torstai 22. helmikuuta 2018

Raksaviikot 91-94, Oli talvilomakin....

22.1-18.2.2018Se on kiirettä pitänyt....4 viikkoa vierähti. Mihin aika katosi? Kaikki alkoi iltavuoroviikollani, kun avasin telvision ja katsoin jakson Motiivia. Motiivissa vieraili Tommy Flanagan, joka muistutti minua siitä, että en koskaan kerennyt katsomaan Sons of Anarchya ensimmäistä kautta pitemmälle. Ei muuta kuin tilaus vetämän ja 1-7 tuotantokaudet napsahti kotio. Siinä sitten muutaman päivän aikana pääsin oikein kunnolla vauhtiin ja kaudelle 4. Selvisi,että yksi ehdoton lempparihahmoni kävelee maamiinaan ja poistuu hurisutteleen leveemmille teille. Harmillista. Googeli lähti laulamaan infoa mihin katosi Herman Kozik a.k.a Kenny Johnson ja törmäsin S.W.A.T.iin. Noh, aamuhämärissä tapitin puhelimen pikkuruudulta kaikki julkaistut jaksot....Vielä pitäisi se SOA katsoa loppuun....Olen siis kuukauden katsonut telkkaa.  Tämä harhailu viihteen ihmeellisessä maailmassa erakoituneena kotona ja nauraen omille ajatuksilleni aiheutti blogihiljaisuuden.

Oikeesti siinä sivussa saatiin raksallakin aikaiseksi. Meillä oli talviloma, jonka aikana alakerran vähällä huomiolla ollut kylppäri/sauna synkistyi...


Sain alakerran kylppärin vedeneristettyä ennen talvilomaa ja lomaviikolla alkoi taas äheltäminen laattojen kanssa. Tai siis minusta laatoittaminen on ihan hauskaa puuhaa niin kuin alla olevasta kuvasta huomaa. Teemu, joka taustalla leikkaa laattaa, on todella tyytyväinen kun tämä kaikki on ohi...


Tuosta se alkoi...Shampoohyllysyvennys laatoitettiin kultamosaiikilla ensimmäiseksi. Kirosin. Mikä saatanan aivopieru on omassa aivossa käynyt kun tällaisen olen tähän suunnitellut?! Toteuttaminen on aivan perseestä ollut alusta asti. Aikani synkisteltyäni kaikki pikkunappulat olivat paikoillaan. Mutta onhan tuo sitten kyllä hieno ja kätevä kun se on valmis. Olen kokenut kaikki mahdolliset  muut vaihtoehdot  purkkien säilyttämisestä ja uskoni tähän on vahva. Joku laatoitusmestari ruudun toisella puolella haukkoo nyt henkeään ja " se laatoitti sen ihan väärässä järjestyksessä". Kyllä. Niin tein. Vasten kaikkia mahdollisia juutuubivideo-ohjeita lähdin kiertämään reikää, en latomaan rivissä. Syynä laattalistat jotka olin suunnittelun huumassa tuohon halunnut. Tulee kuukaas viimeistelty, kun on jiiriä tuossakin!Tässä mennään jo toisen seinän kimpussa. Minä pelkäsin, että tämä huone jää matalaksi,mutta hienosti katto asettuu korkeuteen 260cm.Ja kolmas seinä...


Hyvin näkyy laatan salmiakkikuvio. Kaikista meidän laatoista eniten  jännitin tämän asentamista. Laatta on suuri 30x60cm, mutta hyvin se meni. Kultanappula oli hankalampi. 


Minulla ei ole ollut kovinkaan paljon aikaa haahuilla kaupoilla ja oikein alkaa ärsyttämään jo kun mitään ei saa mihinkään esille. Joka paikassa on sotkuista ja pölyistä. Joulukoristeetkin sain kerättyä pois ystävänpäivän jälkeen, kun Teemu niistä jaksoi aktiivisesti muistuttaa. Vessapaperi, kahvi tai maito on aina loppu jommasta kummasta lokaatiosta. Raksalta tai kotoota.

Inspiraatio kuitenkin  iski Glitterissä ja hamsteroin kaikki heidän kultaisella niitillä varustetut laukkujen irtohihnat, näistä tulee makuuhuoneen verhotampit, tietenkin. 


Sitten oli aika haahuilla takaisin talolle....

Samalla kun minä vedeneristin kylppärin lattiaa, ahkeroi Teemu alakerran kattolistat paikoilleen.
Todiste. Sielä kuivuvat.


Ja jatketaan...

Ruokailuhuone / Olohuone / Kabinetti


Kyllä tuo niin hienosti rajaa huoneen. Listarakkautta <3

Keittiössä...Oli isoja kulmia ja pieniä kulmia. Ja kyllä. Minä maalaan naulanreiätkin mustaksi ennen kuin me muutetaan.


Ja sitten päästiin lattian kimppuun.


Mutkitellen etten laatoita itseäni jumiin viimeiseen nurkkaan...


Lattian ollessa valmis ja kuivumassa jatkettiin listoja.

Eteisessä...
Salama paljasti, että kummatkin kissat ovat paikalla. Huomatkaa alumiinifolio ovenpielessä. Kissat ovat maailman suurimpia kusipäitä ja aloittivat sodan raapimalla ovenkarmit/listat, tein vastaiskun ja pistin foliolla kaikki ovenpielet. Ja ostin raapimapuun. Ha! Eivät ole enään kynsineet listoja. Meinasi katketa suoni päästä kun paikallistin kynnen jäljet. Meillä on siis yhteensä 3 ja puoli kissaa. Näistä toinen asuu meillä koko ajan ja toinen piipahtaa päivittäin. "Kotona" on vielä kaksi. Kaikki punaisia. Myrkky, Vince, Leo ja Sulo.


Alhaalla jatkui kultanappuloilla leikkiminen, kun saunan vastainen seinä sai kultaa ylleen. 


Lattia laatassaja saunan seinille 2 riviä ylösnostona.
Alimmat rivit paikoillaan.


Aika magee. Tuohon shampoohyllyn kummallekkin puolelle tulee Tapwellin messingin väriset nostalgiset viktoriaaniset englantilaistyyppiset suihkut.


Olisi voinut kuvitella, että pari vuotta Lontoossa olisi tehnyt taikojaan ja olisin luopunut jo näistä erillisistä kylmä/kuuma suihkuista, mutta ei. Rakkautta riittää. Tämä on luksusta. Eräässä...asunnossa (squat) jossa kuukauden asuin, lämmin vesi toimi ruuvimeisselillä vääntämällä, toisessa paikassa putkiston paine oli onneton vesiputkien ollessa halki ja suihkuttaen vettä seinään läpi pihalle... Voi niitä aikoja!Kolakoukussa?! EEennn....


Saunan pystyt sai ylleen sileäpintaisen 30x60 cm laatan.

Seuraavaksi sitten saumataan. Se ei ole lempipuuhaani.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti