tiistai 2. lokakuuta 2018

Baroque Graveyard D.I.Y: Fucking Delicious

Carpe Vitun Diem?

Sirkusvalot, neonvalot ja valokirjaimet ovat aina kiehtoneet minua. Ne ovat kuin tuulahdus toisesta maailmasta mitä me salaa verhonraosta tiirailemme. Valokirjaimia olen aina ihastellut, mutta olen aina karsastanut niitä kuluneita sanoja, sloganeita joita ihmiset raapustavat seinilleen... "carpe diem","Home sweet home",rakastaunelmoi.. mitä näitä nyt on. Kylppärin oveen "Spa".... Joo ei meille. Valokirjaimia oli kuitenkin saatava ja niillä jotain tietenkin sanottavakin.... Ja mihin ne sitten sijoitetaan....

Kuva:Pinterest

Kuva:Pinterest

Kuva:Pinterest

Kuva:PinterestRakkautta tässä suhteessa on enemmän kuin mitä elämään mahtuu, mutta sanana rakkaus "Love" olisi ollut kuin itsemurha hukuttautumalla hunajaan. Ei siis se.....

Kuva:PinterestI Love to say FUCK.

Omat lempisanani Dead, Zombie, Freak, Whore, Slut ja Fuck olivat niin voimakkaasti mielessä, että näistä nyt oli pakko jotain rakentaa. Mutta mihin... Kalmakaappiin Dead? Videohyllylle Zombie? Meikkipöydän yläpuolelle Freak vai makuuhuoneeseen Fuck? No niin sitten oltiin umpikujassa.  


Ideamylly pyöri päässä niin kovaa vauhtia, että heikompaa olisi hirvittänyt...osaa kauhistuttanut ne ajatukset.

Matkalla törmäsin freak showhun ja idea lähti jatkojalostukseen toista projektia varten....

Kuva:Pinterest

Kuva:Pinterest
Kunnes sitten ruletti pysähtyi......ja Pinterestissä törmäsin Drinks-valokirjain ideaan. Väärä sana, mutta idea oli hyvä, valmiita valokirjain kittejä. Seuraavaksi googletusta; kuka näitä tekee ja missä kaukana. Jenkeissä. Heidi Swapp. Enään tarvitsi päättää mitä haluaisin kirjaimilla sanoa.

Kuva:Pinterest


Eräänä päivänä olin uppoutunut Pinterestin maailmaan ja vastaani tuli alla oleva kuva. Tässä se on! Tuon haluan keittiööni!! Jalostetaan se valokirjaimilla sopivaksi. Fucking Delicious ja paikka tälle on tottakai keittiö.

Kuva:Pinterest


FUCKING delicious valokirjaimet


Googlettelun tuloksena olin saanut selville, että valmiita valokirjainsettejä valmistaa Heidi Swapp. Suomessa näitä on huonosti myynnissä ja silloin kun itse kirjaimeni ostin ne löytyivät poistoalesta Emma`s & Mama`s- verkkokaupasta. Ebayn kautta noita saa myös tilattua.

Jokainen paketti sisältää itse kirjaimen, paristoilla toimivat valot, läpinäkyvät pallopäät valoille ja 
sapluunan kirjaimesta. Kirjaimet ovat tehty vahvasta pahvista ja ovat valkoiset. On siis vain mielikuvituksesta kiinni millaiset omistasi teet. Näihin on saatavana vaikka ja minkälaisia valmiita teippejä jne. Googlettamalla löytyy hyviä valmiita ideoita. Paketin sisältö


Läpinäkyvä pallo ledien päälle


Paristoilla toimia led-valo. Valonlähteitä on jokaista kirjainta kohden oikea määrä.


Sapluuna kirjaimesta.


Takakannessa on hyvät ohjeet kirjaimien kasaamiseen.

Itse muokkasin näiden kirjaimien valoja. En käyttänyt ollenkaan pakettien mukana tulleita paristokäyttöisiä ledejä vaan ostin Clas Ohlsonilta sähköllä toimivaa led-nauhaa. Omaan tekstiini ei riittänyt yksi vaan ostin kaksi, toisen 12m ja toisen 6m mittaisen. Sähköjä keittiöön suunnitellessani tälle oli varattuna oma pistorasiansa yläkaappien päälle. Pistorasia oli kytketty myös valokytkimeen, jotta valon saa pois ja päälle näppärästi. Ajatus siitä, että kirjaimet palaisivat päällä koko ajan paristojen kanssa tai sitten tarvitsisi kivuta laittamaan kirjaimet päälle yksi kerrallaan ei kiehtonut minua ollenkaan.Seuraavaksi pohdin väriä. Kirkkaan punainen ja kulta olivat puntarissa mukana alusta asti, mutta päädyin yksiväriseen kultaiseen. Sitten pohdin tuleeko glitteriä vai miten kirjaimet saavat värinsä. Päädyin kultasprayhin. Nopea ja helppo tapa maalata kirjaimet. Sana fucking vei 2 purkkia spraymaalia.


Vaihe 1: Maalaa kirjaimet

Vaihe 2: Painele läpinäkyvät hehkulampun näköiset pallot paikoilleen.Clasun ledinauhan valot mahtuivat hyvin pallosuojien sisään.


Käytin apuna mustaa sähköteippiä pitämään johdot kurissa. Tässä kohtaa kannattaa olla tarkkana miten valoja kirjaimeen asettaa, että kirjaimesta toiseen siirtyminen tapahtuisi mahdollisimman helposti. 

Vaihe 3: Kiinnitysmekanismin valinta.

Jos omat kirjaimesi seisovat vapaasti pöydällä tämä on sinulle turha päänvaiva, mutta jos haluat kirjaimet seinälle niin suosittelen miettimään parasta itselle sopivaa ratkaisua. Itse käytin pieniä kulmarautoja jotka liimasin kirjaimiin kuumaliimalla samalle korkeudelle.


Seuraavaksi liimasin kirjaimet kulmaraudoistaan kiinni kapeaan rimaan (maalattu mustaksi näkyviin jäävältä puolelta) ja varmuudeksi vahvistin kiinnityksen vielä mustalla sähköteipillä.Viritelmä näyttää edestäpäin tältä. Valojen kanssa ja ilman.


Vaihe 4: delicious mdf-kirjaimet

Koska koko fucking delicious tekstin kirjoittaminen valokirjaimilla olisi ollut liikaa, päädyin tekemään delicious sanan mdf-kirjaimilla ja eri koossa, eri fontilla ja pienillä kirjoitettuna. Valmiita mdf-kirjaimia myy ainakin Sinelli eri kokoisina ja kapitaaleina ja pieninä kirjaimina.


Vaihe 5: Maalaa mdf-kirjaimet

Nämä saivat saman kultaisen sprayn päälleen kuin valokirjaimet.


Vaihe 6: Kirjaimien kiinnitys

Tämä kävi helposti käyttäen akkukäyttöistä viimeistelynaulainta. Sana fucking on kiinni muutamalla naulalla rimastaan ja mdf-kirjaimet yhdellä naulalla per kirjain.


Valokirjaimet ovat saman kytkimen takana kuin vitriinikaappien ledit. 


Tämä muutti koko keittiön ilmettä. Omaan mieleen hiipii mielikuvat englantilaisista pubeista, Harry Potterista, tivoleista jne. Ripaus haaveilua! 


Tarvikkeet:

  • Valokirjainsetit
  • MDF-kirjaimia
  • Led-nauhaa
  • Kapeaa rimaa kiinnitystä varten ( omani oli 8x20mm)
  • Mustaa maalia
  • Kultaspraytä
  • Pieniä kulmarautoja
  • Kuumaliimapyssyn
  • Mustaa sähköteippiä
  • Viimeistelynaulain (kiinnitystapa vapaa, tämä helpoin)Eikä todellakaan ole mikään Carpe Vitun Diem ;)

- Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti