maanantai 28. huhtikuuta 2014

Baroque Graveyard : Makuuhuone

Baroque Graveyard : Makuuhuone

Makuuhuone on pääosin värimaailmaltaan musta / vihreä / kultainen, johon lisään muita värejä vuodenajan ja mielialan mukaan. Olen aina ollut tarkka makuuhuoneesta ja siitä, että sänky on aina pedattu, eikä tuoleilla tai lattialla loju erinäisiä kasoja tavaraa. Makuuhuone on mielestäni huoneista henkilökohtaisin ja kertoo asujastaan paljon.

Olen asunut ja sisustanut nykyistä asuntoani kolme vuotta. Poistin sisustusvimmassani kaikki asunnon väliovet, paitsi vessan oven. Teemun tultua osaksi elämääni, oli pakko raahata mökille jemmaamani makuuhuoneen ovi takaisin. Syynä allergia. Meillä on kaksi kissaa, Myrkky ja Vince. Totutteleminen oveen kävi hitaasti ja voi kuinka ruma alkuperäinen ovi olikaan. Painajainen!!!


 Alkuperäinen ovi oli harmaanvalkoinen perus väliovi, ruma kuin mikä. Oli itsestään selvää, että se maalattaisiin mustaksi, mutta silti siitä puuttui jotain..... Kunnes eräänä päivänä sain idean : haluan tehdä siihen reiän ja laittaa siihen kehykset.


Seuraavana päivänä rautakauppaan hakemaan maalia ja muita tervikkeita. Ja koska kaikkeen pitää lisätä vähän extraa, päätin oven kanssa kokeilla krakelointia. Pohjalle kultaa ja päälle mustaa. Ideana oli saada musta maali halkeilemaan ja alta paljastumaan kulta. Noh, googletin ohjeita netistä ja painelin rautakauppaan. Kaupassa selitin ideani myyjälle joka pyöritteli päätään ja päätti soittaa ohjeistusta tikkurilan maalilinjalta (tällöin vielätikkurilan sivuilla mainostettiin krakelointia). Myyjä antoi minulle puhelimen ja nainen langan toisessa päässä sanoi, että 95% krakelointi epäonnistuisi ja hän ei voisi luvata minkäänlaisia takuita sille 5%. Kiva. Myyjä häipyi puhelun päätyttyä nopeasti jonnekkin hyllyjen väliin, koska olin selvästi hankala asiakas... Omatoimisesti sitten hain maalit hyllystä ja ajattelin kokeilla onneani...


Pinta ei halkeillut, se kupli! Vielä parempi. Nyt ovessa oli sitä maailmanlopun meininkiä.Oikean kokoiset ja väriset kehykset löytyivät ikean peilistä. Näitä tarvittiin 2 kpl.


Kunnolla puuliimaa...


Ja kehys paikalleen...


Ensimmäinen puoli kuivumassa.


Tähän haettiin ohutta vaneria joka leikattiin kaupassa oikeaan kokoon.


Valmis ovi.


Tämä näkymä on eteisestä makuuhuoneen oven läpi itse makuuhuoneeseen. 
 En halunnut sulkea makkaria erilliseksi kopperoksi vaan halusin sen olevan osa muuta asuntoa, vaikka ovi olisi jatkossa kiinni. Ovi luo pakon omaisen tunteen katsoa siitä sisälle, kurkkia. Erilainen maailma oventakana,vähän kuin niissä huoneissa joissa voit katsella stripparia lasin toisella puolella.... Kun aikasi on loppu, verhot menevät kiinni.

Ja tänään makuuhuoneessa näyttää tältä.Tämä on umelmieni sänky. Haaveilin siitä pitkään ennen kuin muutin tähän asuntoon. Ostin sen valmiiksi noin 6 kk. ennen kuin löysin asunnon. Tuohan on 180 cm leveä, ei kertaakaan tullut mieleen etteikö sellaista asuntoa löytyisi johon tuo komeus ei mahtuisi...

Sänky löytyi hollantilaiselta firmalta ja tottakai ihastuin sellaiseen, jota ei Suomesta saanut. Tulostin siitä kuitenkin kuvan ideakansiooni ja näytin sitä kaverilleni, Jonille, joka on antiikkikauppias. Hän tunnisti sänkyä myyvän firman ja muutama viikko tämän jälkeen sain puhelun, että meillä olisi sulle täällä sänky.
Sängyn on maahantuonut Hollannista Kavaljeerigalleria.


Kuvan yöpöydät kuuluivat sängyn kanssa samaan settiin. Pussilakanoista olen kovin tarkka. Minulle ei koskaan kaappiin tule "hupipussilakanoita",marimekkoa,wallilaa,muumia.... Ja kyllä, petaan sänkyni joka aamu näin!


Peilipöytä ja sen tuoli sekä nojatuoli ovat samaa sarjaa kuin sänky. 


Pantteripatsas on yksi suosikkiesineistäni ja etsin sitä 3- vuotta. Tämä vihdoin löytyi tori.fi: stä ja maksoi 50€.                                                 Vaatekaapit ja anatomian opetustaulu.


Näkymä oven läpi eteiseen.

Tässä siis makkarini!

-Heidi

2 kommenttia:

  1. Upea! Kaunis, lumoava, salaperäinen sisustus. Riikinkukko-tapetti on ihana, ja olen sitä itsekin katsellut. Sänky on mieletön, ja kaikki nuo koristetyynyt... Oikeastaan ihan täydellinen huone!

    VastaaPoista