keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Löytyipäs!

Ja niinhän siinä tapahtui, että työhuonepohdinta sai aikaan aarrejahdin. Kuumeisesti myydään -palstoja selatessani löysin kuin löysinkin tulevaan työhuoneeseen kirjoituspöydän, vanhahtavan maailmankartan ja fasaanin.
Muhkea jalkainen kirjoituspöytä on vanha rehtorin pöytä. Keskimmäisen laatikon avainkin on vielä tallella ja vihreä nahkamainen kirjoitusalustakin on kunnossa. Joku tosin on jossain vaiheessa lätrännyt erilaisten ruskeiden maalien jne. kanssa ja pöydän puuosat ovat maalin osalta surkeassa kunnossa. Alunperin kaikki laatikot ovat olleet lukittavia, mutta pöytä on saanut maalin läträyksen yhteydessä uudet, kamalat muoviset vetimet ja vanhat on rikottu tieltä pois. Umpipuuta ja painaa varmaan tonnin. Tuohon keskelle eteistä se kannettiin, koska muualla ei ollut tilaa. Nykyinen asunto onkin vähän jo varasto uuden kodin tavaroille. 

Koska kirjoituspöydästä ei ole muuta alkuperäistä jäljellä kuin kirjoitusalusta, ei yhtään tee pahaa näyttää sille hiekkapaperia ja maalipensseliä. Saa se uudet vetimetkin.


Matkalla kirjoituspöytää hakemaan ajoimme Kasvihuoneilmiön ohitse. Pakkohan sielä oli nopeasti pysähtyä. Ja kappas, mitä sieltä löytyikään! Maailmankartta. Sellainen vanhahtava. Kartta on tosin printattu sellaiselle julistepaperille, kiiltävä pintaiselle. Se onkin oma projektinsa miten pinnan saa ns.vanhahtavaksi myös.


Fasaani- Erik, Fredrikinkadulta. Fasaani-parka oli jäänyt iäkkäämmän pariskunnan auton alle. Pariskunta oli poiminut kuolleen linnun tieltä ja täytätyttäneet sen. Komea lintu kun oli. Täytettyä fasaania olen kyttäillyt jo jonkin aikaa, mutta ne ovat tuntuneet olevan kovin arvokkaita. Samat linnut pyörivätkin myyntipalstoilla, luultavasti sen hinnan takia. Toinen valintaan vaikuttava tekijä on ollut linnun ulkonäkö. Monet fasaanit ovat olleet kovia koneneen näköisiä. Mutta tämä lintu on komea.


Vanha kirjoituspöydän-rohjake virui autotallissa surkeana, eikä fasaaniakaan kukaan halunnut. Tänne ne jäävät. 

                                                                       - Heidi


Siellä se matkusti turvavöissä pitäen meille matkaseuraa.........

2 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä.
  Fasaani(uros) on kyllä komea ilmestys, hienot värit ja ryhti :) Kelpaisi tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Fasaani on kyllä hieno lintu! Ja väritys on kullanruskeasta violettiin, melkein pinkkiin, silloin kun valo osuu siihen oikeasta suunnasta.

   Poista