lauantai 26. toukokuuta 2018

Raksaviikkko 107-110, Ryminällä eteenpäin

30.4-20.5.2018

Kolme viikkoa vierähti niin nopeasti, että puhelimesta pitää kuivien muodossa tarkistaa mitä ollaankaan saatu aikaiseksi.


 • kodarin seinien fasettilaatan laatoitus ja saumaus
 • kodarin välitilan mosaiikin laatoitus ja saumaus
 • kodarin työtasot
 • Melkein kaikki talon altaat ja hanat paikoillaan
 • Saunan lauteet
 • Sähköt kaikkialle -> ei tarvitse enään raahata mukana raksavaloa tai jatkojohtoa
 • Kaikki vessanpöntöt paikoillaan
 • Meille tulee raanasta vettä, myös lämmintä!


Viikko 107 alkoi ahertamalla viimeiset laatoitukset, kun loput kodarin seinistä saivat laatan ja välitila sai mosaiikin.Mosaiikin mallausta seinälle. Tämä on ollut jemmassa odottelemassa niin kauan, että olin kerennyt unohtaa kuinka päin ja kuinka paljon sitä näille seinille tulisi...Laskutoimituksen jälkeen totesin, että pystyyn tulee.


Alla: Tuohon tulee pesukone. Alaosa tulee mustalla fasetilla ja yläosa kultaisella mosaiikilla.


Kokonaiskuvaa kodinhengettären valtakunnasta...


...kovin on sotkuista....


Kultainen kaunotar paikoillaan. Kyllä kodariin piti saada vähän luxusta.Mosaiikki viimeistelmiin mesinkisellä metallisella terminaalilistalla. Lopputuloksesta tuli varsin siisti. Seuraavaksi vuorossa onkin saumaus. Mosaiikit suositellaan aina saumaamaan valkoisella/vaalealla, mutta me uhmaamme suosituksia ja tämäkin mennään mustalla.Teemu ahkeroi liesituulettimen ja induktiolieden paikoilleen sillä välin kun olin töissä. Kyllä se sieltä valmistuu!


Keittiöstä siirryttiin sitten saunan kimppuun ja aloitettiin laudeprojekti.


Alalaude tulee olemaan yhtenäinen johon on upotettu Harvia ainavalmis Forte-kiuas.


Keskiosa sai vielä 4 kpl tukijalkoja. Pitäisi kyllä kestää.Samaan aikaan talolla touhusivat myös putkari ja sähkäri. Ja se on kuulkaas niin, että meille tulee hanoista vettä! Kylmää ja lämmintä vettä!


Kettiön hana ja tiskikoneventtiili Tapwellilta.


Kodarissa Ikean hana ja Oraksen pesukoneventtiili.


Hanat,suihkut ja valtaosa valaisimista lähdössä kohteeseen.


Eteisen Glamour-plafondi paikoillaan. Halkaisija 65cm, joten valoa riittää.


Yläkerran aulan ensimmäinen suuri Cosmos-plafondi paikoillaan. Halkaisija 70cm. Tuonne taakse tulee vielä toinenkin.


Ruokailuhuone ja olohuone sai kruununsa. Oikeaan korkeuteen ne nostetaan kunhan saadaan siivottua.


Palmut saivat myös uudet mullat ja ruukut. Tuollaiset tummat 60-litraiset. Pärjäävät taas hetken eteenpäin. Painavat perkeleesti.


Leopold(Leo) ja Nompparelli (Sulo).Nyt alkaa näyttämään siltä, että kohta saadaan kantaa kamat sisälle. Heinäkuussa meillä alkaa kesälomat ja tavoitteena on, että heti muutetaan Heinäkuun alussa. Jännää!


- Heidi

2 kommenttia:

 1. Ensimmäisissä kuvissa tuo laatoitus näyttää todella upealta seinissä. Mitkä laatat ovat kyseessä? En ollut ennen kuullut tuosta messinkisestä terminaaliliastasta. Näyttää upealta ja kiitos inspiraatiosta tämän myötä. Meillä Hämeenlinnassa olisi tarkoitus suunnitella huoneiston laatoituksia uusiksi ja ideoita tässä olen etsinyt jo minkälaista laatoitusta voisi harkita. Yhden urakoitsijan sivut jo löysin, mistä voisi kysyä myös urakkaan tekijää sekä neuvoja mitä ottaa huomioon laattavalinnoissa. https://www.timanttilaatoitus.fi

  VastaaPoista
 2. Onpa upea mosaiikki kaakeli, todella hieno metalliväri. Pidän siitä, että olet valinnut mosaiikkilaatan, jota ei näe joka paikassa. Hyvä idea mallailla ja sovitella mosaiikkia, ennen kuin ryhtyy työhön. Meillä on ulkoseinissä sekä elementtiä, että myös laatoitusta ja kohta pitäisi alkaa uusintasaumaus, saapa nähdä kauanko se kestää. https://lahdenelementtisaumaus.fi/

  VastaaPoista