maanantai 17. heinäkuuta 2017

Raksaviikot 62 ja 63, Eläimellistä menoa

3-16.7.2017

Viimeiset kaksi viikkoa ollemme hääränneet alakerran parissa. Alakerrassa eteinen on melkein tapetoitu....tapettia piti tilata muutama rulla lisää, koska jäi hieman vajaaksi. Eteinen, vessa ja portaikon "alaosa" sai täplät ylleen. Tapetti alkoi korkeudesta 90 cm ja alaosa tulee mustaksi.

Minä Me rakastamme leopardikuosia! Moni olisi varmaan jonkun vähän neutraalimman valinnut....Koska täplästä pitää todella pitää, kun sitä on näin hallitsevasti.....Luulen, että tämä pantterikuosi on kaikista kyseenalaistetuin asia koko talossa. Lähinnä minulta kysytään "Mitä jos sä kyllästyt siihen?" Uskokaa pois, ei en kyllästy!


Eläinkuosit jatkuu alakerran kummajaisten kabinetissa. Kaksi ja puoli seinää saa ylleen käärmekuviollisen tapetin. Tapetin pinta on tehty niin, että suomut ovat hieman koholla ja näin ollen on aika realistinen. Samalla tavalla eteisen pantteritapetin pinta on tehty ns.karvaisen näköiseksi.Tässäkin kohtaa piti laittaa uusi tapettitilaus vetämään, koska tapetti loppui kesken.... Tai siis alunperin tapettia piti tulla vain yhdelle seinällä, mutta tuntui kuitenkin niin kutsuvalta laittaa sitä kummallekkin seinälle, joten ei muuta kuin lisää tilaamaan.


Yksi iso seinä maalattiin kokonaan mustaksi, koska sen eteen rakentuu kuolleiden valtakunta. Eli kallot, täytetyt ja muut kummallisuudet asustavat täällä...pääsääntöisesti. Muutama on muuallakin ;)

Sitä mukaan kun valmista pintaa tulee saa myös ikkunoiden suojamuovit poistaa. Vaikka takaterassi on täynnä raksatarvikkeita, on näkymä niiden lomasta vangitseva.Ja koska olen viimeiset 10-vuotta jankuttanut kaikille, kuinka haluan meriakvaarion enkä syystä tai toisesta ( muutto...muutto ja muutto) ole sellaista itselleni saanut niin nyt otimme härkää sarvista ja rakennamme väliseinän jonka keskiössä on meriakvaario. Akvaarioväliseinä siis.


Mikä tahansa pikkukippo ei ole kyseessä vaan tulevalle tankille tulee kokoa 180cm(pituus)x80cm(syvyys)x120cm(korkeus) eli litroja 1728. Tämä projekti ei tule olemaan heti valmis vaan rakentuu pikkuhiljaa. Akvaario tuhon hankitaan heti, mutta koska se täytetään vedellä jää nähtäväksi.
Yläosan ns.valaisin hatun tekemistä..Osaset paikoilleen.
Kohdillaan on.


Sitten kuoren kimppuun...


Miten olisi moderni vaneriseinä?..EIIIII....!Kittiä pintaan ja puu piiloon. Nyt se on modernin harmaa......Ei vieläkään miellytä...


Ruokailu- ja olohuoneen tapetit tulivat, joten pääsimme jatkamaa lempipuuhaani eli tapetointia. Tapetti alkaa korkeudesta 90 cm ja alaosa maalataan mustaksi.


Tapetin väri on hankala saada kuvattua, mutta kyseessä vaniljan valkoinen kangasmaisen näköinen ornamettitapetti.
Akvaario sai koristeet hattuunsa.

Ja sitten lempivärini kimppuun. Mustaa maalia alaosaan ympäri huonetta.
Peruutin keittiöön ottamaan mukaan kukkatapetin.
Eteisen alaosa mustui myös.

Maali kiiltää vielä märkänä kuvissa, mutta kuivuttuaan pinta on samettisen matta.


Ja sitten keittiöön joka on odotellut liesituulettimen taustalle koteloa. Meillä siis liesi ja liesituuletin tulevat kulmaan asennettuna.


Muuten keittiö sai vaalenpunaista ylleen, joka on Teemun lempiväri. Itsekkin pidän vaaleanpunaisesta todella paljon.


Se olisi seuraavaksi ryhdyttävä sitten saunan, pesutilojen, pikku vessan ja teknisen tilan kimppuun. Niin ja on vielä sitten kodinhoitohuonekkin.....Tiedossa on siis vedeneristämistä ja laatoitusta, seinän tasoitusta jne. Niin ja lattian asennusta. Ja keittiössäkin on monta koottavaa osaa.....


Heidi

2 kommenttia:

  1. Te olette ahkeroineet työmaalla kovasti, vau! Voin uskoa, että täplätapetti herättää kävijöissä mietteitä, mutta minusta on mahtavaa, että teillä on mahdollisuus tehdä kodista oman näköinen. Sitähän kaikki rakentajat toivovat omaa suunnitellessaan, ja on kivaa, että esim. tapeteista on niin monenlaisia pintoja ja kuoseja, että luulisi jokaiselle löytyvän mieluinen. Ei tosin meille, koska meillä kaikki seinät on vain maalattu / laatoitettu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niin rakastan tapetteja! Vaikka koko talo onkin tapetoittu seikkailen edelleen tapettivalmistajien sivuilla ja löydän itseni rautakaupasta tutkimasta tapettievalikoimaa... Plus, että olen parempi tapetoimaan kuin maalaamaan :D

      Poista