tiistai 2. toukokuuta 2017

Raksaviikko 51, Työleiri vol.2

17-23.4.2017

Pääsiäisviikko, talviloma,hienoa! Paljon odotettu talviloma! Alunperin suunnittelimme Teemun kanssa lomamme samaan aikaan, jotta saamme yhdessä tehtyä taloa eteen päin. Alkumetreillä mukaan ilmoittautui äitini, jonka oma talviloma sattui samaan hetkeen. Siskoni houkuteltiin mukaan yhteisen ajanvieton ja pienen puuhastelun merkeissä ja serkkuni lupautui Teemun avuksi yläkerran katon levytyksessä....Tosin ne kipsilevyt tarvitsi ensin nostaa ylös....

Tavoitteena oli saada ainakin alakerta pohjamaalille ja yläkerran katto valmiiksi. Äidin kanssa jatkettiin levyjen saumaamista, ruuvin reikien kittaamista ja hiomista.

Samaan aikaan, kun äiti hirmuista vauhtia pisti ruuvin kantoja piiloon, pohjamaalasin ruokailu-olo ja galleriahuoneen katon. Luulin ennen pohjamaalia, että katto olisi suhteellisen tasainen, mutta valkoinen maali ei antanut mitään anteeksi. Muutama sauma vaati lisää kittiä samoin muutama ruuvin kanta. Tästä alkoikin infernaalinen limbo, kun sain katosta aina paikallistettua saumat. Jossain vaiheessa mietin pitäisikö katto ylitasoittaa telattavalla kitillä, mutta jäähän siihenkin sitten ne tasoituslastan jäljet joita koittaisin saada piiloon. Keittiön katon kohdalla vaihdoin tasoitetta. Olohuoneessa käytössäni oli säkkitavarana myytävä Weberin Vetonit LR+ pintatasoite,joka on käsittääkseni hyvinkin suosittu tasoite tällaiseen puuhasteluun. Googlettelulla ja vastaavan mestarin kanssa käymillä keskusteluiden pohjalta päädyttiin kokeilemaan jotain hienojakoisempaa tasoitetta. Tässä kohtaa ostin pöntöllisen Teknoksen Teknospro Breplasta LF kevythienotasoitetta. Sillä lähti homma rokkaamaan. 

Täytyy myöntää, että ymmärrän hyvin miksi sileitä kipsikattoja tehdään niin vähän ja paneeli on suositumaa ja miksi kipsilevykatot ruiskutetaan "popcornikatoiksi". Meillä paneelia kattoon tulee ainoastaan kylppäreihin, koska omaan sisustusmakuun kyseinen materiaali ei sitten väänny millään tavalla. Ei aito puu, eikä mdf. Miellän materiaalin todella voimakkaasti märkätiloihin , mummonmökkeihin jne.  "Popcornikatto" aiheutta minulle lähinnä hermosuoneen suonenvedon.

Tasoituksessa/saumauksessa käytämme siis seuraavia tuotteita:

  • Teknos: Teknospro Breplasta J saumatasoite > saumanauhojen kiinnittämiseen
  • Teknos: Teknospro Breplasta LF kevythienotasoite > saumojen ylitasoittamiseen, kittaus
  • Saint-Gobain: Gyproc metallivahvistettu saumanauha ulkonurkkia varten
  • Saint-Gobain: Gyproc saumanauha kipsilevysaumoihin
  • Weber: Vetonit LR+ kiviseinien tasoittamiseen
Suosittelen myös saumanauhan kostuttamista/kastelemista saumauksen yhteydessä. Vähentää huomattavasta saumanauhan kuplimista kuivumisen yhteydessä.Eteisen ja keittiön halki kulkevat putket saivat kotelon. Teemu teki niiden kanssa todella siistiä työtä ja putket saatiin jemmattua hyvin huomaamattomasti. 


Tuonne (kuva alla) kulmaan askarrellaan liesituulettimelle kulmakotelo.Isot kattoa halkovat kuningaspalkit jätetään esille ja ne maalataan mustaksi.
Ei auta naamarit,suojalasit tai hengitysuojaimet.Kipsipöly on hienojakoista ja sitä on joka paikassa.


 Valmis pohjamaalia varten.

Olohuone maalattuna. Tämän kimppuun palaan uudestaan, kunhan saan muut tilat ensin valmiiksi.
Keittiön pohjamaalaamisesta vastuussa on siskoni, jonka suojapukumuoti aiheutti hieman hilpeyttä...:) 
Välillä kerkesimme hetken ihmettelemään mitä ympärillä tapahtuu.Pähkinähakki kävi antamassa kivien sammaleille kyytiä. 


Meidän tonttimme läpi kulkee peurojen ja hirvien kulkureitti ja melkein joka ilta nähdään tämä 12 peuran lauma.
Rakkausviesti yläkerran lattiassa <3


Sorsa kävi koeuimassa lammen ja huilahti hetken lammen keskellä olevan kiven päällä.


Kummatkin kissat ovat tallella. Näiden touhuja on kiva seurata. Takana takapuoltaan näyttää Sulo ja etualalla on Leo.


Leo on ainut joka kissoista saalistaa onnistuneesti, koska Sulo ei vaan käsitä,että ei ne linnutkaan nyt ihan niin tyhmiä ole etteivätkö kissaa huomaa. Varsinkin kun kissan maastoutumisväri ei ole kovin hyvä.Ja sitten takaisin itse asiaan...

Saimme alakerran pohjamaalattua ja yläkerran katon valmiiksi. Seuraavaksi siirryn purnukoideni ja nauhojeni kanssa yläkertaan.Kiitos äidilleni, siskolleni ja serkulleni, kun jaksoitte olla apuna <3 Oli kerrassaan mahtava viikko! Seuraavaan kertaan!

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti