tiistai 1. toukokuuta 2018

Raksaviikot 105-106, Sillävälin kodarissa.

16.4-29.4.2018


Aamuisin ja iltaisin on ollut sumuista. Tämä tie johtaa takametsään. Sumu ei ole tuon lähemmäs tullut vielä kertaakaan. Sumu loppuu heti totin rajalle.Hieman houkuttaisi lähteä kummitusjahtiin tuonne sumun keskelle. 

Nyt kun keittiön saareketta mahtui kunnolla kasaamaan, kiinnittyi huomioni parina aamuna ennen töihin lähtöä, saarekkeen jalkojen käsittelyyn. Porrastilauksen yhteydessä pyysin kaksi ylimääräistä puuvalmista kaidetolppaa ja Tähtiporras sellaiset toimitti. Ensimmäisenä ne maalattiin mustiksi...

Vaihe 2. Vaaleanvihreä


Näyttääpä kovin harmaalta näissä kuvissa, mutta vihreä se on.


Vaihe 3. Vaaleanpunainen
Vaihe 4. Persikan/aprikoosin oranssi.


Tolppien maalaus tapahtui hyvin yksinkertaisesti kaatamalla maalia rauhallisesti niiden päälle. Ensimmäisellä kierroksella vihreän maalin kansssa vähän jännäilin lopputulosta, mutta näistä tuli juuri sellaiset kuin suunnittelin. Karamellitangot.


Mikään ei pelasta viikkoa niinkuin reissu Ikeaan hakemaan toimituksesta puuttunutta allaskaappia kodariin.......Ja muutamaa muuta.


Mukana kotiin kulkeutui pari settiä Billy-kirjahyllyjä Oxberg-ovilla. Jos mitään muuta en ole oppinut niin sen ainakin, että niin kivoja kuin avohyllyt on, niin ne ei millään toimi. Ainakaan tällaisella keräilijällä. Varmaan sitten, jos vetäisi konmarit elämälle ja laittaisi hyllylle ainoastaan sen aaltovaasin...Mutta ei tule tapahtumaan. Pölyä kerää kallot,kuolleet ja kaikki muu pikku tilpehööri niin perkeleesti, että se oli pakko huomioida näissä säilytysjärjestelmissä.
Nyt pitäisi hetkeksi riittää tilaa, vaikkakin aika täyteen nuo tulevat...Matalan osan päälle tulee samaa mustaa pöytälevyä kuin kodarin pöytätasoksi.


Niissä on valot!


Pieni sivuprojekti käynnissä, kun tilasin julisteen ja sille pitäisi ähertää kehykset kasaan. Tietenkin itse teen ja valot ja kaikki.


Aluksi olin ostamassa valmiita kehyksiä, kun muistin että olin joskus muinoin hamstroinut kotio tällaista listaa. Nyt saan sen sitten käyttöön.


Toinen Billy/Oxberg kokonaisuus kasaantui yläkerran työhuoneeseen. Tuohonkin on taso tulossa matalan osan päälle. Ovet loppuivat Ikeasta kesken jonka takia yhdestä kaapista sellainen puuttuu. Tampereen suuntaan on asiaa parin viikon päästä joten Ikean kauppareissu nr.2 hoituu siinä samalla. Tässä kokonaisuudessa koko alaosa on umpiovea,yläosa vitriiniä. Saa mapit jne. piiloon nätisti. Kaikki meidän kirjat muuttavat tänne, aika täyteen tulevat nämäkin kaapit.


Meanwhile in kodari, kaapit saatiin seinille kiinni, kun puuttunnut alakaapin runko saatiin kohteeseen. Tilaa pitäisi olla kaikkien purnukoiden jne. säilytykseen. Korkea kaappi on siivouskaappi ja tuon matalan viimeisen kaapin päälle tulee pesukone.Pöytätaso paikoillaan ja ensimmäinen allas. Musta taso, musta allas.
Keittiöön yön pimeinä tunteina asennettiin Alveuksen Quadrix Monarch 50 allas. Kaunis kultainen jättiläinen odottelee Tapwellin kultaista hanaa parikseen <3Ja tässä tapahtuu; saareke. Niin kuin näette, kaipaa jalat lyhentämistä.


Tadaa! Taas valo vääristää tammitason ihan vänkyräksi.


Sokkelia tulee kiertämään jalkalista ja tuon peitelevyjen sauman naamioimme koristelistalla.


Ja taas kodarissa tapahtuu.....Viikon loppupuolella aloittelimme kodarin laatoitusta. Musta fasettilaatta ja laattaboordi nousevat 95cm korkeuteen.Viimeisiä laatoituksia viedään. Muutama seinän pätkä ja kultaista lasimosaiikkia pariin kohtaan ja se olisi siinä. Kodaristakin on kuoriutumassa esiin kaunotar. Kulta ja musta on ehdottomasti oma suosikki värikomboni.


Kohta oikeasti puuttuu vaan ne muutamat listat ja silikonit. Pitäisi varmaan jotain katselmusaikaa ruveta miettimään niin saataisiin sitten muuttolupa.

- Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti