sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Raksaviikko 52, Kun jäimme kaksin vol.2 ja tapettimaniaa

24-30.4.2017


Olin jo tottunut talolla olevaan hälinään ja kun Teemun kanssa jäimme kaksin, tuntui talo hetken tyhjältä. Varsinkin kun puuhastelimme eri kerroksissa. Minä ylhäällä ja Teemu alhaalla. Kiitos vieläkin apujoukoille edellisviikosta!

Teemu alkuviikosta laittoi yläkerran kattoon puuttuvat kipsilevyt ja siirtyi sitten alakertaan tekemään alakerran vessan ja kodinhoitohuoneen katon alaslaskuja. Itse kapusin yläkertaan saumaamaan kipsilevyjen saumat.
Ja niitä saumoja kuulkaas oli paljon! Kulmaa oli niin paljon, että suorat saumat jäivät kakkoseksi. 


pieni "vaatehuone"


Näkymä meidä makkarista,vaatehuoneen ovelta työhuoneeseen päin.

Työhuone.


Pikkumakkari 1.

Näkymä pikkuvessan läpi pikkumkkari 2:seen.


Pikkumakkari 2:sen ovelta kuva olohuone/aulatilaan.

Pikkumakkari 1:n ovelta sama näkymä.

Lammen pinta jatkaa nousuaan. Katolla on hieman lunta.

Siivouspäivänä paistoi hieman aurinkokin. Voi että,että olen tyytyväinen tuosta lamesta. Saatan jäädä ikkunan luo vain tuijottamaan sitä.

Tapettimania syttyi oikein kunnolla, kun alakerran olohuoneen ja ruokailuhuoneen suunnitelmaa lähdettiin hiomaan. Alun perin tämän alueen seinien piti koostua 90cm korkeasta mustasta ns."puolipanelista" ja yläosan erilaisista valkoisista tapeteista. Suunnitelma pysyy samana, ainoa muutos on etsiä koko valkoiselle osalla yksi tapetti selkeyttämään tilannetta. Ja siitä se sitten taas roihahti liekkeihin. Tapettimania!

Itse en koskaan ole ollut suuri maalattujen seinien ystävä. Moni tuntuu valitsevan yhden tehostetapetin,ei kuitenkaan liian hallitsevaa ja sitten muut seinät sillä paperi-nimisellä valkoisella....Ei meillä kuukaas mennä niin. Ei. Mennään niin, että muita huimaa ja hirvittää. Mennään kuin suurissa saleissa eikä pyydetä mitään anteeksi.

Eli valkoisen tapetin metsästys aiheutti jonkin laisen huuman ja "pakko saada jollekkin seinälle"-tilan.  The Valkoiseksi valikoitui: Rasch Wallpaper Trianon 11 mallistosta valkoinen damask. Samasta mallistosta menetin sydämeni ainakin vedenvihreälle versiolle, kultaiselle versiolle ja viininpuneiselle versiolle.

Ainakin valkoiselle ja vihreälle on raivattu seinätila. 

Valkoinen.


Vihreä.

Kultainen saattaa jäädä pois, mutta viininpunainen saattaa olla yhden seinän yllättäjä....


Kulta


Viininpunainen.

Raschin vanhasta Trianon mallistosta löytyi musta pronssinen damaski, mutta tilaamani näytepala osoitti epäilyni todeksi. Pronssi jää tapetissa hieman liian pliisuksi ja mataksi. Vaikka kuinka tapettinäytettä pyörittelin eri valossa eri seinillä ja vaikka kuinka toivoin, että se "Vau!"-efekti tulisi, niin ei. Tämä ei vain ole tarpeeksi Vau!

Musta-pronssi

Olohuoneeseen pönttöuunin taakse oli alusta asti suunniteltu jotain vähän erilaista. Jossain vaiheessa ihastuin suunnattomasti glitteritapetteihin. Halusin kuitenkin vielä vähän enemmän kimallusta. Vielä vähän erilaisen.....Mitä ei joka seinällä joka asunnossa tule vastaan.... Ja se löytyi!

Alla todella jämäkkä, oikea glittertapetti. Tapetti on kangaspohjainen,koska paperi tuskin kestäisi glitterin alla. Tapetti myydään metreittäin ja on Glitter Bug Wallpaperin Glam sarjan Sand Gold.

Lähikuva tapetista

Tilasimme myös takan ja savupiipun. 4-viikon päästä on niiden asennus ja sitä ennen pitäisi saada glitteritapetti seinälle ja vessan seinät tapetoitua ja lattiaan laatoitettua pieni neliö jonka päältä piippu nousee ylös. Eli puuhaa riittää kyllä.....

- Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti