sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Raksaviikko 58 ja 59, Tapetointia ja laatoitusta

5-18.6.2017


Pieni rutistus oli edessä kun takka ja hormi oli tulossa. Ohjelmassa oli takan taustaseinän tapetointia,olohuoneen katon viimeistelymaalaamista, vessan tapetointia ja lattian laatoitus ja saumaus.

Ei auttanut kuin laittaa hihat heiluman! Ensin tasoittelin viimeisimmätkin montut takan taustaseinästä...


Sitten hirmuisen ähertämisen kanssa kaksi vuotaa kangaspohjaista glitteritapettia seinälle.Kivasti kimaltaa ilta-auringossa.


Ala- ja yläosan siistiminen ja sitten alaosan maalaus mustaksi. Näissä tapeteissa sauman kohta jää hieman näkymään, vaikka sauma olisi kuinka hyvin tehty. Pohja kun on vahvaa kangasta. Mutta tämä ei haittaa, pönttöuuni tulee kuitenkin sen eteen.Sitten alkoi ensimmäinen ikinä laatoitus ja saumaus. Olin ajatellut, että aloittaisin laatoitus/saumaus urakkani harjoittelemalla teknisessä tilassa, mutta tällä lattialla oli niin kiire, joten harjoittelu aloitettiin alakerran vessasta. Tottakai laatoittamisestakin löytyy monta videota youtubesta, netistä löytyy ohjetta toisen perään ja vaikka kaikki selaisi läpi on tilanne silti aloittelijalle jännittävä. Laatoittamisessa menikin sitten 8-tuntia ja lopputuloksesta tuli ihan ok.

Saumaus sujui nopeammin, mutta laattojen pesu sauma-ainejäämistä oli tuskaista. Laatan pinnan putsasin kostealla sienellä kolmeen kertaan ja ns.kiillotin puuvilla rätillä kahteen kertaan, ennen kuin olin tyytyväinen. Puhdistuksen kanssa tarvitsee olla varovainen, ettei pese saumoista sauma-ainetta pois. Meidän lattialaatta on hieman rosopintainen, joten sauma-aineen puhdistus laatan pinnasta oli sen takia hieman työläämpää.


Sielä sitä putsataan.... Meillä laattaa ei nosteta seinälle vaan sinne tulee jalkalista kiertämään nätisti.


Ja kun lattia oli kuivunut tarpeeksi, pistettiin se paperilla piiloon ja aloitettiin vessan tapetoiminen. Alakerran vessa ja eteinen tapetoidaan samalla pantterikuvioisella tapetilla.


Tästä ei saumoja erotakkaan :)Vanha liinavaatteille tuleva kaappiaarre sai mustaa maalia pintaan. Aina kun oli tilaisuus, karkasin salaa suihkimaan yläkertaan. Maalaamiseen käytin Mastonin uutta zero spraymaalia värissä musta 9005. Tottakai!


Tästä tulee kuulkaas hieno!Keittiö täynnä tavaraa.


Ja olohuoneessa takan osia.Savupiippu keittiössä laatikoissa suojassa.


Clasulle oli tullut suuri valikoima vetimiä ja mukaan hamstrasin kaikki kristallinupit, tietenkin unohdin ottaa niistä kuvan, kaksia erilaisia messingin värisä vetimiä on nyt varastossa. IHANIA!

Nämä tulevat mustaan liinavaatekaappiin.

Nämä tulevat vaatahuoneen laatikoihin.
Kattorosetti testissä, vähän koon mallailua tiedossa.


Piippu saatiin valmiiksi ja kyllä se vaan on hieno. En millään olisi voinut kuvitella mitään muurattua möhköä tuohon.


Ja yläkerrassa. Siisti ja siro Schiedelimme.


Ja oli päivä, kun aurinko paistoi. Muutama kuva ulkoa. Piha näyttää vielä hieman onnettomalta.

Lammen pinta on noussut hyvin, eikä lampi päästä minkäänlaista hajua. Vesi vaihtuu siinä siis jotain kautta. Ensitalvena asennettavat suodatinkangas ja hienohiekka auttavat toivottavasti veden kirkastumisen kanssa.- Heidi

4 kommenttia:

 1. Blogiasi on hauska seurata:) me päästiin toukokuussa muuttamaan uuteen kotiin. Meillä on ihan erilaiset sisustusmaut, ja onkin tosi kiinnostavaa nähdä, miten erilaisia koteja halutaan tehdä. Ihailen myös sitä, miten ennakkoluulottomasti teette itse raksalla hommia, ja vielä hyvällä menestyksellä. Me keskityttiin siivoukseen:) hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin käyn ihailemassamuiden koteja blogien kautta. Vaikka sisustusmaut saattaatkin olla hyvinkin erilaiset, mutta muiden ratkaisut kiinnostavat aina:) Hyvää kesää sinullekkin!

   Poista
 2. Voi että, nytkö se alkaa se paras osuus, eli viimeistely ja pintojen laitto. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tapetointi! Minun lempipuuhaani<3 Kuinka nopeasti sillä saakaan ilmeen valmiimmaksi!

   Poista