torstai 23. maaliskuuta 2017

Raksaviikko 46, 3000 ruuvia ja 2500 niittiä myöhemmin

13-19.3.2017

Yläkerta piti saada valmiiksi putkaria varten perjantaiksi, jotta he voisivat vetää rauhassa lattialämmitysputkensa ennen ensiviikon kipsivalua. Illat venyivät taas yöhön asti, kun töiden jälkeen kävimme urakoimassa yläkertaa eteenpäin. Seinä seinältä tuli valmista....Olen imuroinut viimeisen puolen vuoden aikana raksalla useammin, kuin kotona... Suosittelen kaikkia rakentamista suunnitteleville tai aloittaneille hankkimaan hyvän työmaaimurin. Niillä muutaman kympin vempaimilla ei tee yhtään mitään.
Kolmas kerta toden sanoo, kun viimein rasiat osuivat oikeaan korkoon. Tasoitellaan sitten piiloon....
Tadaa, yläkerta on valmis! Muutama levy puuttuu, mutta ne asennetaan vasta kipsivalun jälkeen.
Ja sitten taas imuroitiin, täyttettiin raot lattiassa ja tiivistettiin viemäreiden läpivinnit uretaanilla...


Teipattiin kipsilevyjen saumat umpeen teipillä.....varmuuden vuoksi. Laskin, että konttasin tätä lattiaa läpi viidettä kertaa....


Ja sitten paperit Knaufin vahapaperi lattiaan ja sen reunat limittäin ainakin 5 cm ja vielä varmuudeksi teipillä umpeen.

VINKKI: älkää hankkiko teippauksia varten muuta kuin jesaria/ilmastointiteippiä/kangasteippiä, millä nimellä sitä nyt kutsettekin, koska se vaan on helpoin käsitellä...ja sellaisella pakkausteipillä ei saa aikaiseksi kuin hermoromahduksen.


Vahapaperin jälkeen ei muuta kuin uudestaan kontalleen ja nitojalla solumuovia seinien vierustoihin ja suojatötteröt viemäreille. 

Torstaina saatiikin kaikki valmiiksi... yöllä 00.30. Seuraavana aamuna tuli putkarilta viesti, että lattialämmitysputkien asennus siirtyikin maanantaille....Arvostan. Olisin ollut tyytyväinen, jos tämä viesti olisi tullut silloin torstaina. Tulipa valmiiksi kuitenkin.

Arviolta ylkertaan tämän rykäisyn aikana kului noin:
- 3000 kipsilevyruuvia (seinät)
- 2500 niittiä( vahapaperin ja solumuovin kiinnitys)
- 200 metriä teippiä
- 100 metriä solumuovia

Ja miksi kiinnitin juuri näihin asioihin huomiota?  .....en tiedä...ei tarvi ihmetellä miksi käsiä ja polvia vähän särki viikon jälkeen.....ehkä siksi.

Jäipä sitten hieman aikaa asioiden ihmetelylle niin kuin Leon saavutuksille, lintubongaukselle ja auringon laskulle... 

Leo maksaa vuokraa ja takaterassilla on aina saalista tarjolla.

Pähkinähakki istuu puupinon päällä. Niitä on itseasiassa kaksi. Närhikin vierailee apajilla.

Hieno auringonlasku.- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti