maanantai 20. marraskuuta 2017

Raksaviikot 78-80, Mustaa laattaa ja helminauhaa.

23.10-12.11.2017


Kolme viikkoa sitten koin pienoisen romahduksen, kun tekninen tila valmistui. Pohdin onko parempi jos joku muu tekee laatoitukset....Noh arvatkaapa mitä. Vedin vähän happea ja jatkoin itse laatoittamista yläkerran kylppärissä.Mitä kaikkea on saatu aikaan:

  • Yläkerran kylpyhuoneen vedeneristys
  • Yläkerran kylpyhuoneen seinien laatoitus
  • Keittiön tammitasojen mittaus ja tilaaminen
  • Kodarin seinien tasoitus ja hiominen
  • Yläkerran pikkuvessan mosaiikkilaatan asennus loppuun
Yläkerran kylppäriin meille oli tulossa musta 15x45cm laatta joka oli hieman pyöristetty reunoilta, ei kuitenkaan niin jyrkästi kuin perus fasetti. Tottakai olin päässäni jo nähnyt kuinka laatta asettuisi seinälle tiililadonnalla. Kuitenkin laattoja kohteeseen kantaessani huomisin laattapaketin kyljessä laatoitusohjeen joka nimenomaan kielsi laattan laatoittaisen tiililadonnalla....tai siis ei suositellut sitä. No voi perkele. Googlausta ja kyselyä eteenpäin syystä miksi laattaa ei suositella tiililadonnalla laatoitettavaksi. Vastaus oli "Asennettavilla laatoilla voi myös olla tuotekohtainen, pakkaukseen merkitty limityssuositus. Tässä voi olla kyse siitä, että pitkäkäinen laatta on kupera, eli laatan keskiosa on ns. ”korkeammalla” kuin laatan reunat. Täten jos asennetaan laatta tiililadontaan, ovat kohdakkain toisen laatan korkein kohta ja toisen laatan matalin kohta, tällöin laatat eivät istu alustaansa tasaisesti. Limityssuositus antaa oikean limitysohjeen, jotta ongelmaa ei synny."  Minäpä koeladoin laattaa lattialle max.limitysohjeen mukaan 1/3 osaladonnalla ja tasaladonnalla. Aivan kamalan näköistä. Kyllä se vasten suosituksia menee nyt tiililadonnalla. 

Seinien laatoituksen apuna ajattelin kokeilla Easytiler-laatantasausjärjetelmää "Tasaa 3-12 mm laattojen korkeuserot tarkasti, vähemmällä vaivalla ja lyhyemmässä ajassa." Ja kuulkaas olipas laatoittaminen näiden kanssa mukavaa. Saumoista tuli automaattisesti saman paksuisia ja laattojen reunat olivat samalla tasolla. Laatan tyynymäinen muoto tuli hyvin esille elävöittäen seinän pintaa.


Mustat kylppärit saavat maustetta kultaisesta väristä ja tässä kylppärissä seinillä kiertää kultainen helminauhaboordi.


Ensimmäisen seinän laatoitus käynnissä.


Ja valmis!


Paljon sinisiä nappuloita....


Ja tadaa!!! 
Siisti tuli. Saumausta odottamassa.Niin tykkään mustasta laatasta ja kultaisesta boordista.


Ulkona satoi ensilumi.15cm ensilumi. Vähän talvisia maisemia kävin kuvaamassa.

Lampi.Poukama.Pienen lampemme vedenpinta on noussut hyvin.
Koitin saada koko lammen samaan kuvaan.
Lammen takana takapiha. Kuvassa vasemmalla olevat koivut ja kuuset kaadetaan pois ja oikealla olevien kuusien kohdalta alkaa tuleva metsäpuutarha.


Metsäpuutarhassa on paljon katajaa ja vanhoja suuria koivuja.Takapihalta lammen takaa näkymä talolle.
Takapihalla suuri kivi jonka ympärillä kasvaa pajua ja villiä ruusua. Paju lähtee, ruusu saa jäädä.


Maalämpöpumppu ja ilmastointilaite saapuivat.


Sisällä seinä kerrallaan valmistui kylppäri.Päätyseinästä osa maalataan mustaksi.


MUISTUTUS: Laattoihin reikiä poraillessa tai pieniä tarkkoja koloja leikatessanne muistakaa käyttää vettä timanttiporan/laikan kanssa. Sujuu huomattavasti mukavemmin, kuin näin tekee....Huomattavasti.

Minä niin tykkään näistä seinistä!Päätyseinä laatoitettu. Tuohon villotettuun osuuteen tulee koolaus ja panelointi. Paperisuikaleet ovat väliaikaisesti pitämässä villoja paikoillaan.


VINKKI: On muuten kätevä tuo laatoitustuki joka pingotetaan kahden seinän väliin. Ei tarvitse seiniin porata turhia reikiä vedeneristeen läpi.


Voin omalla kokemuksellani aloittaville laatoittajille ja tein-itse-ja-säästin-raksaajille suositella Easytileria ja tuota laatoitustukea. Huomattavasti helpompaa ja hermoja säästävämpää kuin leikkiä laatoitusristien kanssa. Siihen narun kanssa laatoittamiseen en ala ollenkaan.

Sitten vähän muuta. Sinne jäi laatoitukset kuivumaan, kun  sunnuntaina vedettiin ykköset päälleja tukka minttiin ja lähdettiin kohti Helsinkiä elämäni odotetuinpaan tapaamiseen. 12.11.2017 klo.18 avautui ovi täysin mustaan huoneeseen jonka mustalla sohvalla istui hän jonka näkeminen jätti yhden sydämmenlyönnin välistä.MARILYN MANSON

Vaikka etukäteen tuli ilmoitus, että aikataulu ei anna myöten nimmarikierrosta oli hänellä kuitenkin aikaa huolella kirjoitta ainakin kaksi. Siskolleni ja minulle. 


Kaikki oli; toinen silmä vihreän ruskea ja toinen jäänsininen, matala ääni ja virnistys joka paljasti hampaiden metallikuoret. Yksi suurimmista syistä, että olen ja elän tässä tätä elämää.Seuraavana päivänä se tehtiin kestämään ja tatuoitiin.


- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti