylipuhuminen etupihan avokuistin muuttamisesta lasitetuksi kuistiksi. Koska tuulikaapithan ovat hanurista. Siitä tulee varmasti hieno. Lasitettu, musta kuisti, jonka ikkunoilla kasvaa pelargonioita.....Varmasti hieno! Ei muuta kuin kunnan sivuille ottamaan selvää lupa-asioista. Tämä varmaan ei ole kallis juttu. Kylmä tila ja rockrock.....Mitä kettua, ulkopariovet 2700€!

PS.Yhtään leikkokukkakimppua en ole vielä ostanut.Harhakuva #3, kaikki toimii

Muutettiin maalle... Ja yht`äkkiä...

Hanasta tulee voimakkaasti raudan makuista ja väristä vettä. Mitäs nyt tehdään? Onneksi kaikki on mustaa ja sen pinnassa ei mikään näy....NIIN VÄÄRIN! Sitten loppui vesi. Mitäs nyt tehdään!! Sitten ei tullut lämmintä vettä. Ja mikäs vittu nyt voi olla vialla!? Umpisäiliön hälytyslaite alkaa piippaamaan. Mitä nyt?! Ei vielä voi olla 11000 litraa täysi. Voi. Just nyt tarvii päästä kakalle. Kuinka monta vetoa kestää 20 metriä paskaviemäriä ennen kuin se saavuttaa talon? Otetaan selvää!

  • Rautasuodatin asennettu
  • Kakkasäiliöt tyhjennetty, tarkastetaan kuinka pitkä on tämä tyhjennysväli. Meillä siis umpisäiliö jonka tilavuus on 11000 litraa.
"Muru,miksi täältä ilmastointilaitteesta valuu vettä seinään?!" Aarghh!
  • Ilmastointilaitteen kondensioveden poistoputki oli unohtunut asentaa. Ei mitään hätää. Meidän tekninen tila on vedeneristetty ja laatoitettu. Vähän fiinimpi, kestää kyllä pari tippaa.Miksiköhän meidän kaikki kukkaset näyttää nuupahtavan. Ai niin, talvi tulee! "Mutta meillähän on paljon ikkunoita...." Ei se toimi niin. Operaatio Kasvilamppu käynnistetty.


Operaatio uudet verhot on ollut käynnissä jo kuukauden....


Pyykkien silittäminen ja lajittelu tapahtuu väliaikaisesti keittiön pöydällä, koska kodarin pöydällä on....sielä on...En nyt muista mitä.


Käynnissä on myös operaatio Sohvaryhmä joka on levittäytynyt myös ruokapöydälle...


Se oli kaunis kesäpäivä pari vuotta sitten, kun Teemulle kerroin, että olin löytänyt meille huikean sohvaryhmän joka vaatii vain vähän fiksausta niin kuin uuden verhoilun......Hirmuisen mukava projekti tähän muuttamisen ja rakentamisen keskelle. Tuohon keskelle olohuonetta ne on nyt kannettu. Kutsun tätä motivaatiosohvaryhmäksi. Ei tällä nyt mihinkään kauniinpien kotien keskiaukeamalle päästä. Vielä. Odottakaapa vaan!Edestakas ylös alas. Kummasti saa olla joka päivä imuroimassa tai portaissa näyttää tältä.


Tässä on välivarasto tavaroille jotka odottavat jatkokäsittelyä/- lokaatiota.


Kurkistus työhuoneen oven läpi kertoo, että pöydälle alkaa kertyä taas tavaraa....


Tässä vaiheessa vuosi sitten ajattelin, että vuoden päästä kaivertelen kurpitsalyhtyjä keittiössä kavereiden kanssa nauttien siinä ohessa muutaman hyvän siiderin, tequilajuoman tai jägerpommin. Samalla kuvaisin hienoja kuvia koko touhusta. Totuus on, että tänä vuonna en kaiverra yhtään lyhtyä tai viritä hämähäkin seittejä ympäri kämppää. Minä olen ihminen jonka elämän jokainen päivä on Halloweenia täynnä. Paitsi joulu. Rakastan joulua! Mutta, että kaiken tämän keskelle kasaisin joulukuusta?! Ei. Kävelen yläkertaan ja katselen joulupallojani säilytysrasioissa. Kaikkia niitä 500 joulupalloa.

Kyllä kaikki etenee. Tällä viikolla on ulos kytketty ulkovaloja. On niin hienoa tulla kotiin, kun ei ole pimeää. Kohta on kaikki ulkovuorauksen koristelaudat paikoillaa. Aloitin piha/terassisuunnitelman tekemisen. Keväällä pitäisi ahertaa ulkona niiden kimpussa.

Ei auta kuin hengitellä paperipussiin välillä suurimmat ähkyt, kääriä hihat ja laittaa anomus lisätunneista vuorokauteen.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti