perjantai 3. helmikuuta 2017

Raksaviikko 39, Muurausta ja ikkunoiden kuivausta

23-29.01.2017


Viikko meni nopeasti ja paljon saimme aikaan. Nyt on sellainen vaihe käynnissä, että näkyvää jälkeä tulee enemmän ja kaikki tehty työ ei jää piiloon tai ole nypertämistä. Motivoi huomattavasti enemmän.

Muutama kuva pihalta,aamulla. Sumu ympäröi meidät.Toinen puoli välipohjasta/alakerran katosta saatiin villoitettua ja paperoitua. Hiljalleen kasat vähenevät ja tilaa tulee sisälle enemmän.

Raksalla viihtyy hyvin myös Sulo. Kovin utelias ja hellyydenkipeä poikakissa. Alla olevassa kuvassa näkyy savupiipun paikka. Reikä tehdään, kun piippua kasataan paikoilleen.Itse jännitin mustan,eristetyn putken, sijoittelua, koska se on massiivinen, ulkoseinäistä läpi menevä ilmanottokanava. Toiveena oli, että mahdollisimman korkealle. Mutkan se tekee kylppärin kohdalla jossa kattoa joudutaan sen takia hieman madaltamaan, mutta muuten meni paikoilleen suhteellisen kivuttomasti.


Ostin kumpaankin kerrokseen lämpömittarin. Sisälämpötila on vakiintunut siihen 18.5 asteen tietämille. Tarkenee puuhastella. Lämmityksestä vastaa kaksi 3kW:n rakennuslämmitintä jotka puolella teholla tuolla ovat.


Pääsimme myös aloittamaan ensimmäisen kantavan väliseinän muurauksen. Ensimmäinen rivi oli hidas, koska lähtö oli tarkkaa puuhaa....Mutta siitä se sitten lähti nousemaan. Savupiipulle jätettiin seinään reikä ja sen kohta vahvistettiin myös lattaraudalla.

Kaunis aamu parvekkeelta kuvattuna ennen raksalle lähtöä...


Sulo


Kevyt usva roikkuu peltojen yllä.


Siinä se kylpee auringossa.

Yläkertaan hankin lämpömittarin myös, sielä noin 20 astetta on vakilämpötila.
Kun talossa laittoi lämmityksen päälle, veti se yläkerran ikkunan välit huuruun. Siinä sitä onkin sitten puuhaa, kun ikkunanvälejä kuivaillaan joka päivä niin kauan kun tilanne tasoittuu. 
- Heidi

2 kommenttia: