maanantai 10. syyskuuta 2018

Villa Julma: Keittiö

Suuri kuvapläjäys tiedossa!

Aloitetaanpa tämä talokierros ensimmäisestä ns. valmiista ja siististä huoneestamme; keittiöstä. Keittiö on Ikean Laxarby-sarjaa johon iskin silmäni vuotta aikaisemmin, ennen kuin tontillamme oli edes perustuksia. Aluksi harmittelin kovasti, kun keittiö oli myynnissä rapakon takana, mutta onnekseni rantautui tännekkin. Kaiken kaikkiaan tämä on kolmas asentamani Ikean keittiö.Miksi sitten taas päädyin Ikeaan. Syy on hyvin selvä. 1) Ikea oli ainut paikka jossa oli mustat keittiönovet hieman koristeellisemmalla profiililla.  2) Kaappien laatu. 3) Asiakaspalvelu. Tampereen Ikean keittiöpuolen asiantuntijoille iso peukku täältä. 

Kaiken kaikkiaan keittiö oli mutkaton asentaa. Kaikki kodinkoneet, ihanaista Smegiä lukuunottamatta, on myös Ikeasta. Hana on Tapwellin ja allas Alveuksen. Tammitasot tilattiin mittatilauksena Kalustetukusta.

Keittiöön on tuotu myös samoja elementtejä joista pidimme aikaisemmassa kodissamme, niin kuin vaaleanpunaiset seinät ja kukkakuvioinen tapetti hallitsemaan yhtä ehjää seinää.
Keittiötä suunnitellessame halusimme sen olevan iso. Säilytystilaa tulisi olla tarpeeksi. Halusimme saarekkeen. Ruokapöytää emme halunneet keittiön yhteyteen ja sille onkin oma tila keittiön vierestä. Ei yhtään avohyllyjä, kaikki yläkaapit vitriiniovella. Keittiön tuli olla musta.


Keittiössämme on muutama häikäilemätön huomionkiinnittäjä, joista ensimmäinen on;

Fucking delicious -valokirjaimet (DIY-ohje tulossa) tämä on ensimmäinen asia mihin kiinnittää huomiota, kun keittiöön tulee eteisen suunnasta. Varmasti yksi lemppariyksityiskohdista koko talossa.


Tottakai matkalla kohtasin epäileviä mielipiteitä, koskien Ikea-keittötämme, mutta kun kerroin faktat takuista, laadusta ja ulkonäöstä niin kaikilta loppui vasta-argumentit. Keittiö ei ollut halpa, Laxarby oli aikansa arvokkain ovimalli, eli hinnan takia emme Ikeaan päätyneet. Tämä oli yleisin ennakkoluulo. Keittiön kokoaminen ei minulle ollut ongelma, Metod-kaapinrungot kasaan vaikka unissani nykyään. Tämä keittiö osineen taipui myös muokkaamista varten. Koko läpinäkyvä, kumpaankin suuntaan aukeava vitriiniseinämme vaati toimiakseen hieman aivotyöskentelyä. 


Jääkaapin virkaa edelleen toimittaa rakas Smeg-jenkkikaappimme. Tällä hetkellä tarvetta suuremmalle kaapille tai toiselle Smegille ei vielä ole tullut. 
Toinen huomionhakuinen on;

Deadpool. (DIY-ohje tulossa). Olohuoneesta tultaessa huomio varmasti kiinnittyy tähän. Toinen omista suosikeistani. Juliste ei ole heppoisin perustein seinälle päätynyt, niin kuin ei mikään kaikista niistä kolmesta tai neljästä jotka seinälle täällä päätyvät.Saarekkeen baarijakkarat ovat myös Ikeasta ja toistavat hieman samanlaista tyyliä kuin ruokapöydäntuolit. Ovat muuten todella hyvät istua.
Tämä on näkymä, kun tullaan ruokailu/olohuoneen suunnalta.

Vitriiniseinä sulkee sisäänsä kaikki lautaset, mukit, maljakot ja myös vähän fiinimmät astiat. Tuossa kaikki on näppärästi saatavilla ja näkösällä.

Tässä Tapwellin hana ja Alveuksen kultainen allas.


Alla kuvia juuri tältä aamulta.  

Eilen kauppareissulta mukaan lähti Andrenflamingokukka koristamaan yhtä ylimääräistä päätä. Tuossa keittiön pöydälle kissojen ulottumattomissa se piristää päivääni.

Viikonloppuna puuhastelin Herman-tyräkille oman valaistun yksiön Smegin ja Deadpoolin väliin. Mielestäni siitä tuli oikein hieno.Ikean perustyövalo sai muutaman maaliruiskeen ylleen.
Tässä taittuu näkymä keittiöstä eteisen suuntaa. Kaksi hallitsevaa kuosia; kukka ja leopardi.

Kovin ihastunut olen tähän seinään. Kuvia tästä siis paljon!
- Heidi

3 kommenttia:

 1. Vitsi onpas teillä hienon näköinen keittiö ja varmasti ainakin uniikki! Todella hienosti täydentää kaikki toisiaan ja tuo pinkki jääkaappi on vielä hyvä lisä kaikkeen. Mietin juuri itsekin uuden jääkaapin ostamista, sillä vanhaan tuli jokin ongelma, mutta ajattelin ensin kuitenkin olla yhteydessä kylmälaitehuoltoon ja pyytää hinta-arvion, sillä en haluaisi luopua siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän SMEG on liki 10-vuotta vanha eikä koskaan mitään ongelmaa. Kohta tarvitsee varmasti alkaa kysellä tarjousta toisesta samanmoisesta, kun perhekaapiksi tuo yksi on vähän pieni.

   Poista
 2. Upea tunnelma keittiössä. Meidän täytyisi hieman tehdä päivitystä, samalla hoitaa kylmälaitehuolto. Hyvin on kodinkoneet kuitenkin kestäneet, ovat ne jo vanhojakin. https://www.spkylmahuolto.fi/kylmalaitehuolto/

  VastaaPoista