sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Raksaviikko 40, Alakerran väliseiniä

30.1-5.2.2017


Töiden lomassa saatiin valmiiksi ensimmäinen muuri, kantava seinä. Pieni pätkä seinää ja olen niin onnellinen. "Tästä ei enään pääse kävelemään läpi vaan tarvitsee kiertää" , hienoa siis!! :)


Puolet alakerran katosta on nyt koolattu valmiiksi saakka ja kovaa kyytiä on tulossa myös toinen puoli.


Ennen seuraavaa kantavaa seinää, piti tehdä portaiden takana oleva seinärunko ja toisen puolen levytys valmiiksi. Vallan hienoa tämäkin. 


Taustalla näkyy ensimmäinen kipsilevy paikoillaan. " Tästäkään ei enään pääse läpi"- raiku taas ilmoille.


Alkuviikosta kävi Tiivin puolesta korjaaja katsomassa meidän ikkunoita. Rikkinäisen hän vaihtoi, mutta muuta ei oikein voinut tehdä, koska ulkona oli pakkasta niin paljon. Kertoi tulevansa uudestaan keväämmällä. 

Niille tiedoksi jotka haaveilevat mustista ikkunoista: Pihkaaminen. Ihmettelimme, kun meidän mustista ikkunoistamme tihkuu pihkaa. Siis ikkunan rungoista. Sinne ikkunoiden väliin. Tämä pihkaaminen saattaa jatkua noin kolme kesää, jonka jälkeen ikkunat voidaan huoltomaalata. Tummat värit tekevät sitä enemmän, koska auringon lämpö tartuu niihin kuumemmin. Kiva. Tässä itsekseni mietin, että eikö ikkunoiden runkomateriaalina voisi sitten käyttää jotain muuta materiaalia, kuin pihkaavaa havupuuta....


- Heidi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti