sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Villa Julma: Keittiö

Lontoossa,vuosia sitten. Eräänä jouluna sain kutsun kaverini tädin luokse viettämään joulua. Talo sijaitsi Camden Townin takana lähellä Chalk Farm Roadia. Asunto oli kolmessa kerroksessa. Talossa oli mustat lankkulattiat jotka natisivat kävellessä ja eri väriset huoneet. Erityisesti mieleeni jäi keittiö. Ihana satumainen keittiö jossa oli suuri saareke, jonka pinta oli päällystetty erilaisilla laatoilla. Keittiön tunnelma oli lämmin ja hämyinen. Kissa nukkui pöydällä hedelmäkorissa. Harry Potterit tuovat mieleeni juuri tämän asunnon. Oma satumaailmansa. Samanlaisen tunnelman haluan omaan kotiini.

Muutama vuosi sitten Pinterestissä törmäsin mitä ihanimpaan keittiöön. Ihana musta ja ovissa oli koristeelliset profiilit. Kultaiset vetimet. Keittiörakkautta. Ja ei kun selvitykseen, mikä mikä kumma sen valmistaja on. Seuraavaksi koin iloa, kummastusta että pettymystä. Ikean Laxarby. Riemuitsin, että sehän on ihan saatavilla sitten....Hämmästyin ja kummastuin. Ikea... Laxarby. Ei soittanut kelloja päässä. Ikean tunnen kuin omat taskuni, mallistot ja kuvastot jne. Kaverit nauravatkin sitä kuinka hyvin tunnen kyseisen liikkeen....Ikea...Laxarby. Sitten iski pettymys kuin salama, Laxarby on myynnissä Amerikassa. PERKELE!
Kuva:pinterest


Olen itse ollut aina Ikean puolestapuhuja. En ole koskaan törmännyt heidän tuotteissaan mihinkään rimpuloihin tai risoihin. Kokoaminenkin on oikein helppoa. Ohjeet on mukana jos nuppi käy sen verran hitaalla ettei palat loksahda paikoilleen ensi yrittämällä. Totuus meidän keittiön kohdalla oli, että kukaan muu keittiötoimija (tähän kuului hurjan monta firmaa) ei pystynyt toimittamaan haluamani tyylisiä keittiön ovia,jos joku pääsi edes lähelle oli hintalappu jotain aivan naurettavaa. Tuleva keittiömme on järjestyksessä neljäs Ikeasta ostamani ja asentamani. Palvelun taso on aina ollut korkea eikä minulla ole mitään moitteen sijaa. Ainiin, paitsi logistiikka. Keittiömme toimitettiin vääränä päivänä. Se on ainut.


Aikaa kului ja välillä harkitsin Dieselin industrial-henkistä keittiötä.....

Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva:pinterest
Kuva:pinterest


Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva:pinterest

Aiheeseen liittyvä kuva
Kuva:pinterest

Vain palatakseni mustaan....

Kuva:pinterest


Kuva:pinterest


Kuva:pinterest


Kuva:pinterestKunnes Laxarby rantautui pohjolan Ikeaan! Mustanruskea, melkein musta eläväpintainen Laxarby. Ihana!

Kuva:Ikea


Kuva:Ikea

Kun Ikean kuvasto viimeksi saapui kotiin, oli siinä alla oleva kuva mustasta Laxarby-vitriinikokonaisuudesta. Ihastuin lisää. Pakko saada.

Kuva:Ikea


Niinpä sitten viimevuonna marraskuussa Ikeaan pamahti käyntiin keittiöviikot. Ei auttanut kuin mittailla keittiö, luonnostella heidän suunniteluohjelmallaan ja luottaa,että kovin paljoa mikään ei tule muuttumaan. Ostoksille siis. Tapahtumapaikkana toimi Tampereen Ikea, jossa keittiöpuolen mies auttoi hiomaan suunnitelmaa loppuun. Kaikki kodinkoneet ja liesituulettimen ( jääkaappia/pakastinta lukuunottamatta) otimme Ikeasta.Kaikki alakaapit ovat ulosvedettäviä laatikostoja ja yläkaapit vitriiniovellisia kaappeja. Keittiöön tultaessa vasemmalle suoraan oven viereen korkeaan kaappiin tulee korotettuna uuni ja sen päälle mikro. Liesituulettimen alla kulmassa on induktioliesi. Kuvassa liesari leijuu ilmassa, mutta sen taakse akarrellaan kyllä seinä, joka laatoitetaan kattoon asti samalla laatalla kuin välitila.

Keittiötä ja ruokailu/olohuonetilaa halkoo korkea vitriinikaapisto. Tässä kohtaa Ikeaa aletaan tuunaamaan, koska vitriinistä tuli nähdä läpi yläkaappien osalta. Kummallekkin puolelle kaapinrunkoa asennetaan vitriini ovet. Vitriinikokonaisuuteen tulee myös valot valaisemaan aarteita.

Saareke on poistettavissa/siirrettävissä. Sitä ei pultata lattiaan kiinni vaan katsotaan millaiseksi sen käyttö muodostuu.

Keittiön vetimet ovat messinginväriset faglavikit.

Kuva:Ikea
Ruokailutilan puoleiset vetimet ovat kristalliset pallot...kunhan saan ne hankittua ensin:) Sopuhintaan joten luultavasti tilaan ulkomailta. Alla esimerkkikuva.

Kuva: Kristalllit.fi

Alla on pohjapiirrustus siitä kuinka keittiö taloon sijoittuu....
Värimaailmaltaan keittiö on musta ja vaaleanpunainen höystettynä kullalla. Vaaleanpunainen ei ole ihan niin räikeä kuin Ikean kuvissa, mutta seinät tulevat olemaan haalean vaaleanpunaiset. Yhtä seinää lukuun ottamatta.

Välitilan laatan kanssa painittiin jonkin aikaa. Aluksi ihastuin alla olevaan Fired Earthin laattaan, mutta saatavuus oli heikko. Ruotsiin olisi pitännyt lähteä laattaa hakemaan ja sielläkin tilaustuotteena.

Toisena vaihtoehtona oli perusmusta fasetti laatta jota näkee todella paljon keittiöissä. Pidän laatasta todella paljon, mutta joku kinnasi vastaan tässäkin vaihtoehdossa, en ollut tarpeeksi vakuuttunut.

Löytyihän se loppujen lopuksi Kaakelikeskuksen valikoimasta. Musta eläväpintainen 15x15 laatta. 

AA MALLORCA NEGRO 15x15 kuva: kaakelikeskus
Tapettia keittiöön tulee yhdelle seinälle, jääkaapien taakse. Yksi kokonainen seinä. Tällä seinällä ei ole kaapistoja, vain jääkaapit. Tapettivaihtoehtoja oli kaksi, kummatkin Graham&Brownilta. Kukka aiheisia musta pinkkejä. Nykyisessä keittiössämme komeileva Shantung ja Oriental Black.

Valitsimme kuitenkin uuteen kotiin Oriental Black tapetin sen realistisuuden ja värien takia.


Jääkaapin virkaa meillä tällä hetkellä toimittaa vaaleanpunainen Smeg-jenkkikaappi joka muuttaa mukanamme ja sille hankitaan vaan toinen samanlainen kaveriksi. Eri kätinen tosin.
Alusta asti oli selvää, että hanat tulevat olemaan kultaiset. Heti alkuun löytyi Tapwell ja rakkaus syttyi.
Kuva:Tapwell

Kuva: Tapwell


Halusin myös kultaisen altaan. Se oli hankalampi, kunnes google kertoi Alveus-merkistä ja sivuilta löytyikin oikea aarre. Alveus Monarch Quadrix 50 olkaa hyvät!

Kuva:Alveus


Pöytätasot ovat vielä hankkimatta, ne ovat niin monimuotoiset,että keittiö tarvitsee kasata ensin ja pohtia tasot sitten. Lattia tulee shakkiruutua, Forbo-floorin marmoleum clickiä eli samaa joka eteisessä on. Värit Moon ja Raven.


Kuva: Forbo floor


Valaistuksena tulee yläkaappien alle led-nauha,lämpöisellä valolla ja kohdevalot vitriinin sisälle. Näitä ohjataan samasta katkaisijasta. Saarekkeen yläpuolelle tulee kaksi kattokruunua joille on oma kytkimensä.
Kuva:Kodin1

Siinä se on koko komeudessaan. En malta odottaa, että sen saa purkaa paketista,kasata ja ihastella. The Keittiö.

-Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti