keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Viktor

Nyt se löytyi!!! Monta,monta vuotta hankintalistani kärjessä keikkunut: täytetty riikinkukko. Näitä olen katsellut kaihoisasti ulkomaiden antiikkiliikkeiden nettisivuilla. Tuontiluvat ja tullitkin tarkistanut. Melkein tilasin jo Englannista linnun, mutta sitten se tapahtui. Selasin tori.fi: tä ja vastaan tuli täytetty riikinkukko. Hinta vain 200 €. Nämä yleensä maksavat 1500€-2500€ välillä. Soitto myyjälle ja lupasin siltä istumalta lähteä hakemaan kukon seuraavana viikonloppuna. Tämä kävi hänelle. Monet ihmiset tekevät vappuna jotain muuta, kuin ajavat halki Suomen hakemaan täytettyä lintua.

Riikinkukko oli kuolinpesällä myynnissä ja kukaan kuolinpesän osakkaista ei kukkkoa halunnut. Kukko oli ollut perheen lemmikki ja sen kuoltua se oli täytetty. Matkalla kotiin nimesin riikinkukon Viktoriksi. Lintu oli pölyinen, vähän hämähäkin seitissä ja muutaman pyrstösulankin se oli matkalla hukannut.

                                                                            Viktor

Ylä kuvassa riikinkukko kiinnitettynä kylppärin kuivaustelineeseen lähempää tarkistelua varten.
Lintu oli täytetty istumaan oksalle ja oksa oli tarkoitus ruuvata seinään. Itse halusin linnulle jalallisen orren jotta sitä voi siirrellä helpommin. Jalka siihen tehtiin ensihädässä Ikean jalkalampusta. Joskus hankin sellaisen puisen vanhan,hienon jalkalampun niin kukko saa uuden ständin :)


Viktorin uusi tukka.

Lintu on kuollessaan ollut sen verran iäkäs, että sen kruunusulat....siis se riikinkukon pään päällä keikkuva töyhtö, oli tippunut pois. Täytyyhän riikinkukolla kruunu olla joten tilasin Etsy.com: ista sille uudet sulat. Tulivat Kanadasta asti. 20 kpl pieniä sulkia. Itsellä olikin valmiiksi pyrstösulkia joten pyrstökin saatiin tuuhennettua. Imuroin/ kampasin / pyyhin lintua kostealla liinalla pari tuntia. Näpersin sulat oikeaan asentoon hammastikun kanssa ja liimasin tukan paikoilleen. Aarrejahti tuotti taas tulosta.
Kukko omalla paikallaan.

-Heidi-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti