keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Raksaviikot 100-104, Tähtitaivas ja kevätmessut 2018

19.3-15.4.2018

Sauna saatiin nikkaroitua kasaan, muutamaa listaa,lauteita ja lasiseinää lukuunottamatta, aikaisemmilla viikoilla, nyt oli aika siirtyä seuraavien To Do-listan kohteisiin. Seuraavaksi vuoroaan on odotellut yläkerran kylppärin katto kristallitähtitaivaineen. Varmaan juuri se tähtitaivaan asennus on viivästyttänyt kohteen valmistumista. Mutta ei muuta kuin tuumasta toimeen ja sirkkeli laulamaan. Ihan turhaan tähtitaivastakin jännitettiin, yllättävän helposti se tuone kattoon asentui. 
Tähtitaivas on Cariitin Kristallitähtitaivas VPL 10L-75 LED kultaisena ja lämpöisellä valolla. Valmiina tähtitaivaaseen kuului 7 kpl kristalleja, mutta koska alakerran kylppäristä jäi yli 4kpl, tilasimme Caritiilta tarvittavat osat jotta saimme lisätty ylijääneet kristallit yläkertaan. Täytyy sanoa, että kaikissa mahdollisissa kysymyksissä, ongelmissa jne. sai Cariitilta erittäin hyvää palvelua. Sain sähköpostiini kuvalliset ohjeet miten kasaan kristallini itse, koska niissä oli muutama muuttuja matkassa. 


Ja superyllätyksenä yläkerran kylppäriin tuli valkoinen katto, joka sopii tuohon tilaan täydellisesti.Kylppärin kattoon haimme puuvalmista kattolistaa, samanlaista kuin muuallakin talossa on käytetty, ja käsittelimme sen mustaksi saunasuojalla. Sillä välin kun listat kuivuivat....

Alakerrassa laatoitettiin kodinhoitohuoneen lattia. Tämä olikin sitten viimeinen valmistuva lattia talossa. JEEEEE!!!


Ja sillävälin kun lattia kodarissa kuivui, yläkerran katto sai listansa. Todella hyvin tuonnekkin sopi tuo massiivisempi kattolista mustana.


Yksi johto jäi Cariitin tilauksesta uupumaan ja se toimitettiin postilla nopeasti, mutta en millään malttanut olla kokeilematta miltä tähtitaivas näyttää päällä.


Se on niin hieno <3 Tuohon alapuolelle tulee tassuamme. 


Ja sitten takaisin alakertaan... Kodarin lattia saumattiin...


Ja askarreltiin kynnykset.


Sitten alkoi kaappien kokoaminen ja asennus, mutta yksi kaapinrunko puutui, joten tilanne seisoo paikoillaan näiden osalta siihen asti kun Ikeasta saamme puutuvan rungon. Musta on aina tilausväri. Mennee pari päivää......


No sillä välin sain suuret rosetit maalattua ja liimattua kattoon. Kyllä nämäkin niin hienot on. Pelkästään noiden takia kannatti hankkia tasainen levykatto ja hinkata sitä maanisesti tasoitteella...
Yläkerran pikkuvessaan asennettiin ensimmäinen käsienpesuallas ja tarvii sananoa, että hieman jännitti kiinnittää kahdella pultilla seinään posliiniallasta, mutta koska sielä se vieläkin seinässä on niin kyllä joku viisaampi on suunnitellut ne sitten kestämään....


Sitten saapui sähkömies joka asensi paikoilleen kiinteitä valaisimia ja pistorasioita.


Nämä pääsivät paikoilleen.Alun perin ajattelin korvata nuo alkuperäiset valkoiset varjostimet mustilla, mutta nyt kun nuo näkee paikoillaan, niin eivät ole yhtään pöllömmät.


Saunan lauteiden alle siivousvalot.


Alakerran kylppäri sai kruununsa...
Yläkerran kylppäri seinävalonsa ja kattovalaisimen.


Keittiössä pääsimme asentamaan saareketta, kun muu roina mm. ulko-ovi saatiin asennettua paikoilleen ja pois tieltä.Silti vielä on tekemistä...


Illan pimeydessä oli pakko hiipiä katsomaan miltä alakerran kylppäri/sauna näyttää pienessä hämyvalossa. Vain kristallit ja kiuaslinssi päällä.


Pitkään ja hartaasti odottamani hetki koitti, etuovi asennettiin paikoilleen. Ja muuttihan se tilan ilmettä heti.Viime lauantaina teimme piipahduksen kevät messuille ja alla muutama itseäni inspiroiva kuva.


Pöytään upotettavia tuliaiheita oli muutamallakin esillepanijalla ja sellainen ehdottomasti harkintahankinta listalle. Tuollainenhan olisi todella hieno katseen vangitsija.

Teakkeri


Jalotakka
Aina uskollisesti vaellan Dropin pisteelle, jo kolmatta kertaa, huokailemaan tämän perään...Kunhan saan terassin valmiiksi niin tämän siihen upotan. Dropin messuosasto ihmetyttää minua aina. Suurella todennäköissyydellä olen tämän altaan ostamassa, mutta kukaan ei sellaista osastolla ole ikinä minulle halukas myymään. Aina saan rauhassa seistä huokailemassa tämän reunalla, vaikka olisin ainoa asiakas paikalla. Noh, infon ja asittelyn saan sitten katsoa netistä. Ehkä minusta huutaa suoraan jo että MYYTY tai jotain...... On siis syynsä, kun en messutäkyyn tänäkään vuonna tarttunut. Altaassa ei ole mitään vikaa, se on hieno! 

Drop
Jalotakka

Mahtava päreillä toteutettu pihasaunan verhous, tällainenkin olisi upea...

Karnevaalivalot kolahtavat aina.

Puutarhaetsivät
Valaistu suihkulähde. Tämän voisi pitää mielessä oma suihkulähteemme varalta. Valaistus ei olisi yhtään hullumpi ajatus.Laiskottelut sikseen, pensseli käteen ja listoja maalaamaan!

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti