maanantai 29. helmikuuta 2016

Messinkimaniaa

Pidän kultaisen eri sävyistä. Patinoituneesta, mustan tahraisesta messingistä, uutuuttaan kiiltävästä kullasta ja voimakkaasta antiikkikullasta... Onnekseni messinki ja kullan sävyt ovat tämän sisustustrendin aallonharjalla ja kultaa on saatavana kyllä. On toimittava kuitenkin vikkelään, koska kuparin lailla kulta taitaa olla pienen hetken trendiväri jonka jälkeen kaikki palaavat taas hopea/kromi voittoiseksi

Tässä vaiheessa rakentamista, kun tontilla ei talon paikalla ole vielä kuin kantoja, moni varmaan miettii: "Miksi pistää rahaa ja voimavaroja ja varastointitilaa tämmöiseen krääsään!?" Itse noudatan hankinnoissani sellaista linjaa, että jos näkemäni asia jää kummittelemaan uniin tai se on rakkautta ensi silmäyksellä, on tuote hankittava. Muuten jää harmittamaan.

Jotexille oli kevään uutuuksina saapunut rutkasti messingin värisiä tuotteita. Pakko oli napsia parhaat päältä. 150-cm korkeita kynttilänjalkoja tilasin kaksi kappaletta, koska miellän nämä pareittain toimivaksi kokonaisuudeksi. Näen nämä tulevaisuudessa mustan seinäin edessä, mustan pönttöuunin kummallakin puolella. Ananas-purkkilla saa loihdittua juhlavan kattauksen, tosin niitä tarvisi useamman... ale-koodeja odotellessa siis.... Viimeksi, kun Jotexilla oli alennusmyynnit tilasin sieltä valmiiksi kaksi valkoista, kultaisin ornamentein koristeltua mattoa. Matot päätyvät ruokailuhuoneeseen.

kuva: Jotexkuva: Jotex

kuva: Jotex

kuva: Jotex


En ole koskaan ymmärtänyt design-lasin, valaisimien, huonekalujen jne. päälle. En ole kuulunut niihin ihmisiin, jotka riparilahjaksi pyysivät Arabian astioita tai Marimekon patalappuja. En ole tunnollisesti kerännyt mitään astiasarjaa tai mariskooleja.... Kunnes pari vuotta sitten löysin pääkallo-tuikkukupit, kirkkaat Kosta Bodan Still Life votiivit. Tilasin heti ja hienot ovat. Kaksi kappaletta. Kallojahan saa vaikka missä väreissä, mutta kirkas oli suosikkini. Mutta nyt kulkaas on taas uutuuksia! Väreinä kulta ja kupari! Minä haluan!! Näitä tosin olisi kiva hypistellä, ennen ostamista.

Kuva: Royaldesign

Kuva: Royaldesign


H&M Home on ehdottomasti yksi lemppari kaupoistani niin verkossa kuin fyysisenä liikkeenä. Tällä kertaa ihastutti kultaiset vetimet ja koppakuoriaiset.

Kuva : H&M
Kuva : H&M

Kaikki pyyhekoukut, vessapaperitelineet ja pyyhetelineet ovat hankittu valmiiksi. Kaikki messingin värisinä. Valikoimaa ei messinkisissä tuotteissa juurikaan ole, eikä tuotteita ole välttämättä rautakouppojen hyllyissä. Tilaustavaraa siis ja pitää osata kysyä juuri messinkisiä tuotteita. Meille valtaosa tuli Smedbolta tilaustuotteina.

Kuva: Smedbo 
Kuva: Smedbo 


Kuva: Smedbo 

Kuva: Smedbo 


Hemtexin alennusmyynnistä nappasin mukaan kaksi kultaista saippuapumppupulloa, messinkinen leijonanpää-ovenkolkutin löytyi Puuilosta. Erinäinen kokoelma messinkisiä koukkuja löytyi Tigerista, Bauhausista ja mummun kätköistä.


Eiköhän tässä taas ollut hulluutta kerrakseen!                                                                     - Heidi

1 kommentti:

  1. Messingin ihailijoita löytyy täältäkin :) Kirppiksiltä oon onnistunut löytämään esim. vessaan pyyhetelineen ja antiikki-tyylisen paperitelineen. Ja kohtahan tämä kultatrendi löytyy kirppiksiltä, kun se hopea tulee uudelleen muotiin! Niin kävi kuparillekin.

    VastaaPoista