keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Korpikuusen kannon alla.....

 Taas on aikaa kulunut,kesälomat vietetty,mutta paljon on saatu aikaankin. Heinäkuun alusta aloimme raivata noin 250 metristä pihatietämme autolla ajettavaan kuntoon. Oli horsmaa,mitä lie koiranputkea ja sitten sitä pajua. Sitä oli paljon. Kahdella raivuusahalla pistettiin tie siistiksi.

Alla olevat kuvat ovat kesäkuun alusta, kerkesi ruoho ottaan mittaa vielä kuukauden ennen kuin pääsimme aloittamaan.

Tuolla kaukana siintää metsän raja. Sinne meidän koti tulee.
Tuosta pajujen keskeltä menee tie.

Metsän reunassa ei ollut enään niin korkeaa ruohkkoa.Ja kun tie oli saatu valmiiksi oli puunkaadon vuoro. Reilu hehtaarin alue rehevää metsää. Niin. Ja miksi me ei sitten tilattu sitä motoa sinne ja myyty puita puuteollisuudelle tai palkattu metsuria ja ja ja sitten sahalle viety pöllejä ja tehty niistä lautaa.... Säästettiin rahaa,kun tehdään itse,koska taitoa ja intoa kerran piisaa. Tulee koko tontti tutuksi, kun sielä taapertaa menemään raivaussahan ja moottorisahan kanssa. Meillä ei (vielä) ole kiire. Koko projekti ollaan suunniteltu niin, että mahdollisimman paljon tehdään itse.


Ja sitten matkaan autolla......

  Sen sijaan heinäkuu oli todella sateinen ja työvaatteet olivat aina märät, vaikka oli sadetakkia jne.

Työvaatteet kuivumassa. 

Minun kevyet kesäsandaalini, joita käytin joka päivä koko kesän.

Pajua oli myös sitten tontin reunassa. Sitkeä paholainen!Haapaa,sitä on järjetön määräMeillä oli talon kokoinen kasa risua poltettavana. Ensimmäinen kasa saatiin poltettua kahdessa päivässä,
mutta uusi kasa kertyi nopeasti tilalle.


Jäi vain kasa tuhkaa.
Elokuun puolella mennään.Kaatunutta puuta ristiin rastiin. Nuo pitäisi tuolta kerätä ja polttaa. Ja kaataa loput.

Alkaa talon paikka hahmottumaan,tässä on etukuistin paikka ja tämän hetkinen näkymä etupihalle ja tielle.Aika piilossa ollaan. Vähän siintää pelto puiden välistä.

Puupino taustalla.


Tuhkaa ja tennari.Tässä kohtaa olisi tulevaisuudessa laidun. Puita tähän siis saa jäädä, että on sitten vähän varjoa.

Vähän on saatu tilaa tehtyä.


Ilta-aurinko.

Siellä kuusen takana on meidän pihalampi. Joo-o, täynnä sammalta, aika rehevänä,mutta savipohjainen jossa lähteitä.

Toivoisin, että nämä kivet ja niiden yhteydessä olevat kaksi kuusta saisivat jäädä. Tai siis eivät olisi minkään tiellä. Tähän saisi mahtavan kukkapenkin!

Ihanat sammaloituneet kivet!

Kolot täyttäisin ja jotain kivikkokasvia lisäisin.

Anakondarämeen vedenpinta on laskenut kesän aikana. Tämä puoli tontista saakin jäädä "villiksi". Ainakin toistaiseksi.Hämähäkinseittiä.

Ukkonen.

Autossa oottelemassa josko ukkonen sateineen menisi ohi.
Kesä meni nopeasti. Puunkaatoa, risujen polttamista,puiden pinoamista jne. jatketaan aina vapaapäivinä. Odottelemme vielä tontin lohkomista niin saamme kaikki rajat vielä varmistettua. Osa rajoista onkin jollain tavalla löydettävissä maastosta piikkilangan muodossa. Tontin saa nimetä lohkomisen yhteydessä, meillä on nimikin valmiina, mutta siitä lisää sitten myöhemmin....    


Tämä kesä oli yksi parhaista. Raivattiin, naurettiin, saunottiin ja uitiin enemmän kuin koskaan ennen. Tästä on hyvä syksyn jatkaa.


                                                                             - Heidi

Huomasin, että lukijoita on blogille tullut. Tervetuloa kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti