maanantai 30. marraskuuta 2015

Luupaja, osa 1: Kallotaulut

Luupajalla on taas saatu aikaiseksi. Tällä kertaa askarreltiin kallotauluja peuran kalloista. Kallotauluihin tarvitset seuraavat materiaalit:

- Eläinten kalloja, tässä tapauksessa peura. ( Tässä vaiheessa on onni, että on ystäviä joiden perhe metsästää. )
- Haluamasi muotoiset kehykset
- spray-maalia, kulta
- mustaa kartonkia
- vahvaa pahvia oleva maalausalusta/ tausta.
- liimaa
- taulukoukkuja
- nippusiteitä 2 kpl

Näin aloitetaan: pese, kuuraa ja keitä kallot. Näitä kalloja ei tarvinnut keitellä, luonto oli putsannut nämä lihoista. Jotkut valkaisevat kallot ja luut, itse pidän enemmän näistä luonnon muokkaamista ja värjäämistä. Luut tuppaavat tuoksahtamaan märkänä, älä pelästy sitä. Kuivana niistä ei lähde mitään hajua. Anna kallojen kuivua rauhassa.

Kallot pestyinä rivissä.

Kuivumaan laitoin sanomalehden päälle. Muovipussi helpottaa siirtelyä.
 Ja sitten kehysten kimppuun. Itse pidän koristeellisista, ovaalin mallisista kehyksistä. Niitä tuppaa kaupoissa olemaan todella vähän. Nämä, alunperin peilit, ostin Tiimarista joskus vuosia sitten. Mustana todella muovisen oloiset, mutta peili pois kehyksistä ja kultamaalia päälle.

Alkuperäisessä asussaan.


Luottospraymaali, kulta.

Taustan raameihin askartelin Clas Ohlsonilta hankituista maalautaustoista ja mustasta kartongista. Kallot taustaan kiinnitin nippusiteillä. Kallot ovat suhteellisen kevyet joten pysyvät nipareilla jämptisti paikoillaan.


Tässä valmiina.


Kallo nro. 1.


Kallo nro.2
Muutama lähikuva kalloista. Kalloissa on vihertäviä ja punertavia värjäymiä.Nykyisessä kodissa paikka löytyi eteisen seinältä. Tulevan talon sisustusta suunnitellaan myös tämän erikoisemman harrastuksen / keräilyn pohjalta. Näitä alkaa olemaan aikamoinen määrä, mutta aina on tilaa uusille kalmoille.


Siellä seinällä ovat.

Minun mielestäni vallan hienon näköiset. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Kallojahan oli 4 kpl loppujen kahden kanssa jatketaan puurtamista. Teen niistä oman postauksen, kunhan valmistuvat. Ja onhan meillä reisi-ja sääriluitakin. Peuran ja hirven. Luupaja päivittelee siis jatkossakin!                                                                         - Heidi

2 kommenttia: