lauantai 8. heinäkuuta 2017

Raksaviikko 60 ja 61, Yläkerran kimpussa

19.6-2.7.2017


Kesälomani alkoi kaksi viikkoa sitten. Siitä asti on ollut tiukka raksamoodi päällä ja valmista on tullut, vaikka aina en ole kerennyt jäädä ihastelemaan. Näitä kuvia kun katson viimeisiltä parilta viikolta tulee sellainen WAU!- fiilis. Me ollaan saatu oikeasti aikaiseksi aika paljon.

Vihdoin saimme yläkerrassa ja alakerrassa, kodaria lukuunottamatta, pohjatyöt valmiiksi. Kaikille niille jotka rakentamista suunnittelevat tai ovat aloittaneet ja pohtivat mikä perkele siinä voi viedä niin paljon aikaa?!? Itse ajattelin samoin. Luin blogeista kuinka ihmiset itku kurkussa hinkaavat kipsilevyseiniä ihan hulluuteen asti. Itsekin hinkasin. Halogeenivalolla 5cm päästä pöhötin suoraan kattoon joka paljasti kaikki viat, myös kohdista joiden piti olla tehtaan puolesta suorat eikä näin olle montun monttua.... Kyllä se epätoivon itku tuli täälläkin. Selvisin.


Alakerrassa tapahtunutta:


Keittiö sai tapetin. Tämä näyttää niin paljon paremalle seinässä, kuin mitä se näytti mallipalassa ja rullalla ollessa. Ihastun siihen uudelleen ja uudelleen, kun ohi kävelen. Tuolle seinälle on siis tulossa vaaleanpunaiset jenkkijääkaapit, Smegit.


Tiilerin pönttöuuni Aino aronia messinkisellä luukulla valmistui. On se van niin hieno!


Se kohta mihin tulee ruokapöytä. Siitä näkee superglitterin ja keittiön kukkaset sekä jatkossa eteisen leopardin.


Sillä välin yläkerrassa....

Kaikista eniten kesken olevin, suuri huone jonka läpi kuljetaan koko ajan, muistutti keskeneräisyydellään jatkuvasti. Oli aika ottaa härkää sarvista ja tehdä se valmiiksi... Yläkerran aula/olohuone... Vihdoin tasoiteltu ja pohjamaalilla. Niin kuin alla olevasta kuvasta huomaatte, meni se tämänkin huoneen kanssa nypertämiseksi. Saumaa, kittaa, hio, kittaa, hio, pohjamaalaa, kittaa, hio, pohjamaalaa.....Näin se menee.Mutta olipa kiva saada huone samalle viivalle muiden kanssa odottamaan pintamateriaaleja. Toinen pikkumakkari oli jäänyt myös jälkeen ja se tuli pohjamaalille valmiiksi. Fiilis huoneesta nousi heti!
Se on yksi vaikuttavimmista välietapeista silloin kun kaikki seinät ja katot ovat pohjamaalilla. Missään ei näy ruskeaa kipsilevyseinää. Siinä hetkessä voi hetken vetää happea ja koittaa sisäistää, että tästä eteenpäin kaikki on jo valmista pintaa.Värikarttojen kimpussa...

Seuraavaksi alkoi oikeiden värisävyjen metsästys. Meillä maalattavia seiniä on vähemmän kuin tapetoitavia, mutta melkein kaikki ovatkin sitten erivärisiä keskenään. Vihreää, vaaleanpunaista, kultaista, turkoosia ja mustaa lähdettii hakemaan.... ja koska näistä maalilastuista ei oikeasti ole juurikaan apua, pakkasin tapetit mukaan ja suunnistin Starkkiin. Pikkumakkari Nro.1 sai valkoisen värin. Osa seinistä tapetoidaan, muille seinille valkoisen maalin päälle maalattiin Tikkurilan Taika Stardust glitteri kultaisena. Katossa ja seinissä on sama valkoinen väri, Tikkurilan Siro himmeä.Hieman hankala valokuvata glitteriä, varsinkaan puhelimen kameralla, mutta kyllä se sielä on ja kimaltaa :)


Pikkumakkari Nro.2. Turkoosia. Makuuhuone muuttui taas. Raikas väri, ihana!
Väri muuttaa sävyäänvalon mukaan melkein mintunvihreästä taivaan siniseen ja turkoosiin.Työhuone. Työhuoneeseen tulee vihreää. Ihastuin jo viimevuonna Tikkurilan Vuono väriin ja vaikka kuinka muita sävyjä tutkin, palasin aina Vuonoon. Tapettia toiselle päädylle ja vuono toiselle. Tasapainottamaan tarvittiin joku vaaleampi vihreä....


Nuo ikkunat menevät noihin reikiin tuossa seinässä. Oma operaationsa sekin oli laittaa ne paikoilleen.Vaalean vihreän sävyä oli vaikea saada vangittua kuvaan, mutta itselle sävystä tulee mieleen pistaasi. Alla olevassa kuvassa näkyy päätyseinän väri,vuono. On se niin ihana! Hyvin arvokkkaan värinen vihreä.


Työhuoneen värimaailma on yksi suosikeistani <3 Pidän vihreästä väristä. 


Iso makkari. Tuttu ja turvallinen musta jännitti minua jostain syystä eniten, mutta pikku hiljaa kun seinät mustuivat rupesi huone rakentumaan sen ympärille.


Ja niin kuin alla olevassa kuvassa näkyy tuo maalit vielä esille paikattavaa.... Suosittelen maalaamisessa käyttämään laadukkaita maaleja. Meillä kaikki seinät yläkerrassa maalattiin Tikkurilan täysin himmeällä Harmonyllä joka peittää hyvin pieniä epätasaisuuksia. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Älkää siis nuukailko maalin laadussa! Vaatehuoneen toinen seinä sai musta maalin ja toiselle tulee tapetti.


Minä olin niin harmissani kun en taloon saanut mahtumaan yhtään sitruunan keltaista huonetta tai seinää, mutta olinpa niin väärässä. Kun saimme tapetoitua yläkerran aula/olohuoneen hohti se auringossa sitruunan keltaisen kultaisena. 

Savupiippukin sopii tuohon hyvin. Sen läsnäolo ei haittaa ollenkaan. Kuin se kuuluisikin tuohon. Teimme todellakin oikean valinnan, kun valitsimme tämän piipun.Aurinkohuoneeni <3


Vihreän seinän läpi katsottuna.

Tapetointipiste. Suosittelen myös hankkimaan kunnon tapetointipöydän. Helpottaa huomattavasti. Tämä on palvellut jo kolmessa remontissa/rakentamisessa.
Ikkunan asennnusta paikoilleen.
En tiedä miksi vihreä seinä näyttää kovin harmaalta tässä kuvassa, vireä se kuitenkin on.Vaatehuone sai täplää pintaan kun tapettina on leopardikuvio. Tapetin pinnassa on vähän glitteriä joten aurinko laittaa seinän kimaltamaan nätisti.

Vaatehuoneen tapettivalintaan olen todella tyytyväinen. Hiivin välillä silittelemään tapetin pintaa. Ihana!!!
Makuuhuone sai seinilleen myös mustaa barokkikuvioista tapettia.


Tapetin ornamenttikuvio on kohokuvio.


Pidän siitä kuinka leopardi kurkistaa kulman takaa.Jokaisessa makuuhuoneessa tapettia tuli mansardin jyrkälle lappeelle ja vessan/kylppärin puoleiselle seinälle.Työhuone sai senälleen vihreän riikinkukkokuvioisen tapetin..


Kerroksellisuutta! Jokaisesta huoneesta näkee 3-4 erilaista tapettia samaan aikaan. 
Aurinko tuo esiin Cole&Son Byron tapetista metallinhohteen.Huone kuin karkki. Valkoiseen pikkumakkariin asensimme valkoisen tapetin kultaisilla palloilla ja tulipa siitä söpö. Huoneessa ei voi olla hymyilemättä:)Pallot vastakkaisisilla seinillä.
Turkoosi pikkumakkari. Turkoosin tapetin kultainen kuvio hohtaa kuparisena ilta-auringossa.Näitä värejä jää vain tuijottamaan, turkoosia ja kultaa.Pikkuvessan läpi näkymä toiseen pikkumakkariin.


Siinä se oli. Yläkerta. Pikkuvessaa ja kylppäriä vaille valmis. Lattiat ja listat ainoastaan puuttuu. Täytyy myöntää, että tulipa tehtyä tapettien kanssa hyvät valinnat, vaikka pariin kertaan uusia tapettimalleja selaillessani olen onnistunut saamaan jonkinlaisen manian päälle, en onneksi ole sortunut tapetteja vaihtamaan. Vinkkinä siis muille, jos olette jo hyvissä ajoin valinneet tulevaan taloonne tapetit ja hankkineet ne valmiiksi, niin pysykää pois tapettiosastolta. Tämän talon tapettien valintaan olen käyttänyt kymmeniä tunteja ja tapettien mallipaloja on kertynyt noin 200 kpl, joten jokainen on tarkasti harkittu ja mietitty. Rakastan tapetteja ja sitä kuinka helposti niillä saa rakennettua erilaisia tiloja, kuinka ne ovat kuin mielikuvituksen jatkumo.  
Kaikki eivät varmasti näin syvällisesti talonsa seinien väriä, kuoseja ja materiaaleja pohdi, mutta tämän talo on rakkaudella rakennettu. Minua ärsyttää suunnattomasti se, että sanotaan että uudet talot ovat sieluttomia ja vanhojen talojen nurkista löytyy se oikea kodin tuntu ja sielu. Minä väitän toisin. Meidän talon tarina on tasan niin vanha kuin mekin olemme, sen tarinaa olemme omissa elämissämme kantaneet mukana ja sen sielu on punoutunut yhteen näissä seinissä. Talo, sen sielu ja elämä on tasan niin monimuotoista kuin sen asukkaiden.


- Heidi

2 kommenttia:

  1. Upeita tapetteja! Varsinkin tuo turkoosi-kultainen tapetti oli omaan makuuni, ja sen tyylistä olen etsinyt omaan makkariimme. Osaatko sanoa tarkemmin, mikä tapetti on kyseessä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itse olen ihan hulluna tapetteihin! Turkoosi kultainen tapetti on I love Wallpaperin tapetti. Sävy on näemmä loppunut , mutta tuossa linkki tapetin sivuille. Siellä on olemassa toinenkin turkoosi/kultainen ornamenttitapetti. Hyvä liike, olen tilannut useasti sieltä. https://www.ilovewallpaper.co.uk/wallpaper-c1/patterned-wallpaper-c2/shimmer-damask-metallic-wallpaper-teal-silver-ilw980012-p1652

    VastaaPoista