torstai 4. tammikuuta 2018

Raksaviikot 85-87, Vuoden viimeiset hetket

11-31.12.2017


Sitä alkaa olemaan vuoden viimeisimmät hetket käsillä. Kolme viikkoa meni hujauksessa ja aika kului lähinnä pienten asioiden kanssa nypräämisessä. Kirjaimellisesti katsoen kun maali kuivuu. Kuinka turhauttavaa voi olla odottaa, että hommissa pääsisi eteenpäin odottaen maalin kuivumista. Tai tuhlata kolme päivää siihen, että unohtaa rautakaupasta hakea maalitelan -> hain telan, unohdin maalin (oletin raksalla olevan maalin jämän riittävän, pihi) -> hain maalin ja oletin että maalitelan rullani sopii raksalla oleviin päihin. Ei sopinut. Ei siinä, olihan sielä muutakin puuhaa......

...kurkistella ulos ikkunoista ja seurata lintulaudan elämää..... Talvi näyttäytyi todella kauniina.

Jaa mikä oli projektina?! No kodinhoitohuone. Koko kodari-kylppäri-sauna-akseli on ollut huomioimatta....öööö,kuukausia, mutta nyt otin asiakseni tehdä asialle jotain. Kodarin yksi seinä on kahiharkkoa ja vaati rouheempaa tasoitusta. Rälläkän timanttilaikalla sileäksi koko seinä ja alaosaan märkätilatasoite metrin korkeuteen ja yläosa hienotasoitteella. Katon kanssa väännettiin tuttuun tapaan ja kitattiin ja hiottiin,maalattiin,kitattiin ,hiottiin ja maalattiin. Sen verran on taidot ja kokemus matkalla karttunut, että kodarissa on koko talon paras levykatto.

Tässä (alla) kaikki suurimmat möykyt ja montut on tasoiteltu, seuraavaksi pohjamaalia.


Nyt (alla) se on valkoinen. Kodarin seinät laatoitetaan ainoastaan 90cm korkeudelle, yläosa tapetoidaan.Kiviseinään laatoitettava osuus tasoiteltiin märkätilatasoitteella.


Weberin kosteussulku telattiin kahteen kertaan lattiasta kattoon. Kyseessä ei ole märkätila ja vedeneristys tässä tilassa riittäisi lattiasta 10 cm ylöspäin, mutta pelataan varman päälle. Itse vedeneristys meillä tulee siihen 90cm korkeudelle. Kosteussulun halusin tapetin taakse kuitenkin.


Samalla kun itse tohisin kodarin kimpussa nikkaroi Teemu yläkerrassa listoja paikoilleen. Alla olevassa kuvassa ensimmäinen kattolista paikoillaan.


Sielä se valmistui. Työhuone on kattorosettia vaille valmis.Siinä sitten maalin kuivumista odotellessa tapetoin yläkerran kylppärin kattolyhdyn. Alunperinhän tämä piti jäädä mustalla maalilla maalatuksi, mutta hetken seiniä tuijotellessani tulin siihen tulokseen, että tapettia pitää saada. Joku hyvin kestävä vinyylitapetti. Musta.Saa olla kultaa koristeena. Sitten muistui mieleen, että noin 7-vuotta sitten tekemästä pintaremontista jäi yli muutama vuota tapettia jota meillä on nykyisen asunnon makuuhuoneessa.... ja josta pidän tosi paljon. Ei muuta kuin varastokaappia penkomaan ja aarteita etsimään. Löytyi ja riitti juuri ja juuri tuohon ja sopii siihen vallan hyvin.


Joskus siitä on hyötyä, että tulee jemmattua kaikkea.....


Projekti makuuhuone jatkui Ikea-tuunauksen merkeissä. Asiahan meni niin, että aluperäisessä Kannustalon Rauhalan pohjassa yläkerran päämakuuhuoneen yhteyteen oli suunniteltu valtava vaatehuone ja pieni wc/suihkukaappi yhdistelmä. Naisena olisi varmaan pitänyt olla riemuissaan ja pitäytyä suunnitelmassa, mutta minäpä vaihdoin huoneet toisinpäin. Pieni onneton vessa muuttui hyvän kokoiseksi kylppäriksi ja vaatehuone walk in closetiksi. Jaa miksi?! Koska kylpyamme <3

Tässä alkuperäinen ja uusi pohjakuva. Suurennos teki kuvista hieman suttuiset, mutta ajatus käy selväksi kuitenkin.
Alkuperäinen.Meidän. Tosin jätettiin pois vielä tuo turha ovi tuonne vaatehuoneeseen.


Ja koska tuota pikkuruista "vaatehuonetta" en halunnut tukkia millään isoilla ja möhköillä vaatekaapeilla, meni se Ikea-tuunaukseksi. Eli haimme kaksi PAX-vaatekaapin runkoa 100x35x236cm ja 80x35x236cm. Sahasimme kummastakin 102cm korkeat ja asensimme kumpaankin 5 kpl vetolaatikoita.Kas näin. Siellä ovat paikoillaan. Jokaiseen laatikkoon tulee 2 kpl kultaisia vetimiä, koska noita on ankeaa availla ilman niitä. Yhteen laatikkoon mahtuu 15 kpl T-paitoja joten meidän kummankin vaatteet mahtuu tuonne hyvin. Muuton yhteydessä on kaikesta turhasta tarkoitus päästä eroon. Sama koskee myös niitä vaatteita joita ei tule käytettyä. Laatikostojen päälle tulee pöytälevy ja asennamme tuonne vielä 2 kpl hyllylevyjä. Päädyssä olevalle leopardiosuudelle tulee tangot henkarivaatteille.


Ikean reissun yhteydessä haimme siskoltani nojatuokin ikilainaan...


Kylppärin ovikin asennettiin vihdoin paikoilleen ja sitä koristamaan mitä hienoin lasinen ovenkahvanuppi <3Tämä on oikeasti vanha ja omaa historian. Niin hieno!


Kaikki tuo pöly.....Vuoden 2018 alusta onkin vuorossa kodinhoitohuoneen tapetoin ja ensimmäisellä viikolla yläkerta on meidän osalta valmis!

Hyvää Uuutta Vuotta!

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti