torstai 10. syyskuuta 2015

Villa Julma

Mitä yhteistä on Harry Potterilla, Wolfmanillä, Missisippiläisillä puuvilaplantaasien kartanoilla ja amerikkalaisilla viktoorialaisella aikakaudella? Sekoitetaanko lisää ja lisätään mukaan synkkä keskiaikainen, rutosta kärsivä Lontoo ja 20-luvun afrikan safarit? Nämä asiat inspiroivat minua, kun monen sattuman kautta päätimme lähteä suunnittelemaan unelmiemme kotia maalle. "Jos minä muutan omakotitaloon sen pitää olla jotain muuta kuin kaupunkilähiön tusinatalot olemattomalla pihalla." Tämä lause siivitti meidät suunnittelemaan oman talon rakentamista. Ja koska vaatimukset olivat suuret oli lähdettävä pois katuvalojen alta ja etsittävä oikea paikka sille oikealle talolle. Ja mehän etsittiin. Vuosi ja noin 20 tonttikierrosta myöhemmin se löytyi. Paikka tuntui heti kotoisalta ja olikin tutun tien varressa. Piilossa metsän siimeksessä.

Harry Potter, 12 Grimmauld Place eli Sirius Blackin koti ja kauhuleffa Wolfmanistä tuttu Chatsworth House Derbyshiressä Englannissa ovat tulevan talomme satumaisia innoittajia.


12 Grimmauld Place
12 Grimmauld Place
12 Grimmauld Place
12 Grimmauld Place
Chatsworth House

Chatsworth House

Chatsworth House

Chatsworth House

Olen aina ihaillut amerikkalaisia viktoorialaisen aikakauden puutaloja ja vanhoja missisippijoen varrella olevia kartanoita. Ne ovat koristeellisia, rohkeita ja satumaisia. Tunnelmallisia. Ja sitten se talon väri. Kolme väriä oli listalla: musta, vaaleanpunainen mustilla koristella ja sitruunankeltainen mustilla koristella. Ja mustahan siitä sitten tulee. Alla muutama inspiraatiokuva.

Musta.

Musta

Pinkki.

Pinkki.


Keltainen.

Plantaasikartano.


Yllä olevat kuvat ovat Pinterestistä.

Haluamme talon, jossa on himpun verran menneiden aikojen havinaa ja ripaus "satumaata".


Meille on siis tulossa Kannustalon Messuvoittaja 2000 Rauhalan muunnos. Miksi näin? Mansardikatto ja luotettava talotoimittaja. Tunteja ja tunteja olen istunut koneella lukemassa blogeja ja onkinut arvosteluja  koskien Kannustaloa. Täytyy sanoa, että kaikista eniten luottamusta firma on herättänyt ja meidän kaupungin Kannustalon edustaja on aivan mahtava tyyppi. Ja se mansardi. Kenenkään muun talomalleissa mansardikattoiset eivät yltäneet tälle tasolle. Toinen talotyyppi vaihtoehto oli ollut Kannustalon Long Island, joka huokuu vanhan maailman puuvillaplantaasien kartanomaisuutta. Mutta siis Rauhala se on. Eikä mikä tahansa tönö vaan Villa Julma.Alla on muutama piirros johon ei tule kuin muutama muutos. Kuvat räpsäisty kännykän kameralla, koska olen laiska kaivamaan skannerin kaapista....Kuvat ovat pienet,koitan saada aikaiseksi kaivaa sen skannerin kaapista ja taiteilla välilehden johon noi liitän muistutukseksi.

Julkisivut


Alakerta. Takaterassille vievät ovet siirtyvät noin 30cm talon "sivuille", jotta alakertaan saadaan jossain vaiheessa laitettua se merivesiakvaario olohuoneen ja tv-tilan väliseksi seinäksi...sitten joskus.  Myös TV-tilan ja kylppärin välinen ovi poistetaan. 


Yläkerta. Yläkerran pohjakuvaan olemme tyytyväisiä, eikä siihen ole näillänäkymin tulossa muutoksia.

Viikonloppuna olisi tarkoitus vierailla Habitaressa ja sunnuntaina mennä tekemään tilaa tontille eli kaatamaan puita, pilkkomaan ja pinoomaan puita, polttamaan risuja jne. Kohta pitäisi ihan kunnolla polkaista vauhtia tähän projektiin ja saas nähdä onko se valmis 2016- jouluna.

                                                        - Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti