maanantai 14. maaliskuuta 2016

Villa Julma:Peacock Room

Seuraavaksi suunnitteluvuorossa on yläkerrassa työhuone. Rauhalalle tavanomaiseen tyyliin näkymä työhuoneeseen avautuu ruudullisen lasiseinän läpi, jonka kruunaa pariovet. Mustat. Tottakai. En pidä työhuoneista yleensä. En pidä myöskään siitä, että tietokoneet jne. ovat jatkuvasti näkösällä, mutta raivostuttavaa on kaivaa niitä kaapin syövereistäkin joka kerta kun haluaa koneella jotain tehdä. Joten haaste työhuone vastaanotettu.

Viimeaikoina minua on suuresti inspiroinut True Bloodissa vilahteleva Old Compton House ja sen työhuone. Todella tyylikäs. Tämän työhuoneen tyylikäs synkkyys yhdistettynä vanhaan Hollywoodin glamouriin ja menneiden aikojen tutkimusmatkailijoien työhuoneisiin niin hyvä tulee...

Englantilaiset sikarihuoneet joissa on hämyinen tunnelma, konjakin ja vihreän sävyjä, vanhojen kirjojen tuoksua...... Mustaa, kultaa ja kimallusta.... Suuressa osassa on myös aarteeni täytetty riikinkukko Viktor. Alla muutama ideakuva Pinterestistä.Tässäkin huoneessa tapetteja pohdittiin muutaman vaihtoehdon välillä. Kaksi ehdotonta suosikkiani ovat Beware The Moon Skulls- Bronze on Oil Slick. Mahtava! Tapetti muuttaa väriänsä sen mukaan miltä suunnala sitä katsaa ja miten valo siihen osuu.

Kuva: Beware the Moon

Kuva: Beware the Moon
Kuva: Beware the Moon

Kuva: Beware the Moon
Toinen supersuosikki on Cole&Son:in Byron. Byronia on nykyisessäkin asunnossa ja se jaksaa yllättää aina, kun tapettia jää tuijottamaan. Todella kaunis.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest
Kyllä edelleen Byron kukkoineen valloitti ja voitti. Tämän tapetin eteen tulee meillä työhuoneeseen musta sähkötakka jonka päälle sijoitetaan suuri kehyksinen mustakultainen peili ja riikinkukko Viktor. Riikinkukolle kaveriksi koitan etsiä täytetty fasaania. Sopisivat hyvin yhteen ja kummatkin ovat näyttäviä lintuja.
Kirjoituspöydäksi joku vanha, ehkä sellainen rulotyöpöytä, jotta tietsikan saa piiloon tarvittaessa. Tai sitten sellainen vanha, muhkea jalkainen. Täytyy koittaa löytää sellainen sopuhintaan. Haluaisin työpöydän meilkein keskelle huonetta. Selän taakse kirjahyllyt vitriiniovilla ja vanhahtava maailman kartta. Jotain tällaista....


Kovat ovat suunnitelmat tämänkin huoneen suhteen, jotta siitä saadaan kotoisa ja tyyliin sopiva.

Itse saan inspiraatiota sisustamiseen eniten elokuvista, TV-sarjoista ja Pinterestistä. Hyvin harvoin kannan kotiin sisustuslehtiä, niiden suhteen olen melko nirso. Mistä te ammennatte ideanne sisustamiseen?

                                                                        - HeidiEi kommentteja:

Lähetä kommentti