perjantai 26. tammikuuta 2018

Raksaviikot 88-90 Sähköt ja maalämpö

1-21.1.2018


Aikaa on taas kulunut kolme viikkoa. Kaikki tekeminen on tuntunut siltä kuin olisi koittanut tervassa kahlata. Sitä se kai on nämä viimeiset vaiheet. Väsyttäviä ja puuduttavia. Hermo on pinnassa niin sanotusti. Kotona kasvavat tiski- ja pyykkivuoret kertovat karua tarinaansa arjesta ja välillä v#%&ttaa niin paljon, että luulen, että päästä katkeaa suoni. Sekin on kai ihan normaalia.

Viimeaikainen toiminta on omalta osaltani ollut kattolistan toisen pään pitelijänä. Puu-dut-ta-vaa!! No se yläkertahan sitten saatiin listojen osalta valmiiksi ja kävin sieltä raapimassa lattiasta pois kaikki suojapaperit, että voin sitten hakea motivaatiota sieltä. Kun näkee valmista pintaa.Vihreä hetki.
Listahommista karkasin vähän toiselle työmaalleni alakertaan ja kodinhoitohuoneeseen. Siellä on tapetoitu. Seinät saivat komean kultaisen vinyylin ylleen. Kodaria suunnitellessani halusin ottaa tästä tilasta kaikki irti. En halunnut tämän tilan olevan toissijainen ruma jonka piilottaa suljetun oven taakse.

Kodarin laatoitus tehdään vasta kylppärin/saunan (viimeinen ovi vasemmalta) valmistuttua.Ulkona kuura piirsi maisemasta niin kauniin, että oli pakko napata kuva muistiin.Ennen suurempia pakkasia meillä saatiin myös maalämpö kytkettyä päälle ja sähkökaappi sisälle. Nyt osasta pistorasioista  tulee sähköä. Mahtava fiilis! Yksi väärässä paikassa ollut sähköjohtokin korjattiin oikealle paikalleen keittiön kaapin sisälle. Hieman närästi turha reikä seinässä, mutta ei auttanut kuin kitata ja maalata koko seinä uudestaan. Hyvin huomaamattomaksi se kuitenkin saatiin.

                                Ennen:


                                Jälkeen:Sähkäri toi mukanaan yläkerran kylppäriin tulevan kristallitähtitaivaan ja alakerran kylppärin shampoohyllyn kristallit. En malta odottaa sitä miltä näyttävät valmiissa katossa.Saunan katto koolattiin loppuun, jotta saatiin puutuvat saunasadut asennettua....

....asentaja unelmoi välillä...


Kunnon tuuletustila jäi saunasadun taakse. Sekä ydinsodan kestävät koolaukset...
Edessä näkyvä kylppärin katto on 30 cm korkeammalla.


Foliohuone. Tiivistetty uretaanilla ja alumiiniteipillä.

Kylppärin kattoon tehtiin vanerista kattovalaisimille tukirunko koolauksiin ja kaikki kiviseinät tasoiteltiin tarkkaan.Kylppärissäkin jäi kunnon tuletustila saunasadun päälle.


Ja sitten saunasatu myös kylppärin kattoon. Tuli yhtenäinen ja tiivis katto.Sitä ei ihminen usko kyllä kuinka monta rullaa alumiiniteippiä voi kulua yhden saunan ja katon tiivistämiseen...Koko tilan ulkonäkö muuttui kertaheitolla, kun katon sai umpeen.Sitten seurasikin seinien vedeneristämisen aloittaminen....harmaa muuttui vihreäksi. Kosteussulun saa parhaiten harjattua kiviseinään tapetoinnissa käytettävällä pensselillä. 
Viimeviikot pitivät sisällään:

 • Maalämmön päälle kytkemisen
 • Sähkökaapin asentamisen -> sähkö tulee osaan rasioista
 • Yläkerran viimeiset listat
 • Alakerrassa aloitettiin listoittaminen
 • kodinhoitohuoneen tapetooinnin
 • Alakerran kylppärin seinien tasoittamisen 
 • Alakerran kylppärin vedeneristämisen aloitus
 • Keittiön tammitasojen pakoilleen asentamisen
 • Keittiön seinien kittaaminen ja uudelleen maalaus
 • Saunan katon koolaaminen
 • Viimeisten saunasatujen asentamisen.

Seuraavaksi se olisi sitten laatoittamisen vuoro. Taas. Mukavaa se on.

- Heidi

2 kommenttia:

 1. Teillähän on todella hyvin edistynyt teidän hommat viime viikkoina, hienoa työtä! Meillä on myös juuri lämmityksen suunnittelu meidän mökille tulossa sillä haluaisimme viettää siellä myös enemmän aikaa kylmillä keleillä, niin olemme juuri pohtineet maalämmön ja öljylämmityksen välillä. Meillä on himassa tuo öljylämmitys niin mietittiin olisiko se hyvä mökillekin, mutta pitää nyt vielä vähän kartoittaa. Tsemiä loppuprojektiin!

  VastaaPoista
 2. Välillä olemme haaveilleet myös oman talon rakentamisesta ja luemme myös usein muiden kokemuksia aiheesta. Luulen kyllä, että meille saattaa vaan riittää vanhan talon kunnostus. Olemme myös miettineet maalämpöön siirtymistä, se vaikuttaa tällä hetkellä parhaalta ja helppohoitoisimmalta järjestelmältä ja maalämpönestettä ei ilmeisesti myöskään tarvitse usein lisätä tai vaihtaa. https://avanti-suomi.fi/tuotteet/maalamponesteet/

  VastaaPoista