torstai 9. maaliskuuta 2017

Raksaviikko 44, Rungot ja Rokokoo

27.2-2.3.2017Viime viikko oli täynnä pitkiksi venyviä päiviä, aarteen metsästystä ja rakkoja käsissä. Niistä koostui viime viikko. Ainakin näin jälkikäteen muistellessa ja rakkojen paranemisasteen perusteella pääteltäessä. Olen saavuttanut sen pisteen, kun päivät puuroutuvat toisiinsa, minuutit loppuvat vuorokaudesta( Enään aikaa ei mitata tunneissa vaan minuuteissa), kaikki mitä teen talolla pitää valokuvata, jotta seuraavana päivänä muistan mitä tein edellisenä päivänä. Kaikki tulevat asiat pitää kirjoittaa ylös, koska muuten unohdan. Viihdyn enemmän yksin, kuin muiden seurassa. Paitsi Teemun. Me olemme yhtä. Yksikkö. Tämä ei ole tahallista ja sitä pyydänkin lähipiiriltämme anteeksi. Nyt vain on tämä Talo joka vie kaiken ajan, ajatuksen ja energian. Nautin tästä kaikesta tekemisestä. Nautin valmistuvasta talosta, mutta odotan jo malttamattomasti, että se olisi valmis.

Minä pidän sisustamisesta ja pidän siitä puhumisesta, joten tässä taannoin höpötin äidilleni niitä näitä ties mistä verhosta, mutta sitten aihe kääntyi tulevan kotimme säilytysratkaisuihin. Minähän vihaan perinteisiä kaappeja. Sellainen peililiukuovellinen valkorunkoinen hirvitys ajaisi minut mielisairaalaan. Vaikka olisivat kuinka näppärät, tilavat ja kannattavat niin EI. Meille ei tule! Meille tulee kokoelma erilaisia ratkaisuja, joista jokainen tarvitsee tuunata lopulliseen muotoonsa itse. Kuinka näppärää...... Jokatapauksessa, Äitini varovaisesti kysyi, että " Missä mahdollisesti ajattelin säilyttää kaikki liinavaatteet?"  Minä olen ihminen jolla on pyyhkeitä, verhoja, sisustustyynyjä ja petivaatteita pienen sisustusliikkeen verran. Huomattavasti enemmän, kuin vaatteita. Jokaiselle sesongille ja vuodenajalle omansa ja vähän lisää.... Ensimmäinen ajatukseni oli siis uhrata tulevasta, talomme pienimmästä tilasta (jopa pikkuvessaa pienemmästä), vaatehuoneesta...vaatetilasta... ylimmät hyllyt näille ja röyhkeästi vallata osa pikkumakkareiden kaappitilasta liinavaatteille. Mieleeni hiipi kuitenkin epäilys. Tulevan muuton yhteydessä en kuitenkaan osaa tehdä konmareja ja karsia pois niitä käyttämättömiä vaatteita, vaan luultavasti raahaan kaikki risat kalsarit ja parittomat sukatkin mukanani... Minä tarvitsen liinavaatekaapin! Siitä sitten alkoi pari viikon intensiivinen etsiminen ja löytyihän se. Suhteellisen läheltä ja tingattuun hintaan. Tottakai tuunattava se on, mustaksi. Yksi sarana on korjattava ja vitriiniosan hyllylevyt vaihdan lasisiksi ja asennat kaapin sisälle valon. Tästä tulee hieno! Ensimmäinen huonekalu on siis muuttanut jo uuteen kotiin....


Maanantaina kotio haettu aarre.


Mutta itse asiaan. Viikolla kävin läpi katon ilmastoinnin läpivientejä ja pistin uutta kerrosta höyrynsulkuteippiä, pysyy varmasti. Teipeissä on muuten eroja. Meillä talopaketin mukana tuli tescon power höyrynsulkuteippiä, joka on aika arvokasta per rulla. Sitä taisi tulla noin 12 rullaa. Se loppui. Ostimme sitä lisää noin 8 rullaa. Se loppui. Starkin ollessa kiinni ostimme K-raudasta Tesan höyrynsulkuteippiä noin 4 rullaa...se loppui ja päädyimme Terraan josta mukaan tarttui noin 6 rullaa tätä vihreää teippiä. Tescon power ja Tesa ovat todella ryhdikkäitä teippejä, mutta tämä vihreä terran on ärhäkkäimmin tarttuva tapaus. Itse pidän siitä eniten. Tescon Power on melkein kaksi kertaa kalliimpaa kuin tämä vihreä enkä ole mitään moitittavaa mistään näistä löytänyt.

Vihreää teippiä...

Niinhän siinä kävi, että päivät venyivät, mutta viikon aikana saatiin kaikki yläkerran väliseinät pystyyn ja levytettyä toiselta puolelta. JESS!! Seuraavana maanantaina saa sähkäri aloittaa työnsä. Olipa rykäisy, mutta olen todella tyytyväinen aikaansaannokseen.

Alla muutama väliaikakuva.

Pikkumakkarit.

Pikkumakkareiden vessa muodostuu.

Taustalla häämöttää isomakkari

Työhuoneessa on vielä kasa kipsiä.


Ensiviikolla sähköt paikoilleen ja seinien villoitus ja sitten toinenkin puoli umpeen. Tarkoitus siis saada yläkerta levy-valmiiksi.

Saas nähdä.....

- Heidi

2 kommenttia: